#Szülőknek #apa

350 db cikk a témában

#lopás
2017.12.14.

Miért lopnak a tinik?

Szinte minden gyerek elköveti élete során azt a ballépést, hogy valamit elvesz, ami nem az övé. Azonban az eltérő korú gyerekek más és más okot, kifogást hoznak fel a lopás indokaként.

#szülő
2017.12.11.

Mit tehet, ha gyermekét hazugságon éri?

Rendszerint a kamasz azért hazudik a szüleinek, mert fél a következményektől: a szülői szigortól vagy büntetéstől. Fél attól, ha elmondja az igazat, akkor nagyobb bajba kerül, és csalódást okoz a szüleinek.

#korai serdülés
2017.11.10.

Alcsonynövést eredményezhet a korai serdülés

Sokak szerint a serdülőkor egyre korábban következik be, ezért a legtöbben csak legyintenek arra, ha fiuk vagy lányuk fejlettebb a kortársaiknál. Azt viszont fontos lenne tudni, hogy van egy korhatár, ami alatt már betegséget jelez az, ha gyermekünk pubertás korba lépett. A problémáról dr. Tar Attila, gyermek endokrinológus beszélt.

#szülő
2017.11.02.

Amit egy kiskamasznak tudnia kell az elsősegélyről

A kiskamaszoknak érdemes ismerniük az elsősegély alapjait, és tudni, hogy hogyan kezeljék a kisebb sebesüléseket, horzsolásokat. A kiskamaszokat gyakran hagyják egyedül otthon, éppen ezért fontos, hogy tudják, mit kell tenniük, ha baleset történik. Ma van az Elsősegélynyújtás Világnapja!

#zaklatás
2017.10.29.

A fiatalok felét zaklatják a világhálón

Egy tanulmány szerint, amely a tinédzsereket és a fiatal felnőtteket kérdezte meg arról, hogy interneten keresztül zaklatták vagy terrorizálták már őket, a válaszadók több mint a fele azt mondta, hogy igen, történt már velük ilyen dolog.

#testkép
2017.09.16.

5 dolog, amivel befolyásolhatja a lánya önképét

Sok mai tizenéves küzd testképzavarral. Főleg a lányok vannak kitéve annak, hogy megutálják a saját testüket - főleg a méreteiket illető irreális elvárások miatt. Sajnos sok szülő is ronthat bizonyos dolgokkal a lánya önképén anélkül, hogy tudna róla. Íme, az 5 leggyakoribb baki.

#dohányzás
2017.09.05.

Hogyan segíthet gyermekének leszokni a dohányzásról?

A többség azért kezd fiatal korban cigizni, mert a barátai is dohányoznak, vagy mert egyszerűen menő dolognak gondolják fújni a füstöt. Viszont a kialakult nikotinfüggőség miatt később nagyon nehezen tudnak megválni ettől a rossz szokástól.

#bulizás
2017.08.30.

Gyermeke bulizni indul? A 7 legfontosabb dolog, amire figyeljen oda

Nem minden tini bulit kezelnek egyformán. Néhányan egy játékos, beszélgetős házibulit is vad dolognak tartanak, mások a túlzott alkoholfogyasztástól és drogozástól sem tartózkodnak. Mielőtt elengedné gyermekét szórkozni, fontos érdeklődnie, hogy milyen buli is lesz az pontosan és megbeszélni, mik is történhetnek.

#hormonzavar
2017.08.12.

A fiúk nagyobb melle hormonzavarra utalhat

Serdülőkorban a fiúk mellének mirigyes tapintatú megnagyobbodása bár igen zavaró és kellemetlen panasz lehet, ám szerencsére az esetek többségében elmúlik. Mit kell tudni róla?

#testmozgás gyerekeknek
2017.07.28.

Hogyan vegye rá gyermekét a testmozgásra?

Kétség sem férhet hozzá: a gyerekek számára elengedhetetlen a rendszeres testmozgás. Ennek ellenére a fiatalok jelentős része igen keveset mozog. A 6-17 éves korosztály kevesebb mint egyharmada végez rendszeresen valamilyen testmozgást legalább napi 20 percben. Ez elég lehangoló adat, főleg annak tükrében, hogy szinte mindenki tisztában van a mozgás rövid és hosszú távú jótékony hatásaival, előnyeivel.

#randizás
2017.07.19.

Milyen szabályokat állítson a kiskamasznak a randizásról?

A randizás gondolata a legnyugodtabb szülőket is felkavarhatja, de fontos, hogy gyermeke megtapasztalhassa ezt a dolgot addig, míg Önnel él együtt. Adjon útmutatást gyermekének elvárásairól, így megtaníthatja az egészséges kapcsolat fontosságára és a szexuális élet veszélyeire.

#jogosítvány
2017.07.08.

Autóvezetés és a tinik: hogyan állítson fel szabályokat?

Amikor gyermeke sikeresen megszerzi a jogosítványát, az nem azt jelenti, hogy kétségbe kell esni, hanem azt, hogy elérkezett egy komolyabb beszélgetés ideje. Egy egy-két órás szülő-gyerek párbeszéddel számos későbbi problémát és tragédiát megelőzhetünk.

#sport
2017.06.23.

Ideális mozgásformák gyerekeknek

Az egészséges életmód elengedhetetlen része a rendszeres testmozgás. Pozitív hatással van testi és lelki egészségünkre, emellett nevelési szereppel is bír, és az sem elhanyagolható szempont, hogy programot teremthet az egész család számára.