Szülőknek, apa

#Szülőknek #apa

342 db cikk a témában

#testkép
2017.09.16.

5 dolog, amivel befolyásolhatja a lánya önképét

Sok mai tizenéves küzd testképzavarral. Főleg a lányok vannak kitéve annak, hogy megutálják a saját testüket - főleg a méreteiket illető irreális elvárások miatt. Sajnos sok szülő is ronthat bizonyos dolgokkal a lánya önképén anélkül, hogy tudna róla. Íme, az 5 leggyakoribb baki.

#dohányzás
2017.09.05.

Hogyan segíthet gyermekének leszokni a dohányzásról?

A többség azért kezd fiatal korban cigizni, mert a barátai is dohányoznak, vagy mert egyszerűen menő dolognak gondolják fújni a füstöt. Viszont a kialakult nikotinfüggőség miatt később nagyon nehezen tudnak megválni ettől a rossz szokástól.

#bulizás
2017.08.30.

Gyermeke bulizni indul? A 7 legfontosabb dolog, amire figyeljen oda

Nem minden tini bulit kezelnek egyformán. Néhányan egy játékos, beszélgetős házibulit is vad dolognak tartanak, mások a túlzott alkoholfogyasztástól és drogozástól sem tartózkodnak. Mielőtt elengedné gyermekét szórkozni, fontos érdeklődnie, hogy milyen buli is lesz az pontosan és megbeszélni, mik is történhetnek.

#hormonzavar
2017.08.12.

A fiúk nagyobb melle hormonzavarra utalhat

Serdülőkorban a fiúk mellének mirigyes tapintatú megnagyobbodása bár igen zavaró és kellemetlen panasz lehet, ám szerencsére az esetek többségében elmúlik. Mit kell tudni róla?

#testmozgás gyerekeknek
2017.07.28.

Hogyan vegye rá gyermekét a testmozgásra?

Kétség sem férhet hozzá: a gyerekek számára elengedhetetlen a rendszeres testmozgás. Ennek ellenére a fiatalok jelentős része igen keveset mozog. A 6-17 éves korosztály kevesebb mint egyharmada végez rendszeresen valamilyen testmozgást legalább napi 20 percben. Ez elég lehangoló adat, főleg annak tükrében, hogy szinte mindenki tisztában van a mozgás rövid és hosszú távú jótékony hatásaival, előnyeivel.

#randizás
2017.07.19.

Milyen szabályokat állítson a kiskamasznak a randizásról?

A randizás gondolata a legnyugodtabb szülőket is felkavarhatja, de fontos, hogy gyermeke megtapasztalhassa ezt a dolgot addig, míg Önnel él együtt. Adjon útmutatást gyermekének elvárásairól, így megtaníthatja az egészséges kapcsolat fontosságára és a szexuális élet veszélyeire.

#jogosítvány
2017.07.08.

Autóvezetés és a tinik: hogyan állítson fel szabályokat?

Amikor gyermeke sikeresen megszerzi a jogosítványát, az nem azt jelenti, hogy kétségbe kell esni, hanem azt, hogy elérkezett egy komolyabb beszélgetés ideje. Egy egy-két órás szülő-gyerek párbeszéddel számos későbbi problémát és tragédiát megelőzhetünk.

#sport
2017.06.23.

Ideális mozgásformák gyerekeknek

Az egészséges életmód elengedhetetlen része a rendszeres testmozgás. Pozitív hatással van testi és lelki egészségünkre, emellett nevelési szereppel is bír, és az sem elhanyagolható szempont, hogy programot teremthet az egész család számára.

Kamaszok és a szőrtelenítés
#szőrtelenítés
2017.06.17.

Kamaszok és a szőrtelenítés

A szőrszálak megjelenése a hónaljon, a lábon és az intim részeken manapság gyakran már 9-10 éves korban is észlelhető, és a tinikor kezdetének talán legnyilvánvalóbb jele. A legtöbb kiskamasz vagy azért szeretne szőrteleníteni, mert attól fél, csúfolni fogják miatta. Mit tehet ilyenkor a szülő?

#drog
2017.06.13.

A nyár és a drogok

Ahogy eljön a szünidő, és a kamaszok kikerülnek az iskola felügyelete alól, a szülők feladata, hogy megóvják gyermekeiket a világ veszélyeitől. Nem lehet elégszer figyelmeztetni őket a drogok veszélyeire. Leginkább azok jelentik a problémát, melyek könnyen hozzáférhetőek. Ilyenek a kekszbe, süteménybe kevert kábító vagy élénkítő hatású anyagok.

#házibuli
2017.06.09.

Tini bulik és összejövetelek

Nem árt odafigyelni a kamasz hétvégi terveire! A tinik által rendezett partik és tiniivászatok igen hírhedtek. Szinte mindenki hallott már olyan történeteket, amelyek a Facebookon küldött tömeges meghívókkal kezdődnek, több tucat tini megérkezésével folytatódik, és az általuk okozott anyagi károkkal végződik.

#szülő
2017.04.23.

Házimunkák kamaszoknak

Minden szülő egyetért abban, hogy a lassan kamasszá cseperedő gyerekeknek segíteniük kell a ház körüli munkákban. Ám abban már nem egyeznek az álláspontok, hogy mennyi és milyen jellegű házimunkát érdemes adni a 10-18 éves kamaszoknak, illetve melyek azok a módszerek, amivel a gyermekek rászoktathatók arra, hogy rendszeresen segítsenek a ház körül.

#szülő
2017.04.08.

Készítse fel a bulikra kamasz gyermekét!

Tinédzserkorban az egyik legfőbb vita a kamaszok és szüleik között a bulizást illetően fordul elő. A fiatalok minél előbb bele akarják vetni magukat a társasági életbe, míg a szülők természetesen mindig későbbre halasztanák a bulizások kezdetét.