#Szülőknek #apa

350 db cikk a témában

#alkohol
2013.10.22.

A tinik mértéktelen alkoholfogyasztása

Az egészségügyi felmérések eredményei azt mutatják, hogy a tinik 45%-a iszik alkoholt, míg ezen fiatalok 64% pedig rendszeresen túlzásba viszi az ivászatot, részt vesz kifejezetten lerészegedés, tivornyázás céljából rendezett bulikon.

#vagdosás
2013.10.17.

Önmagukat bántalmazó tinik

Önvagdosás: valamilyen hegyes vagy éles tárgy által (borotvapenge, kés, olló, üvegszilánk, körző, stb.) sérülések (vágás, szúrás, karcolás) okozása a saját testükön. Ez egyfajta mentális probléma, az öncsonkítás egy formája.

#drog
2013.10.11.

Még egy beszélgetés a drogról

Néhány szülő úgy gondolja, hogy elég egyszer elmondani a drogokkal kapcsolatos veszélyeket és figyelmeztetéseket gyermekének, és ezzel le is van tudva a dolog. Ez azonban tévedés, egy egyszeri beszélgetés még nem jelent semmit, a szülői munka sokkal többről szól!

#szex
2013.09.19.

Törvények tartanák vissza a fiatalokat a szextől?

A mai tinik egyre fiatalabban válnak biológiailag éretté, és ezzel párhuzamosan, egyre korábban találkoznak az első szexuális élményekkel. Mindez persze korántsem jelenti, hogy az érzelmi, pszichológiai érettséget is fel lehetne ily módon gyorsítani.

#öngyilkosság
2013.08.29.

Ha a tizenéves késztetést érez, hogy öngyilkosságot kövessen el

Bármely esetben, amikor arról értesülünk, hogy egy tizenéves öngyilkos lett, arra gondolunk, hogy kárba veszett egy élet. Természetesen nincs jó öngyilkosság, de amikor egy fiatal, aki előtt még ott van az egész élet és végez magával, az különösen tragikus.

#marihuána
2013.08.15.

Beszéljen gyermekével a drogokról!

Újabban olyan aggasztó adatok kerülnek napvilágra, melyek szerint az amerikai középiskolások egyharmada szív marihuánás cigarettát, többnyire alkalomszerűen vagy csak kipróbálja. A trend nálunk is terjedni látszik.

#szexuális
2013.08.12.

A fiatalok szexuális magatartása

Jelen statisztikák a serdülők szexualitásával kapcsolatos kérdéseken alapul. A szexuális aktivitásra, a szexuális élet kezdetére, a védekezésre és az óvszerhasználatra.

Kokain és crack: amit a szülőknek tudni kell
#kokain
2013.07.03.

Kokain és crack: amit a szülőknek tudni kell

A szülők sokat hallanak a kokain és a crack nevű drogokról, de talán nem is tudják, hogy pontosan mik is ezek és hogyan kell elképzelni őket. Mi most összegyűjtöttük mindazt, amit érdemes ezekről a szerekről tudni.

#gyerek
2013.06.10.

Hogyan támogassák az apák állapotos tini lányukat?

Egyetlen olyan kijelentés létezik, amit az apák semmilyen körülmények között sem akarnak hallani tini lányuktól, mégpedig az, hogy: „Apa, terhes vagyok.” Ezen mondat elhangzását követően még a legrátermettebb szülők esetében is olyan csend és néma döbbenet következik néhány pillanatig, hogy szinte még a levegő is megfagy és eláll a lélegzet, az elme is elakad.

#energiaital
2012.11.21.

A túl sok energiaital veszélyes a gyerekekre

Azok, akik nem szoktak a koffein tartalmú italok fogyasztásához, a túladagolás akár halálhoz is vezethet. Mégis a rosszullétről beszámoló személyek 77 százaléka 18 év alatti fiatal volt, köztük 8-10 éves gyermekek is.

#szex
2012.11.12.

Hogyan beszéljen gyermekével a szexről?

Halogatni lehet ugyan a beszélgetést a kamasz gyermekkel, de előbb vagy utóbb túl kell lenni rajta. Beszélni a szexről a tizenéves kamasz gyereknek? Hogyan, mikor és miről beszélgessen gyermekével? Összegyűjtöttünk 9 jó tanácsot, amely segíthet.

#üdítő
2012.08.15.

Túl sok cukros üdítőt isznak a kamaszok

A cukrozott és szénsavas üdítők fogyasztása csökkenő tendenciát mutat, de a tinik jó része még mindig nem vesz tudomást a kockázatokról - állítja egy tanulmány.

#vészhelyzet
2012.06.02.

Kamaszkori vészhelyzetekre SOS megoldások

Mit is jelent az, hogy vészhelyzet? A könyv szerzői szerint minden, amit a kamasz annak gondol. Lehet az egy nagyobb pattanás a randi előtt, néhány feleslegesnek ítélt kiló, de akár komoly drogprobléma, vagy lábtörés. Könyvükkel az a céljuk, hogy megismertessék ezeket a helyzeteket, segítséget nyújtsanak a megértésükhöz, megoldásukhoz és sok esetben a megelőzésükhöz.