sport
#Mozgás

Rebeka kipróbálta: egy hét a sport nevében

2015.08.06.
1 perces olvasási idő

Manapság már a csapból is az egészséges életmód folyik: diéták, tippek, trükkök, és a sport. Ennek ellenére kevesen vannak, akik rendszeresen sportolnak. Rebeka arra vállalkozott, hogy egy héten keresztül minden nap egy órát a sportnak szentel.

Tonnaszámra olvashatjuk a cikkeket a különböző diétákról, tippeket és trükköket hallhatunk, és persze mindenki a dohányzás messzemenően káros hatásairól regél nekünk. A sport sem kivétel ez alól… A rengeteg információ ellenére a legtöbb magyar nem sportol eleget. Egyre több a dohányos fiatal, és egyre kevesebben veszik fel a futócipőt. Heti háromszor egy óra sport, ez az ajánlott „mennyiség". Most pedig mindenki őszintén vallja be magának, hogy mennyire veszi ezt komolyan…

sport60 perc nem tűnik olyan soknak, ha internetezésről van szó, viszont rengeteg, ha éppen egy unalmas órán ülünk. Hány meg hány fél órácskát pazarolunk felesleges dolgokra, ahelyett, hogy például elmennénk kerékpározni, vagy sétálnánk. Ráadásul ezek remek alkalmak egy kis baráti beszélgetésre is, hiszen a chatelés nem helyettesít egy jó beszélgetést, egy bensőséges pillanatot.

A sport, a testünk karbantartása mellett a szellemi teljesítményünkre is kedvező hatással van. Kutatások bebizonyították, hogy aki rendszeresen végez valamiféle fizikai munkát, edzést, annak a szellemi feladatok is egyszerűbben mennek. Főleg iskolás korban fontos ez, hiszen a folyamatos terhelés mellett a legjobb az aktív pihenés.

Ne feledkezzünk meg a nyári szünetről, és a bikini-szezonról sem. A hiper-szuper diéták hatékonysága csak akkor lehet 100 százalékos, ha mellette erősítjük, és formáljuk izmainkat.

Egy hét a sport jegyében, ezt vállalom most. Sajnos nekem sem jut túl sok időm a mindennapos edzésre (amit nagyon sajnálok), de ezen a héten mindent megteszek azért, hogy teljesítsem a ’napi adagot’. A Rebeka Kipróbálta blogon követhetitek nyomon az eseményeket.

Ne habozzatok egy-egy rövid beszámolót írni, akár blog, akár fórum formájában a kedvenc sportotokról, vagy arról, hogy milyen élményeitek voltak ezzel a témával kapcsolatban.

(Gy. R.)

Kapcsolódó címkék

sport