Szülőknek, apa

#Szülőknek #apa

342 db cikk a témában

#kapcsolat
2020.10.05.

7 figyelmeztető jel, hogy a gyermeked egészségtelen kapcsolatban él

Lehet, hogy nem kedveled a lányt/fiút, akivel a gyermeked együtt jár – ezzel nincs is semmi gond, azonban ha azt veszed észre, hogy a kapcsolatuk egészségtelen, az már más téma. Egy egészségtelen kapcsolat számos következménnyel jár mind a tinik mentális és fizikai jólétére, mind a társasági életére, tanulmányaira nézve.

#olvasás
2020.07.07.

7 tipp, hogy gyermeked rávedd az olvasásra

Gyermekeinket rávenni az olvasásra egy igazi kihívás a mai modern világban. A legtöbb tini életében a számítógépek, videojátékok, okos telefonok pótolták a könyveket. Az olvasás azonban tini gyermeked sikerében kulcsfontosságú lehet.

#nyári szünet
2020.06.06.

Mit kezdj kamasz gyermekeddel a nyári szünet alatt?

A nyár közeledtével a tinédzsereket nevelő szülők sokszor pánikba esnek, hogy mi lesz a program a következő két és fél hónapban. Iskolaidőszakban, a nap nagy része le van tudva a sulival, illetve, az az utáni különórákkal. Ezzel ellentétben nyáron a túlságosan sok szabadidő hatására áteshetnek a tinik a ló másik oldalára, megrészegülve a szabadságtól, keresve a bajt.

#öltözködés
2020.05.07.

Öltözködési zsebpénz tini gyermekednek

Bármennyire is szereted azt gondolni, hogy az öltözködési szokások a te gyerekkorod óta megváltoztak, tévedsz. Amennyire te is próbáltad fiatalkorodban követni a divatot, úgy gyermeked is ezt teszi.

#vizsgaidőszak
2020.05.05.

Tini gyermeked ignorálja segítségedet a vizsgaidőszakban?

Tudni akarod, hogyan segíthetsz? A vizsgaidőszak nemcsak a tiniknek nehéz, de azoknak is, akik körülöttük vannak, különösen a szüleiknek. Nem könnyű feladat, hogy kitaláld, mi is a legjobb gyermekednek. Itt van néhány tipp, hogy hogyan is támogathatod gyermekedet életének e nehéz és sorsdöntő időszakában:

#szülő
2020.04.04.

Nyílt levél a szülőkhöz

Kedves Anyukák és Apukák! Tudom, nem egyszerű beszélni a szexről, higgyetek nekem. Ne várjatok sok kérdést a gyermekeitektől, és ne várjátok, hogy nyitott könyvként viselkedjenek. A szemforgatás és a távolságtartás nem azt jelenti, hogy nem hallják, amit mondotok. A testünk változásairól és a szexről beszélni egy szülővel nem túl kellemes élmény. Nem emlékeztek?

#gyerekaneten.hu
2020.03.23.

A bosszúpornótól a virtuális valóságig: elindult a Gyerekaneten.hu, az NMHH szülőknek szóló információs oldala

Március 1-től böngészhető a Gyerekaneten.hu oldal, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szülőknek szóló, szótárszerkezetben felépülő információs oldala. Ezen keresztül a hatóság Internet Hotline jogsegélyszolgálatának munkatársai tájékoztatják, tanácsokkal segítik és beszélgetésre biztatják a szülőket és gyerekeket az online közegről.

#titok
2020.03.05.

Miért titkolóznak a tinik?

Egyszer csak arra leszel figyelmes, hogy a gyermeked nem jön időben haza az iskolából? Nem tudod, hol és merre járkál iskola után, s ha kérdőre vonod, akkor pedig dacosan vállat von?

#házimunka
2020.02.07.

Hogyan vedd rá kamasz gyereked a házimunkára?

A kamasz gyereked alig mozdul ki a szobájából? Vagy ha előjön, rögtön megy valahova, alig látod? Te meg főzöl, mosol rá, és takarítasz utána? Szerinted is egy kicsit igazságtalan ez így?

#gyermek
2019.11.10.

Mit tegyél, ha zaklatják a gyermeked?

Nem ritka, hogy valakit a vélt vagy valós nemi orientáltsága miatt zaklatnak, emiatt pedig az illető öngyilkosságot próbál elkövetni, hogy megszabaduljon a zaklatástól. A bántalmazás túlnyomó része interneten keresztül történik.