sport
#Mozgás

Rebeka kipróbálta: egy óra sport nem is kevés

2015.04.29.
1 perces olvasási idő

Egy óra gép előtt, vagy egy jó könyv társaságában szinte kevésnek tűnik, ám súlyemelgetés, tekerés vagy a huszadik kör futás után lehet, hogy jól átértékeli az ember az időt.

Általános tendencia, hogy a magyar ember nem sportol, és végtelenül egészségtelenül él. Persze, ha mindenki őszintén leül, és magába néz egy kicsit, hamarosan kiderül az is, hogy mennyire igaz ránk az egészségtelen jelző... A sport nélkülözhetetlen kiegészítője a diétának és a helyes táplálkozásnak. Én leteszteltem: egy hétig napi egy órát mozogtam. Íme, a tapasztalataim:

A rendszeres testmozgás előnyei

sportAz első pár nap könnyen ment, az újdonság varázsa, ugyebár... Természetesen, ahogy sűrűsödtek az izomláz okozta fájdalmaim, olyan arányban csökkent a kedvem is. A vége azonban ugyanaz volt: Milyen jó, hogy mégis eljöttem! Szerencse, hogy rávettem magam! - gondoltam.

Negatívumként tényleg az időt jegyezném meg, illetve az akaraterőt. Mert, ha ez hiányzik, akkor bizony bukott az egészséges életmód terve.

A pozitívumok között első helyen szerepel a jó közérzet, és az idegesség csökkenése. Sőt mi több, jobban tudtam aludni, illetve ezáltal a suliban is könnyebben ment az odafigyelés. Nem utolsó szempont a kedvenc farmerom, amelynek felvétele mintha könnyebben ment volna.

Te is könnyen elkezdheted a sportolást

A nagy dolgok a kicsikkel kezdődnek, és ezáltal tudunk célba érni. A rendszeres mozgás elengedhetetlen ahhoz, hogy a szervezetünk megfelelően működjön. A tanácsom, hogy kezdd kicsiben! Ahol csak tudod nélkülözd az autót vagy a tömegközlekedést, pattanj bicajra vagy sétálj! Esetleg menjetek el a barátnőkkel sétálni vagy futni, közben mindent meg tudtok beszélni. Vagy mi lenne, ha családi programként szerveznél egy hétvégi bicciklitúrát?

(Győrfi Rebeka)

Kapcsolódó címkék

sport