Szülőknek, apa

#Szülőknek #apa

342 db cikk a témában

#internet
2014.06.06.

A kamaszok és az online barátok

Napjaink tipikus tinije sok online baráttal rendelkezik, és akár online randipartnerrel is dicsekedhet. A szülők azonban nem tudják, hogy kikkel lép kapcsolatba a hálón. A barátkozásnak ez egy olyan formája, ami veszélyesnek tűnhet, illetve aggodalomra adhat okot.

#Internet
2014.06.06.

Oda kell figyelnie tini gyermeke internetezési szokásaira

Amikor gyermeke belép az internet világába, mit néz meg, és mit csinál ott? Az internet olyan szinten teszi lehetővé az információ szabad áramlását és cseréjét, melyről az előző generációk álmodni sem mertek volna. A közösségi hálók felváltották a telefont, mely azelőtt a tinik kedvenc kommunikációs eszköze volt. A netes videók korszakában a hagyományos tévé adások elavultnak tűnnek.

#anya
2014.06.05.

Egy tizenéves ruhatára

A kamaszok a ruhatárukat gyakran a személyiségük kifejezésére használják, így az öltözködésükkel képesek felbosszantani, idegesíteni és teljesen megdöbbenteni a szüleiket. Mégis sok esetben a szülők finanszírozzák ezeket a ruhákat,. Éppen ezért érdemes az ezekre vonatkozó szabályokat őszintén megbeszélni. Másrészt a szülőknek is törekedniük kell arra, hogy megértsék az aktuális divatot, amihez a gyermekük igazodik.

#barát
2014.06.05.

Beszélgetés a tinivel a barátságról

A barátok nélkülözhetetlenek: új barátságok kialakítása, a baráti kapcsolatok ápolása, és a társas élet nélkülözhetetlen a tinik fejlődésében, életében.

#internet
2014.06.04.

A Facebook és a tinik

A Facebook közösségi oldal népszerűsége az elmúlt néhány évben töretlenül szárnyal. Ebben a pillanatban is több millió ember használja szerte a világon.

Önbántalmazás egyik formája: vagdosás
#önbántalmazás
2014.06.03.

Önbántalmazás egyik formája: vagdosás

A vagdosás nem éppen új keletű dolog, de manapság egyre gyakrabban hallani róla, valamint a média is kiemelten foglalkozik a témakörrel.

#fizikai aktivitás
2014.05.29.

A fiatalok fizikai aktivitása és szabadidős tevékenységei

A fizikai aktivitás az egészséges élet egyik legfontosabb alkotóeleme. A rendszeres mozgás jótékony hatással van a szervrendszerünkre, segíti a szervezet egészséges fejlődését. A rendszeres testedzés csökkenti az elhízást, és számos egyéb betegség, például a cukorbetegség kialakulását.

#internet
2014.05.28.

Az internetes visszaélések veszélyei

A tinédzserek az internet segítségével új barátságokat keresnek és kötnek, amely sok idejüket elveszi más feladatoktól. Ez az idő valójában kétszer annyi, mint amit a szüleik gondolnak. A szülők többsége nem igazán jártas a számítástechnika világában, a közösségi oldalak használatában, nem is gondolnak a gyermekükre ott leselkedő veszélyre.

#lopás
2014.05.23.

Segítség, a gyerek lop!

A saját csemetéjüket gyakran úgy ismerik a szülők, mint aki segítőkész és szorgalmas, idejében megcsinálja a házi feladatát, segít a háztartásban, jól nevelt. Nehéz elhinni, hogy ez a gyerek képes mások értékeinek az eltulajdonítására is.

#mostoha
2014.05.22.

Nem könnyű pótszülőnek lenni

Szülőnek lenni úgy, hogy nem a vér szerinti gyerekeket neveli, nem könnyű dolog, legyen az új helyzet oka újraházasodás vagy más.

#internet
2014.05.21.

Nettitok, amiről a szülők nem tudnak

Nemrégiben készült egy felmérés, amelyben azt vizsgálták, hogy hogyan befolyásolják, valamint milyen hatással vannak az egyes közösségi oldalak a fiatalokra, a gyerekekre és a családokra.

#problémás gyerek
2014.05.19.

Milyen szülő Ön?

Még nem késő visszaszerezni az irányítást, ha túl engedékeny a gyermekével. Íme, néhány tipp, ami segíthet!

Ha iszik a szülő, iszik a kamasz is
#alkohol
2014.05.16.

Ha iszik a szülő, iszik a kamasz is

Egy kutatás feltárta, hogy azok a gyerekek, akik látják a szüleiket ittasan, kétszer olyan gyakran lesznek maguk is rendszeres alkoholfogyasztók, jelentette a BBC News.

#facebook
2014.05.15.

Kamaszok a Facebookon

Hallott már olyanról, hogy egy szülőt nem jelöl vissza a gyereke Facebook-on? Az érintettek gyakran csak nevetnek rajta, máskor egyszerűen elfogadják, ám ezt semmiképp sem érdemes pártolni.