Szülőknek, apa

#Szülőknek #apa

342 db cikk a témában

#barát
2014.07.16.

Hogyan bánjon gyermeke barátaival?

Ahogy a gyermeke szépen fejlődik és belép a tini korba, egyre jobban kialakul a saját személyisége, és elkezd függetlenedni szüleitől. Ön pedig egyszer csak azt veszi észre, hogy a gyereke barátai nagyobb befolyással vannak rá, mint Ön.

#fitt
2014.07.16.

Fitnesz és a tinik

A tinédzserévek során a legtöbb fiatal veszít a gyerekkori megszokott, izgő-mozgó lendületéből, és kevésbé érdekli őket az aktív életvitel. Az iskolai élet, a barátok, a diákmunka és más elfoglaltságok mellett már nem jut idejük és figyelmük másra.

#házimunka
2014.07.15.

Érdemes egy rendetlen szoba miatt vitatkozni?

A tinédzsereknél általában nem prioritása a rendrakás, sőt. Mint sokan mások, én is többféle módszert kipróbáltam, hogy rábírjam fiamat a rendrakásra. Rábeszélést: „Tudod, nagy segítség lenne, ha rendbe tennéd a szobádat”, illetve „Már elég idős vagy, nem szeretnél tiszta szobában lakni?”

#függetlenség
2014.07.11.

Segítsen gyermekének önállósodni!

A gyerek felkészítése a függetlenségre és a felnőttkorra igen sok erőfeszítést, és kihívást jelent a szülők számára. Néhány kiragadott példa ezek közül: megtanítani őt vezetni, folytonos harc az esti kimaradás miatt, egyetem/főiskola kiválasztásában való segédkezés, felvilágosítás a szexről, valamint más nehéz témák megbeszélése, csak hogy néhányat említsünk.

#elköltözik
2014.07.10.

Mit tegyen, ha gyermeke elköltözik otthonról?

Nagyon nehéz időszak lehet az, amikor kamasz gyermeke elhagyja az otthonát, és kirepül a fészekből. Gyermeke azonban ég a vágytól, hogy elindulhasson, és valóban szabad legyen. Ám mélyen Ön is tudja, hogy gyermeke akármilyen hosszú időre és akárhova is megy, az Ön háza mindig az ő otthona lesz.

#mos
2014.07.09.

Óvatosan a mosógél-kapszulákkal!

Ahogy egyre több háztartásban próbálják ki az úgynevezett mosó- és tisztítószer gélkapszulákat, úgy nő az ezzel összefüggő gyermekbalesetek száma, ezek megelőzésért a szülők is sokat tehetnek. Ezért az Országos Kémiai Biztonsági Intézet a Magyar Kozmetikai és Háztartás-vegyipari Szövetséggel együttműködve arra hívja fel a szülők figyelmét, hogy a háztartási vegyi árukat mindig elzártan, olyan helyen tartsák, ahol azokhoz a gyermekek nem férnek hozzá.

Állások 13 éveseknek
#diákmunka
2014.07.08.

Állások 13 éveseknek

Segítsen állást találni 13 éves gyermekének! Az álláslehetőségek és a fizetés sokszor függ a várostól, ahol alkik, a munka nehézségétől, illetve attól, hogy az állás maga mennyi időt is igényel.

#tv
2014.07.01.

TV, internet és videójáték egészséges keretek között

Semmi kétség nem férhet ahhoz, hogy a TV, az internet és az interaktív játékok kiválóan fejlesztik a gyerek képességeit, bővítik tudását és látókörét, valamint jó szórakozási lehetőséget biztosítanak, azonban ha túlzásba viszik ezeket, akkor könnyen előjöhetnek az egészségre káros mellékhatások is.

#sérülés
2014.06.26.

A fiatalok sérülései és balesetei

A véletlen balesetek a fiatalkori halálozás egyik legfőbb okai közé tartoznak. A halálozás mellett nem mellékesek azok a súlyos sérülések, amelyek tartósan megváltoztatják a fiatal életkilátásait, munkaképességét és személyiségét.

#szülő
2014.06.23.

Beszélgessünk tisztán és világosan a kamasszal!

A tini gyerek és szülei között kibontakozó nézeteltérések és problémák egyik oka, hogy a szülő kétértelmű vagy nem világos üzeneteket küld gyerekének. A tiszta kommunikáció nagyon fontos, ha szoros és jó kapcsolatot szeretne ápolni a gyerekével.

#zaklat
2014.06.20.

A tinik felét zaklatják a neten

Egy felmérés során 1355, 14-24 éves kor közötti fiatalt kérdeztek meg arról, hogy érte-e már őket netes zaklatás. A válaszadók 56%-a nyilatkozta, hogy volt már áldozata valamilyen formában online lejáratásnak, zaklatásnak.

#nevelés
2014.06.13.

Rajtakaptam tinédzser gyermekemet

Talán csak véletlenül nyitott rájuk, a szennyest keresve, vagy hiába kopogott, nem kapott választ, esetleg csak tudatni akarta velük, hogy még Ön is itthon van. De a legutolsó, amire számított, az az, hogy egymásba gabalyodva talál rájuk, elmerülve, nos, nem éppen a házi feladatban… Mihez is kezdjen most?

#mobil
2014.06.12.

A tinik és a telefon

A mai generáció igényeinek növekedésével a kommunikáció létfontosságúvá vált a fiatalok életében. Gyors kommunikációs csatornákra vágynak, ahol senki sem zavarhatja meg őket.