kampány
#Táplálkozás

Janicsák Veca: én is szeretnék a lehető legjobban kinézni

2012.06.22.
2 perces olvasási idő

Az „Ez zsír!” kampány a tudatos életvitelre és az egészségmegőrzésre ösztönöz, ezt hirdeti Janicsák Veca énekesnő is a kampány arcaként. A programban való részvétel és az alkalmazások letöltése is ingyenes. Te csatlakoztál már?

A lakosság mindössze 5 százaléka sportol rendszeresen, nem fogyasztunk elegendő zöldséget és gyümölcsöt, illetve tejterméket sem, de sóból háromszor annyit viszünk be a szervezetünkbe, mint kellene. Elérkezett az idő, hogy lefogyjon az ország, méghozzá összesen 1 millió kilogrammot.

„Nagyon fontos az egészséges életmód. Folyton rohanunk, nincs időnk semmire, így megfeledkezünk a sportról és a helyes táplálkozásról. Amióta az eszemet tudom, egészségesen élek. Nem azért csatlakoztam a kampányhoz, mert volt egy ehhez kötött speciális célom.

Janicsák Veca az egészséges életmód híveNekem amúgy mindig van célom, az egyik legfontosabb, hogy minél egészségesebben éljek, hogy nagymama koromban biciklizhessek és fára mászhassak az unokáimmal” – mondta a KamaszPanasz kérdésére Janicsák Veca énekesnő, aki rendszeresen lovagol, fut, kerékpározik, a megfeszített tempójú próbák és fellépések mellett pedig igyekszik egészségesen étkezni.

Az eleje soha nem könnyű

Úgy véli, hogy a rendszeres sport és a súlyos kalóriákról való lemondás az elején egy küzdelmes munka lesz. Egyszerűbb úgy élnünk, hogy nem fektetünk túl nagy hangsúlyt semmire sem, pláne nem az étkezésre. Ahhoz, hogy a program életformává váljon, át kell esnünk egy kis nehézségen. Akkor lesz szenvedély, amikor megérezzük, milyen érzés egy egészséges ebéd után folytatni a napot, ha a rendszeres sportnak köszönhetően nem fújtatunk felfelé a lépcsőn, és feszesebb lesz a testünk. Ez pedig csodás érzés – teszi hozzá Veca.

Az énekesnő elárulta, hogy kifejezetten tetszik neki, hogy a kampányra regisztrált fiatal vagy idős a megadott paraméterei és életstílusa alapján kap személyre szabott életmódprogramot, így folyamatosan láthatja minden regisztrált, hogy mit egyen, mennyit mozogjon, hogyan őrizzük meg egészségét. Az pedig plusz dolog, hogy az ételek elkészítéséhez, az otthon elvégezhető mozgásprogramokhoz videókat is kapcsoltak.

„Nekem az a legfontosabb, hogy jól érezzem magam a bőrömben, hiszen a rajongók is szívesebben látnak egy kiegyensúlyozott embert a színpadon. Hiszek a kisugárzásban, a belső értékek fontosságában, de természetesen, mint minden nő, én is szeretnék a lehető legjobban kinézni” – vallotta be az énekesnő.

Kamaszdiéta, ahogy mi szeretjük

A 14-18 éveseknek - akiknek a szervezete fejlődésben van - nem az általános diéta dukál, hiszen testüknek több energiára van szüksége, mint a felnőttekének. Ráadásul az ízlésük is eltér az idősebbekétől. Olyan étrendet választottunk számukra, amely kielégíti a szervezet igényeit, egészséges, fogyaszt, és amitől összefut a nyál a szánkban – tudtuk meg Cs. Kiss Zsuzskától, a Life.hu kampányának sajtófőnökétől.

Amennyiben további információra van szükséged, látogass el a www.life.hu/ez-zsir oldalra.

(Szerző: T.A., újságíró)