Szülőknek, apa

#Szülőknek #apa

342 db cikk a témában

#hormonális probléma
2019.08.09.

Hormonális zavar lehet az oka a lánygyermekek fokozott szőrnövekedésének

Pubertáskor környékén természetes mind a lány, mind a fiúgyermekek szőrösödése. Ám ha idő előtt jelentkezik, illetve fokozottá válik az állapot, könnyen lehet, hogy lányoknál - többek között- policisztás ovarium szindróma (PCOS) áll a háttérben. Dr. Tar Attila, gyermek endokrinológus elárulta, mikortól számít abnormálisnak a gyermekek szőrösödése, és hogy mit lehet ellene tenni.

#házibuli
2019.08.08.

Mit tegyek, ha gyermekem házibulit szeretne szervezni?

Egyszer nagy valószínűséggel eljön a nap, amikor kamasz gyermeked a házibuli szervezésének ötletével áll elő. Ezt lehet, hogy a te engedélyeddel teszi, de az is lehet, hogy akkorra időzíti, amikor valahol távol vagy, és nagy a kísértés arra, hogy áthívja a barátait.

#szelfi
2019.07.11.

A tinik és a szelfik - amit a szülőknek tudnia kell

A szelfiket, azaz önarcképeket rengeteg tini osztja meg különböző közösségi oldalakon. Ártalmatlannak tűnhet, ám rengeteg probléma felmerül a szelfikkel kapcsolatban, amit minden szülőnek tudnia kell.

#szülő
2019.04.08.

Apa ne prédikálj, bajban vagyok!

Ki tudná elfelejteni Madonna slágerének szavait? A zene fülbemászó volt, a dalszövegnek pedig rengeteg a mondanivalója.

#betegségek
2019.02.07.

Ki marad otthon a gyerekkel, ha megbetegszik?

Fej- és torokfájás, köhögés, orrfolyás: a megfázás és influenza tüneteit a hűvösebb időszakokban gyakrabban tapasztaljuk. Érdekes eredmények születtek egy nemzetközi kutatás során, amelyből többek között az is kiderült, hogy egy-egy megfázás esetén gyakran az apukák maradnak otthon a gyerekükkel.

#pályaválasztás
2019.01.03.

Beszélgetés a pályaválasztásról

A jövőről való elmélkedés, főleg ha a karrierről van szó, igen stresszes tud lenni, és nem kevés fejfájást képes okozni. Komoly és ijesztő feladat lehet a fiatalok számára arról gondolkodni, hogy mit is kezdjen a jövőjével. Segíts neki!

#problémás gyerek
2018.10.11.

7 titok, hogy túlélj egy problémás tinédzsert

Sikeresen felnevelni egy problémás kamaszt szinte lehetetlen feladatnak tűnhet, hiszen szembe kell nézned a gondjaival és mindennapos, már-már kezelhetetlenné fajult viselkedésével. Tinédzserek, akik elszöknek, megbuknak az iskolában, motiválatlanok, dacosak, depressziósak vagy másképpen harcolnak a szüleikkel, és próbálják lehetetlenné tenni, hogy felnevelhessék őket.

#munkakeresés
2018.07.08.

Hogyan segíts gyermekednek munkát találni?

Előfordulhat, hogy tini gyermeked - akár 16, akár 18 évesen hagyja abba tanulmányait - nehezen talál munkát. Ez sajnos nem ritka manapság, különösen olyanoknál, akik semmilyen, vagy csak alacsony képzettséggel rendelkeznek. Nagyon frusztráló időszak ez a kamasznak, főleg, ha a barátai már dolgoznak és pénzt keresnek.

#szexting
2018.06.08.

Ne váljon pornósztárrá a csemetéd!

Bár gyermeked nem tűzte ki magának célul, hogy híressé váljon az interneten a meztelen képeivel, mégis megtörténhet vele, ha nem gondolkodik. Sok kamasz meztelenül vagy hiányos öltözetben pózol a webkamera vagy a telefon fényképezője előtt, majd az elkészült képet felrakja a Facebookra vagy bármely más közösségi oldalra.

#lopás
2017.12.14.

Miért lopnak a tinik?

Szinte minden gyerek elköveti élete során azt a ballépést, hogy valamit elvesz, ami nem az övé. Azonban az eltérő korú gyerekek más és más okot, kifogást hoznak fel a lopás indokaként.

#szülő
2017.12.11.

Mit tehet, ha gyermekét hazugságon éri?

Rendszerint a kamasz azért hazudik a szüleinek, mert fél a következményektől: a szülői szigortól vagy büntetéstől. Fél attól, ha elmondja az igazat, akkor nagyobb bajba kerül, és csalódást okoz a szüleinek.

#korai serdülés
2017.11.10.

Alcsonynövést eredményezhet a korai serdülés

Sokak szerint a serdülőkor egyre korábban következik be, ezért a legtöbben csak legyintenek arra, ha fiuk vagy lányuk fejlettebb a kortársaiknál. Azt viszont fontos lenne tudni, hogy van egy korhatár, ami alatt már betegséget jelez az, ha gyermekünk pubertás korba lépett. A problémáról dr. Tar Attila, gyermek endokrinológus beszélt.

#szülő
2017.11.02.

Amit egy kiskamasznak tudnia kell az elsősegélyről

A kiskamaszoknak érdemes ismerniük az elsősegély alapjait, és tudni, hogy hogyan kezeljék a kisebb sebesüléseket, horzsolásokat. A kiskamaszokat gyakran hagyják egyedül otthon, éppen ezért fontos, hogy tudják, mit kell tenniük, ha baleset történik. Ma van az Elsősegélynyújtás Világnapja!

#zaklatás
2017.10.29.

A fiatalok felét zaklatják a világhálón

Egy tanulmány szerint, amely a tinédzsereket és a fiatal felnőtteket kérdezte meg arról, hogy interneten keresztül zaklatták vagy terrorizálták már őket, a válaszadók több mint a fele azt mondta, hogy igen, történt már velük ilyen dolog.