Táplálkozás, tea

#Táplálkozás #tea

20 db cikk a témában

A legjobb ételek megfázás ellen
#megfázás
2023.12.16.

A legjobb ételek megfázás ellen

A tudomány igazolta a nagymamák bölcsességét: a tyúkhúsleves valóban kitűnő megfázás ellen. Hogy még hatásosabb legyen, adj hozzá egy kevés fokhagymát. Melyek azok az ételek, amelyek segítenek elkerülni a náthát?

A tea jótékony hatásai
#tea
2023.10.10.

A tea jótékony hatásai

A tea, amely egészen Ceylon-szigetéről (a mai Srí Lanka) vándorolt Európába, számos rajongót állított maga mellé. A britek közvetítésének köszönhetően számunkra ez már mindennapi dolog, hogy a fotelben ülve kortyolgatjuk kedvenc mentolos teánkat.

A zöld tea előnyei
#zöld tea
2023.01.04.

A zöld tea előnyei

A zöld teának nevezett ital Kínában és Japánban már a tizenkettedik században a teaszertartások főszereplője volt, a nyugati országokban mégis a fekete tea a legnépszerűbb változat.

5 ok, amiért érdemes lenne mindennap teázni
#tea
2022.12.21.

5 ok, amiért érdemes lenne mindennap teázni

Jobban védhetnénk egészségünket, ha több teát fogyasztanánk, mivel ennek az italnak számos kedvező hatása van. A rendszeres teaivás ráadásul hozzájárulhat a napi folyadékszükséglet fedezéséhez is.

5 tea, ami leolvasztja a zsírt
#tea
2022.05.09.

5 tea, ami leolvasztja a zsírt

Fogyás teaivással? Lehetséges! Bizonyos teák ugyanis képesek felgyorsítani a szervezeted zsírégető folyamatait és akár 10%-kal növelik a zsírégetést edzés, diéta, vagy szaunázás után!

#étel
2019.10.23.

Fiatalon tartó ételek

Építsd be az alábbi ételeket mindennapi étrendedbe, így a szervezeted extra vitaminokhoz, antioxidánsokhoz és egyéb olyan anyagokhoz juthat, melyek segítenek megőrizni egészségedet, fiatalságodat.

#fogyókúra
2016.11.02.

Ételek, melyekkel könnyebben fogyhatsz

Már több fogyókúrás módszert is kipróbáltál, teljesen hatástalanul? Szeretsz nassolni, vagy csak időnként rád tör a cukoréhség? Az alábbi ételek nem csak a cukoréhséget csillapítják, de rendszeres fogyasztásukkal könnyen megszabadulhatsz a felesleges kilóidtól!

#vizsga
2016.04.25.

Teljesítményfokozó ételek

Akár tanulsz, házit csinálsz, egy vizsgára készülsz, vagy csak egy kis plusz energiára van szükséged napközben, ha a megfelelő ételeket fogyasztod, az segíthet felturbózni az agyadat, így a teljesítményed is javulni fog.

#zöld tea
2016.02.01.

Érdekességek a zöld teáról

Noha régen kizárólag a császárok itala volt, a tea mára a kikapcsolódás, a békés elmélyülés és a könnyed baráti összejövetele nélkülözhetetlen italává lett. Nemcsak felmelegít és jó közérzetet biztosít, hanem rengeteg vitamint, nyomelemet és ásványi anyagot tartalmaz.

#tea
2015.10.08.

Tea vagy kávé: melyiket válaszd?

Felkelsz. Iszol egy lórúgásnyi kávét. Még mindig fáradt vagy. Lehet, hogy egy tea hatásosabb lett volna? Kutatások kimutatták, hogy mindkettőnek vannak előnyei, de cikkünkből megtudhatod, igazából melyik is a jobb számodra.

#élénkítő
2015.09.19.

Legális és káros gyorsítók

Néha mindannyiunknak szüksége van egy kis élénkítésre a hétköznapok álmosító szakaszaiban. Nem mindegy azonban, hogy mit és milyen formában fogyasztunk a szellemi frissességünk elérésének céljából.

#jegestea
2015.07.03.

A fiúkra veszélyes a jeges tea!

Fiúk, jó lesz vigyázni! Bármilyen népszerű és frissítő hatású is a jeges tea, nagy mennyiség fogyasztása sajnos nálatok növeli a vesekő kialakulásának a kockázatát!

#ital
2015.05.19.

Mit igyál és mit ne, ha diétázol?

Sokszor halljuk azt, hogy milyen ételeket érdemes enni fogyókúra alatt. De mi a helyzet az italokkal? Nem figyelünk rájuk eléggé, pedig sok plusz kalóriát és zsírt vihetünk be velük a szervezetünkbe.

#fog
2015.04.27.

Melyik ital az egészségesebb a fogaidnak?

Ha a fogaid egészségéről van szó, akkor legtöbbször arról hallhatsz, hogy milyen a helyes fogápolás, jók-e a fogmosási szokásaid. Azonban az, hogy mit fogyasztasz el napközben, szintén nagy mértékben hozzájárul a fogak állapotához. Most megmutatjuk, hogy mit igyál, ha szeretnéd megőrizni a fogaid épségét.