Táplálkozás, evés

#Táplálkozás #evés

367 db cikk a témában

#nass
2015.06.28.

Ételek 40 kalória alatt

Igen, léteznek. A következő ínycsiklandó ételek mindegyike 40 kalória alatt van, így nyugodt szívvel nassolhatsz belőlük.

#egészséges étel
2015.06.22.

A 28 legegészségesebb étel

Tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és más kívánatos vegyületekkel, ráadásul csökkentik a szívbetegség, cukorbetegség és a daganatok kialakulásának kockázatát is. A 28 legegészségesebb étel között biztos te is megtalálod a kedvenceidet!

#csoki
2015.06.12.

Érdekességek a csokiról

Igaz ugyan, hogy a csoki egészségtelen ételként ismert, de a legújabb tanulmányok szerint az étcsokoládé igenis az egészséges táplálkozás egyik alapanyaga. Az étcsokinak számos jótékony hatása van a testre, éppen ezért generációkon át gyógyszerként használták az egész Földön.

#diéta
2015.06.01.

A legegyszerűbb diéta, amiről valaha hallottál

Együnk naponta 500 kalóriát, és egy hét alatt akár 3 kilótól is megszabadulhatunk. Ez elég durván hangzik, nem igaz? Nem kell megijedni, nem akarunk koplaltatni. Sőt, kedvenc ételeidről sem kell lemondanod.

#cukorbeteg
2015.05.23.

Szuper ételek cukorbetegeknek

Mindenki tudja, hogy bizonyos ételek fogyasztását csökkentenie kell, vagy teljesen el kell hagynia annak, aki cukorbeteg. Ugyanakkor vannak olyan élelmiszerek is, melyek segítenek a diabétesz kezelésében. Ezek a szuperkaják alacsony zsírtartalmúak, ellenben a vitamin-, ásványianyag- és rosttartalmuk magas. Fogyaszd őket rendszeresen, és meglátod, sokat segítenek a betegséged kezelésében.

Olívaolaj: alkalmas-e sütéshez?
#olíva
2015.05.17.

Olívaolaj: alkalmas-e sütéshez?

Az olívaolaj jóízű és egészséges. Mégis, ha magas hőmérsékletre hevítjük, káros anyagok szabadulnak fel belőle.

#stressz
2015.05.08.

Stresszcsökkentő ételek

A stresszcsökkentő diéta fontos eszköze lehet a nyugodt életnek. A túl nagy nyomás kedvölő és egészségtelen. Persze sok módja van a stressz elkerülésének, leküzdésének - jó stratégia lehet például a következő ételek fogyasztása.

#csoki
2015.05.04.

Mindent a csokiról

Bár az emberek kétségkívül több csokit vásárolnak és esznek meg Valentin-nap, Húsvét vagy Karácsony alatt, mégis nyugodtan kijelenthető, ez egy 4 évszakos édesség, különösen a gyerekek számára. Most nézzük, hogy a tévhitekkel ellentétben milyen hasznos is tud lenni a csokievés!

#antioxidáns
2015.05.01.

Okosodj finomságokkal!

A csokoládé boldoggá tesz, de mi a helyzet a spenóttal vagy a lazaccal? A különböző ételek különböző hatással vannak az emberi szervezetre.

#tanulás
2015.04.28.

Energia: melyik ételből igen és melyikből nem?

Az érettségi időszak közben sokaknak van szükségük az energiára. Az éjszakázós tanulás, a kora reggeli kelés… A vége mindig az lesz, hogy minél több energiához szeretnél jutni. Na de milyen formában is a legjobb ez neked és a testednek?

#paleolit diéta
2015.04.23.

10 dolog, amire megtanít a paleo

Paleolit étrend: vannak, akik nagyon támogatják, s akadnak ellenzői is. Az igazság az, hogy olyan szabályai is vannak, amiket annak is érdemes megfogadnia, aki sosem vágna bele egy paleo diétába.

#sport
2015.04.12.

Étkezés a focimeccsed előtt

Amikor a sportolók egy megmérettetésre készülnek, akkor a megfelelő tápanyagellátás, ami a szükséges erőt, kitartást és koncentrációt biztosítaná, könnyen feledésbe merülhet.

#táplálkozás
2015.04.09.

Ételek, amik segítenek koncentrálni

A helyes táplálkozás biztosítja, hogy agyunk megfelelően működjön. Az alábbi ételek segítenek abban, hogy a nap minden percében képes legyél összpontosítani.

#fogfehérítés
2015.04.07.

14 étel a fényesebb mosolyért

A fogmosáson, fogselymen és a fogorvosnál tett rendszeres látogatásokon túl a táplálkozással is hozzájárulhatsz fogaid egészségéhez és szépségéhez. Bizonyos ételek fogyasztása erősítheti a fogzománcot, segíthet megelőzni a fogszuvasodást, és elhárítani az ínyfertőzéseket, sőt akár még fehérítheti is a fogaidat. Íme, 14 egészséges étel, melyeket érdemes elkezdened rendszeresen fogyasztani.

#ecet
2015.04.05.

Mi mindenre jó az ecet?

A háztartásban főként főzésre vagy tisztítószerként, vízkőoldásra alkalmazzuk. Az élelmiszeriparban az ecetsavat E260-nal jelölik és savanyúság szabályozására használják.

#szénhidrátok
2015.04.02.

Szénhidrátok: milyen a jó típus?

Mivel a szénhidrátoknak rengeteg fajtája van, így nem csoda, hogy a legtöbb ember alapjaiban fordul eme tápanyagcsoport ellen. Valójában azonban nem tudják, hogy a szénhidrátoknak vannak számunkra hasznos fajtái is.

#protein
2015.03.27.

A jó öreg protein

A fehérje segíthet a nem kívánt kilók leadásában, valamint abban is, hogy a gyomrodat teletömd. De fontos, hogy a megfelelő mennyiségű és megfelelő fajta proteint fogyaszd, hogy egészségügyileg is profitálj belőle.

#margarin
2015.03.25.

Dióhéjban a margarin történetéről és gyártásáról

Vajon mi a közös a margarinban és a gyöngyben? Tényleg 140 éve találták fel a margarint? Vajon ma hogyan gyártják a margarint? Cikkünkben utánajártunk ezeknek a kérdéseknek, bepillantást nyújtunk a margarin történelmébe és bemutatjuk a korszerű margaringyártás folyamatát.

#akne
2015.03.18.

10 étel, mely legyőzi az aknét és véd a bőrrák ellen

Az UV sugarak a bőrben védekezési mechanizmust, gyulladás formájában jelentkező immunreakciót indítanak el, amit napégésként ismerünk. A fényvédő faktort tartalmazó készítmények alkalmazása nem csak nyáron javasolt, hanem az átmeneti időszakokban, pl. tavasszal, sőt télen is. Ha kombinálod a naptej használatát bizonyos élelmiszerek fogyasztásával, akkor fokozottan véded a bőröd a pattanások és a bőrrák kialakulásától!

#hal
2015.03.16.

Ezért fogyassz rendszeresen halat

A sült vagy grillezett hal fogyasztása csökkenti egyes szívproblémák kialakulásának esélyét, a rántott változat azonban éppen ellenkező hatást válthat ki.