blog
#Szülőknek

Mit mondjon blogoló gyermekének?

2014.07.17.
1 perces olvasási idő

Ha kamasz gyermeke úgy döntött, hogy szeretné életét ilyen formában publikálni, érdemes támogatnia. Ez nem csak rendszeres elfoglaltságot ad a kamasznak, de szórakoztató és nevelő elfoglaltság is. Ám előfordulhat, hogy gyermeke nem tud a blogolás bizonyos sötét oldalairól. Cikkünkben szeretnénk megosztani Önnel a 3 legfontosabb dolgot, amit érdemes megvitatnia a blogoló kamasszal.

A személyes információknak privátnak kell maradniuk

Ez nem csak a gyermeke címét, telefonszámát és egyéb elérhetőségeit takarja, hanem minden más személyes adatot is. Mit mondjon blogoló gyermekének?Óvatosnak kell lenniük, hogy az esetleges rosszakaróknak esélyük se lehessen ezek megszerzésére. Az egyéb személyes ügyek, titkok, események is tiltólistán vannak, amikor megosztásra kerül a sor.

A blogbejegyzések örökké megmaradnak

Érdemes megértetnie gyermekével, hogy a blogok az egész világ számára elérhetőek, és a bejegyzések is örökké elérhetőek maradnak. Így nem csak a középiskolai tanárok lesznek képesek elolvasni ezeket, de akár később az egyetemi jelentkezésénél is előveheti az elbíráló csoport, csakúgy, mint később egy potenciális munkáltató. Azok számára, akik nem ismerik gyermekét személyesen, ezek az irományok lesznek az első benyomás alapjai. Így gyermekének érdemes nagyon odafigyelnie arra, hogy mikor, kiről, mit ír és tesz közzé a világhálón.

A jelszó mindenkinek a saját magánügye

Értesse meg gyermekével, hogy nagyon fontos, hogy senki mást ne engedjen új bejegyzéseket írni a blogján. Minden alkalommal jelentkezzen ki blogolás után, hogy más ne férhessen hozzá a blog szerkesztőfelületéhez.

Arra is érdemes emlékeztetnie gyermekét, hogy Ön is az olvasói közé tartozik, de természetesen bízik benne, és az Ön számára az ő biztonsága a legfontosabb.

(Gy.A. - about)