Táplálkozás, evés

#Táplálkozás #evés

376 db cikk a témában

Ha gyorsan eszel, a testsúlyod is gyarapodni fog?
#BMI
2024.02.27.

Ha gyorsan eszel, a testsúlyod is gyarapodni fog?

Azok a férfiak, akik gyorsan esznek, nagyobb testtömeg indexszel (BMI) rendelkeznek, mint azok, akik lassan esznek. A férfiak a nőknél is gyorsabban esznek, míg az előbbiek 80 kalóriát fogyasztanak percenként, a nők csak 52 kalóriát. Miért érdemes lassítani?

9 étel, ami feltétlenül legyen a kolis hűtődben
#étel
2024.02.25.

9 étel, ami feltétlenül legyen a kolis hűtődben

Közeledik a lenge ruhák időszaka, már csak néhány hónap és lekerülnek a vastag pulcsik, amikor mindenki elkezd az alakja miatt aggódni. Itt az ideje, hogy odafigyelj arra, miket is tárolsz a kolis hűtődben! Az ételek, amiket választasz, legyenek frissek, egészségesek, sokoldalúak – és persze olcsók is. Ne pakold tele a hűtőt cukros, mikrózható műkajákkal vagy szénsavas üdítőkkel!

Étkezési tanácsok PCOS betegeknek
#PCOS
2024.02.23.

Étkezési tanácsok PCOS betegeknek

Egy kiegyensúlyozott diéta lehet a kulcs az egészséges életmódhoz azoknak a fiatal nőknek, akik policisztás ovárium szindrómában szenvednek.

Csapd be az agyad, hogy megedd a zöldségeket!
#zöldség
2024.02.20.

Csapd be az agyad, hogy megedd a zöldségeket!

Te is azok közé tartozol, akik ha ebédnél meglátnak egy tucat párolt répát, felmegy az agyvizük és biztosak abban, hogy nem fogják megenni? Itt egy hasznos trükk: képzelj el egy szelet ízletes húst magad elé, és gondold azt, hogy azt eszed meg a répák helyett! De mi mást tehetsz még?

5 étel, aminek sosem kellene a bevásárlókocsidban landolnia
#étel
2024.02.16.

5 étel, aminek sosem kellene a bevásárlókocsidban landolnia

Ha egy élelmiszerüzletben „tankolsz fel”, érdemes messze elkerülnöd az olyan egészségtelen termékeket, amelyek akár évekkel megrövidíthetik az életed. A következőkben felsoroljuk azt az 5 ételt, amit mindenképp ajánlott kerülnöd.

Az ételallergia és tünetei
#allergia
2024.02.13.

Az ételallergia és tünetei

Bár sok ember rosszul bír bizonyos ételeket, a valódi ételallergia (amely akár halálos is lehet) nem olyan gyakori, mint ahogy azt gondolnánk. Sokaknak van viszont intoleranciája bizonyos ételek iránt, amely kellemetlen tünetek kialakulását jelenti az adott étel fogyasztása után.

A nyers diéta előnyei, veszélyei
#diéta
2024.02.09.

A nyers diéta előnyei, veszélyei

Sokat hallani mostanság a nyers diétáról, ami egy olyan módszer, aminek során csak nyers zöldségeket, gyümölcsöket, különféle csírákat fogyaszt az ember, és kizárólag tisztított vizet iszik hozzá. Az így étkező emberek azt állítják, hogy több energiájuk van, egészségesebbnek érzik magukat, és jobban néznek ki. De mennyire biztonságos és egészséges is ez?

Mi az a bolygóegészségügyi diéta?
#diéta
2024.02.05.

Mi az a bolygóegészségügyi diéta?

Könnyű azt gondolni, hogy az étrended nem tartozik senkire, csak rád. De az elfogyasztott ételek nemcsak a személyes egészségi állapotodra, hanem a bolygó egészségére is hatással vannak.

Csokoládé-függőség és a boldogság
#csoki
2024.01.27.

Csokoládé-függőség és a boldogság

A csokoládé fogyasztása igazi boldogságérzetet vált ki a vele függőségi viszonyban lévők esetében. Ám az édesség tartós fogyasztása fokozza az elhízás kockázatát, amely olyan frusztrációt válthat ki, amely elől fokozott csokoládéfogyasztásba „menekülnek”. Az ördögi körből úgy lehet kitörni, ha a függők megtanulják, milyen az igazi éhségérzet, hogy csak akkor egyenek, amikor tényleg éhesek.

Egyszerű téli saláták
#saláta
2024.01.20.

Egyszerű téli saláták

Valami könnyű, egészséges, mégis laktató ételre vágysz? A saláta remek választás. Számos módon variálhatod, és ahhoz igazíthatod, hogy mi van a hűtődben.

Hogyan élj együtt a mogyoróallergiával?
#allergia
2024.01.05.

Hogyan élj együtt a mogyoróallergiával?

Ne ess kétségbe, ha az allergiatesztek kimutatták, hogy mogyoróallergiád van! Tanácsaink segítenek, hogy minél kevesebb kellemetlenséggel járjon számodra a betegség.

Miért hatástalanok az egyoldalú fogyókúrák?
#egyoldalú fogyókúra
2023.12.29.

Miért hatástalanok az egyoldalú fogyókúrák?

Paradicsom diéta, levesdiéta, gyümölcsnap, káposztaevés – a nyár közeledtével ismét előtérbe kerülnek, így ha fogyókúrán töröd a fejed, bizonyára már Te is hallottál legalább az egyikről. Sajnos naponta bukkannak fel újabb és újabb olyan hajmeresztő diéták, amelyek minimális erőfeszítéssel, rövid idő alatt gyors fogyást ígérnek, és általában mindössze az étrend betartását kívánják meg. Nos, a szakemberek véleménye ezekben a „divatos” diétákban megegyezik: rövid és hosszú távon is hatástalanok, sőt akár az egészségünket is veszélyeztethetik.

7 tipp az étvágyad csökkentésére
#étvágy
2023.12.27.

7 tipp az étvágyad csökkentésére

Több módszer is létezik, amivel könnyen és természetesen kordában tarthatod az étvágyadat. Az étvágycsökkentést évekig a pirulákkal vagy más veszélyes diétás módszerekkel azonosítottuk, de összeszedtük azokat a módszereket, melyek biztonságosan és egyszerűen segíthetnek neked.

Az elhízás nyolc oka
#elhízás
2023.12.21.

Az elhízás nyolc oka

Egy baráti összejövetel vagy egy egyszerű esti tv-zés? Te mit teszel közben? Eszel… Sajnos nagy hagyománya lett manapság, hogy ha valakit meghívunk magunkhoz, akkor majdcsak kötelező erővel bír az ételek habzsolása. Az állandó evés rossz szokássá válhat, ami károsítja egészségünket. Mi lehet még az étel? Vigasz. Mert sokszor jutalmazzuk és vigasztaljuk magunkat a különböző édességek és ételek segítségével.