#Szülőknek #apa

351 db cikk a témában

#szülő
2021.02.02.

Nem jössz ki tini gyermekeddel? Íme, néhány hasznos tipp

Amikor gyermeket vállaltál, biztos tudtad, hogy nem lesz egyszerű, azonban még álmodban sem gondoltad volna, hogy a jó kapcsolat a tinédzser évek alatt igencsak megváltozhat. Ahogy a tinik próbálnak függetlenné válni, egyre többet veszekednek a szülőkkel, nézeteltéréseik vannak, amik gyakran megoldhatatlannak tűnhetnek. Van azonban néhány módszer arra, hogy békét teremtsetek.

#szülő
2021.01.21.

Hogyan beszélgess többet kamasz gyerekeddel?

A legtöbb szülő azt szeretné, ha kamasz gyerekével nyíltan és őszintén tudna beszélni bármilyen témáról. Szeretné, ha gyermeke beszámolna örömeiről, gondjairól, és nem félne segítséget kérni sem. Ez azonban nem mindig megy egyszerűen. A következő tippeket érdemes lehet megfontolni, ha többet szeretnél beszélgetni kamasz gyerekeddel.

#barát
2020.12.04.

A tinik titkai

A tiniknek rengeteg olyan titkuk van, amelyek meglepetésként hathatnak szüleik számára, ha tudomást szereznek róluk. Cikksorozatunkban ezekről a titkokról rántjuk le a leplet.

#kapcsolat
2020.10.05.

7 figyelmeztető jel, hogy a gyermeked egészségtelen kapcsolatban él

Lehet, hogy nem kedveled a lányt/fiút, akivel a gyermeked együtt jár – ezzel nincs is semmi gond, azonban ha azt veszed észre, hogy a kapcsolatuk egészségtelen, az már más téma. Egy egészségtelen kapcsolat számos következménnyel jár mind a tinik mentális és fizikai jólétére, mind a társasági életére, tanulmányaira nézve.

#olvasás
2020.07.07.

7 tipp, hogy gyermeked rávedd az olvasásra

Gyermekeinket rávenni az olvasásra egy igazi kihívás a mai modern világban. A legtöbb tini életében a számítógépek, videojátékok, okos telefonok pótolták a könyveket. Az olvasás azonban tini gyermeked sikerében kulcsfontosságú lehet.

#nyári szünet
2020.06.06.

Mit kezdj kamasz gyermekeddel a nyári szünet alatt?

A nyár közeledtével a tinédzsereket nevelő szülők sokszor pánikba esnek, hogy mi lesz a program a következő két és fél hónapban. Iskolaidőszakban, a nap nagy része le van tudva a sulival, illetve, az az utáni különórákkal. Ezzel ellentétben nyáron a túlságosan sok szabadidő hatására áteshetnek a tinik a ló másik oldalára, megrészegülve a szabadságtól, keresve a bajt.

#öltözködés
2020.05.07.

Öltözködési zsebpénz tini gyermekednek

Bármennyire is szereted azt gondolni, hogy az öltözködési szokások a te gyerekkorod óta megváltoztak, tévedsz. Amennyire te is próbáltad fiatalkorodban követni a divatot, úgy gyermeked is ezt teszi.

#vizsgaidőszak
2020.05.05.

Tini gyermeked ignorálja segítségedet a vizsgaidőszakban?

Tudni akarod, hogyan segíthetsz? A vizsgaidőszak nemcsak a tiniknek nehéz, de azoknak is, akik körülöttük vannak, különösen a szüleiknek. Nem könnyű feladat, hogy kitaláld, mi is a legjobb gyermekednek. Itt van néhány tipp, hogy hogyan is támogathatod gyermekedet életének e nehéz és sorsdöntő időszakában:

#szülő
2020.04.04.

Nyílt levél a szülőkhöz

Kedves Anyukák és Apukák! Tudom, nem egyszerű beszélni a szexről, higgyetek nekem. Ne várjatok sok kérdést a gyermekeitektől, és ne várjátok, hogy nyitott könyvként viselkedjenek. A szemforgatás és a távolságtartás nem azt jelenti, hogy nem hallják, amit mondotok. A testünk változásairól és a szexről beszélni egy szülővel nem túl kellemes élmény. Nem emlékeztek?

#gyerekaneten.hu
2020.03.23.

A bosszúpornótól a virtuális valóságig: elindult a Gyerekaneten.hu, az NMHH szülőknek szóló információs oldala

Március 1-től böngészhető a Gyerekaneten.hu oldal, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szülőknek szóló, szótárszerkezetben felépülő információs oldala. Ezen keresztül a hatóság Internet Hotline jogsegélyszolgálatának munkatársai tájékoztatják, tanácsokkal segítik és beszélgetésre biztatják a szülőket és gyerekeket az online közegről.

#titok
2020.03.05.

Miért titkolóznak a tinik?

Egyszer csak arra leszel figyelmes, hogy a gyermeked nem jön időben haza az iskolából? Nem tudod, hol és merre járkál iskola után, s ha kérdőre vonod, akkor pedig dacosan vállat von?