Táplálkozás, evés

#Táplálkozás #evés

376 db cikk a témában

#vegetarianizmus
2010.01.14.

Egy zöldebb út: a vegetarianizmus

Lehet, hogy te is voltál már egy kis időre vegetáriánus. Esetleg azóta tartod magad a húsmentes étkezéshez? Mi vezetett arra, hogy ezt az életmódot válaszd? És milyen hatásai vannak a vegetarianizmusnak tágabban vett jólétünkre, a Föld egészségére?

#táplálkozás
2009.11.24.

A zsír is kell!

A gyermekek mindennapi étkezésében, étkeztetésében a zsiradékfogyasztás szempontjából igen lényeges a mennyiség és a minőség, a szervezet számára nélkülözhetetlen zsiradékok helyes arányú felhasználása, valamint a megfelelő ételkészítési technikák betartása.

#édességfogyasztás
2009.11.05.

Agresszióra hajlamos csokizabálók

A szülők többsége – ki elveihez, ki pénztárcájához mérten – különböző gyakorisággal ad gyermekeinek csokoládét, amely nem csak az apróságok kedélyállapotára (rövid távon), testsúlyának alakulására és fogsorának állapotára (utóbbi kettő hosszabb távon) hathat ki, hanem arra is, hogy felnőttkorában mennyire lesz hajlamos az agresszióra.

#étterem
2009.10.20.

Éttermi tikok – 2. rész

A cikk első részében már felfedtünk néhány titkot arról, hogy az éttermek többsége hogyan húz hasznot a vásárlóból. A teljesség kedvéért, itt a többi trükk.

#étterem
2009.10.17.

Éttermi titkok – 1. rész

A következő randi során egy étterembe akartok menni? Vigyázat! Nem is gondolnád, mennyi „sötét titok” áll az éttermek hátterében. Most megtudhatod!

#terhesség
2009.10.15.

A halfogyasztás veszélyei terhesség alatt

A terhesség során a nőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy mely ételeket és italokat fogyaszthatják, illetve melyeket nem, hogy a baba egészségesen fejlődjön. Nyilvánvaló, hogy egy állapotos nőnek sok zöldséget és gyümölcsöt kell fogyasztania, és az alkoholt el kell kerülnie. De mi a helyzet a hallal?

#evés
2009.10.07.

Evési zavarok – a „zabálásról”

Sok ember küzd evési zavarokkal - például anorexiával vagy bulimiával, és ide tartozik az előbbiek ellentéte, a „túlevés” is. A nagy evők nem hánytatják meg magukat és nem szednek hashajtót, ezért könnyen túlsúlyossá válnak. Vajon mit tehet az, aki bekerül az ördögi körbe?

#Tv
2009.09.22.

Hogyan hizlal a TV?

Az amerikaiak átlagban több mint négy órát nézik a TV-t minden nap. Annyira lusták, hogy még a kanapéból sem bírnak felkelni, hogy elkapcsoljanak, mint a régi időkben. Eközben pedig az elhízások száma is egyre növekszik.

#falás
2009.09.12.

5 dolog, amit tudnod kell a falásról

Nos, mindannyian tudjuk milyen az, amikor nekiülünk, és válogatás nélkül falunk. Tömjük magunkba a mérhetetlen mennyiségű kaját, és közben nem is gondolunk arra, hogy ezzel szervezetünknek mekkora kárt okozunk.

#gyorskaja
2009.09.05.

A gyorskaják fogyasztásának 6 fő szabálya

Lehet a gyorskaja egy egészséges étrend része? Valószínűleg azt gondolod, nem. A legtöbben úgy vélik, hogy egy étel nem lehet egyszerre gyors és egészséges. Ez azonban nem feltétlenül van így.

#evés
2009.09.04.

Edd magad egészségesre!

Nincs mit szépítgetni a tényeken: gyerekeink jelentős százaléka túlsúlyos. Nem helyesen pufók, hanem túlsúlyos vagy elhízott. Ma Magyarországon száz gyerekből tizenöt kövérnek számít. Egyre több óvodás, kisiskolás küzd meg nap mint nap a testére, lelkére nehezedő túlsúllyal.

#táplálkozás
2009.08.12.

A kalória vagy a zsír mennyisége számít?

A kalória az ételek energiatartalmának mérőegysége, a mennyisége azt fejezi ki, hogy mennyi energia szabadul fel a szervezetben az ételben található tápanyagokból, például a zsírból, a proteinből, a szénhidrátból. A zsír egy olyan lényeges tápanyag, ami segít a testnek a zsírban oldódó vitaminokat (A, D, E, K-vitamin) elnyelni, és szállítani őket, ráadásul a zsírnak még számos más funkciója is van.

#fehérje
2009.07.18.

A sikertelen fogyókúra oka - fehérjék

A fehérjék a táplálékunk 10-15%-át kell, hogy alkossák egészséges ember étrendjében. Legfontosabb forrásai: húsfélék, tojás, tej, sajt, illetve joghurt, hüvelyesek, gabonák, diófélék, magok.

#adalékanyag
2009.05.30.

Hizlal-E?!

Pontosan odafigyelsz arra, mennyi kalóriát juttatsz a szervezetedbe, a zsírmentes és alacsony szénhidráttartalmú étkezésre, mégsem fogysz? A jelenségben az adalékanyagok a ludasak, amelyekre kevésbé figyelünk oda.