Szülőknek, apa

#Szülőknek #apa

344 db cikk a témában

#tévé
2011.12.09.

Még mindig a televízió az uralkodó médium a gyermekeknél

Még mindig a televízió az uralkodó médium a 8-14 évesek körében, de az internetezés szorosan követi a televíziózást - számolt be a KID.COMM kutatási projekt eredményeiről a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának egyik tagja egy műhelybeszélgetésen.

#mobil
2011.11.29.

Sok veszélyt rejtenek a gyerekek által használt okostelefonok

Karácsony közeledtével a gyerekeknek vásárolt okostelefonok veszélyeire hívja fel a szülők figyelmét a Safer Internet (Biztonságosabb Internet) konzorcium, a fiatalok biztonságos internethasználatért dolgozó program magyar kutatások eredményeire hivatkozva körültekintő gondolkodásra buzdítja a szülőket.

#reggeli
2011.11.19.

Felmérés a reggelizési szokásokról

A válaszadó szülők 53 százaléka ragaszkodik ahhoz, hogy reggelizzen a gyermeke, a többieknél azonban elmaradhat az első étkezés - derült ki egy októberben készült felmérésből.

#úszás
2011.11.11.

A szülők bevezetnék a kötelező úszást

A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete szerint be kellene vezetni az úszásoktatási normatívát a közoktatásban, s a szervezet öt évre visszamenőleg megnézné, mire használták fel az önkormányzati iskolák a mindennapos testedzésre biztosított finanszírozott időkeretet.

#főzés
2011.10.08.

Tud magára főzni a gyermekem?

Egy tinilány édesanyjaként, gyermekem utolsó középiskolai éveiben rengeteg kérdés foglalkoztat, sok álmatlan éjszakát okozva. Bejut az egyetemre? Ki tudjuk majd fizetni? Boldogul majd egyedül? És mi is nélküle?

#szakértő válaszol
2011.10.06.

Szexről és lelki problémákról kérdeznek a tinik az interneten

Az intim témák, a szex és az önbizalomhiánnyal összefüggő lelki problémák azok a cikis témák, amikről a tinik inkább interneten kérdeznek – derült ki abból az elemzésből, amelyet a Kamaszpanasz.hu internetes portál orvos és pszichológus szakértőinek válaszai alapján készítettek a szerkesztők.

#szex
2011.08.10.

10 kérdés, amit a tinik föltehetnek a szexről

Amikor a szexről beszélget gyermekével, több kellemetlen kérdésre is fel kell készülnie! Összeszedtük azt a 10 kérdést, mely a fiatalokat leginkább érdekli, leggyakrabban tesznek fel.

Vagdossa magát, hogyan segítsek?
#vagdosás
2011.08.06.

Vagdossa magát, hogyan segítsek?

A tudat, hogy gyermeke szándékosan vagdossa magát, egyszerre sokkoló és kétségbeejtő. Az öncsonkítást komolyan kell venni, mivel hátterében mindig valami lelki baj áll, amit meg kell találni és kezelni kell. Hogyan segíthet gyermekének?

#evés
2011.07.11.

Kényszeresen eszik a lányom?

„Amikor a 14 éves lányom és a barátai nálunk vannak, azt vettem észre, hogy folyamatosan a hűtőt fosztogatják. Nem gondoltam, hogy bármi baj lenne vele, de azóta hallottam a kényszeres evés betegségéről. Mi is ez pontosan? Aggódnom kellene?”

#szex
2011.07.09.

Szüleiktől kérnek szexuális tanácsot a fiatalok

Széles körben elterjedt, hogy szexuális téren a tinik előtt a barátaik és a sztárok állnak példaként, de egy új kanadai tanulmány felveti azt a lehetőséget, hogy akik valójában befolyásolják őket, azok a szülők.