Szülőknek, apa

#Szülőknek #apa

342 db cikk a témában

#szülő
2014.08.19.

Hogyan vészelhetik át a szülők a kamaszkort?

Ha Ön már átélte a csecsemőkorral járó gondokat (két óránkénti etetés, sírás, hiszti), az óvoda és általános iskola kezdésével járó nehézségeket, akkor mégis miért tölti el aggodalommal a tinédzser szó?

#problémás gyerek
2014.08.18.

Elege van problémás gyermekéből?

Egy problémás kamasz nevelése fárasztó és igen megerőltető néha. A gyermeke nem csinál semmit, vagy csak céltalanul és unottan jár-kel a lakásban? Esetleg Önre hárítja a saját sérelmeit? Előbb vagy utóbb a legtöbb szülő belefárad ebbe, sőt akár fel is adhatja a harcot.

#diákmunka
2014.08.15.

Tanítsa meg gyermekének, hogyan bánjon a pénzzel!

Ahhoz, hogy gyermeke jól boldoguljon a nagybetűs életben, meg kell tanulnia, hogyan bánjon a pénzzel. Az alábbi cikkben pár tanácsot szeretnénk megosztani Önnel arról, hogyan taníthatja meg gyermekének a hatékony pénzkezelés alapjaira.

#alkohol
2014.08.14.

Hogyan tarthatóak távol a tinik az alkoholtól?

Amikor egy személyt alkohol vagy drog elvonókúrára fognak, akkor az első lépés, hogy megpróbálják feltárni a lehetséges kiváltó okokat, a háttérben meghúzódó problémákat. Vajon mi késztetheti az illetőt arra, hogy a bódító hatású szereket válassza problémái orvoslására?

#kiabálás
2014.08.11.

Nem szabad kiabálni a tinikkel!

Akár fegyelmezni szeretné a gyereket vagy éppen a hangulat miatt beszél hangosabban a gyerekéhez, ott sajnos elvesztette a hitelességét a gyereke szemében. Nem az számít, hogy kinek van igaza és kinek nem. A vita, a fegyelmezés és a beszélgetés abban a pillanatban értelmét veszti, amint az egyik fél felemeli a hangját.

#testkép
2014.08.07.

Testképzavaros a csemetém?

Mindannyian belenézünk a tükörbe, amikor öltözködünk, tisztálkodunk és ellenőrizzük a megjelenésünket. Ez különösen igaz a tizenévesekre, akik éppen gyors növekedésen és testi változásokon mennek keresztül.

#smink
2014.07.31.

Hasznos sminkelési tanácsok kamaszoknak

Sok apukának és anyukának kell hosszú ideig veszekednie a tini lányával a túlzott sminkelés miatt. Néhány ilyen kamaszoknak szóló sminkelési tanács segítségével a gyermeke tündöklően, de egyszerre teljesen természetesen nézhet ki.

#bizalmi szerződés
2014.07.28.

Bizalmi szerződés szülő és gyermek között

A bizalom nagyon fontos szerepet játszik a szülő-gyerek kapcsolatban. Normális esetben alapból adott a kölcsönös bizalom. De mi van akkor, ha az egyik fél visszaél a bizalommal? Egy írott, szerződésjellegű paktum segítheti a szülőket, hogy jobban bízzanak gyermekükben. Némi útmutató, hogyan kezdjen hozzá az egyezkedéshez.

#szakítás
2014.07.23.

Hogy segítsen, ha gyermeke érzelmi válságba került?

Egy párkapcsolat véget érése az egyik legnagyobb érzelmi válságot okozó esemény, ami csak előfordulhat egy tini életében. A csalódás, sértődés, megalázottság érzése szinte elviselhetetlen tud lenni egy olyan tini számára, aki még nem igazán látja racionálisan a dolgokat.

#ösztöndíj
2014.07.22.

Hogyan segítsen gyermekének felkészülni az egyetemre?

Ha gyermeke egyetemre, főiskolába megy, az is az otthon elhagyásának egy fajtája. Sokkal inkább csak kis lépés a teljes kiköltözés felé, hiszen a legtöbb szünet alatt otthon lesznek, és szinte minden olyan lesz, mint az egyetem előtt.

#gyerek
2014.07.22.

Hogyan kezelje a vitákat gyermekével?

Még az olyan családok esetében is, ahol az idő nagy részében minden a legnagyobb rendben folyik, előfordulhatnak néha-néha ellentétek, viták, eltérő érdekek. A kérdés, hogy az ilyen helyzeteket hogyan lehet jól kezelni.

#szex
2014.07.21.

Ne rontsa el a kapcsolatát gyermekével!

Ha a gyermeke azzal áll Ön elé, hogy a szexuális orientáltsága eltér az átlagostól - homoszexuális, biszexuális, leszbikus -, akkor valószínű, hogy az első sokkhatást követő pár percben szörnyű érzések és gondolatok keríthetik hatalmukba. Lehet dühös, haragos, szomorú, hitetlen és csalódott.

#sexting
2014.07.18.

A filmes szexjelenetek hatása a tinikre

Kutatások szerint a szexuális tartalommal rendelkező filmek nézése negatívan befolyásolja a tinédzserek szexuális életét, korai nemi aktivitást és veszélyes szexuális viselkedést okozva.

#blog
2014.07.17.

Mit mondjon blogoló gyermekének?

Ha kamasz gyermeke úgy döntött, hogy szeretné életét ilyen formában publikálni, érdemes támogatnia. Ez nem csak rendszeres elfoglaltságot ad a kamasznak, de szórakoztató és nevelő elfoglaltság is. Ám előfordulhat, hogy gyermeke nem tud a blogolás bizonyos "sötét" oldalairól. Cikkünkben szeretnénk megosztani Önnel a 3 legfontosabb dolgot, amit érdemes megvitatnia a blogoló kamasszal.