diákmunka
#Szülőknek

Állások 13 éveseknek

2014.07.08.
1 perces olvasási idő

Segítsen állást találni 13 éves gyermekének! Az álláslehetőségek és a fizetés sokszor függ a várostól, ahol alkik, a munka nehézségétől, illetve attól, hogy az állás maga mennyi időt is igényel.

Bébiszitterkedés

A bébiszitterkedés egy rendkívül népszerű állás a fiatalok körében, különösen nyári szünidő alatt. Ha gyermeke felelős, Állások 13 éveseknekmegbízható és egyébként is szeret a kisebbekkel törődni, játszani, akkor ez az állás tökéletes lehet számára.

Fűnyírás

Ha gyermeke szeret a szabadban lenni és otthon is rendszeresen nyír füvet, akkor a fűnyírás is nagyszerű munkatapasztalat lehet számára. Érdemes előre egyeztetni mind a gyermekkel, mind a munkaadóval, hogy az otthoni fűnyírót használja-e, vagy a munkaadóét.

Kertészkedés

A fűnyírás mellett a gyermeke más kerti munkában is segíthet, és ebben az esetben is előny, ha szeret a szabad levegőn lenni. Rengeteg egyszerű, de nagyon hasznos munkát el tud már végezni egy 13 gyerek – ilyen például a gyomlálás, locsolás, mulcs- vagy kavicsszórás.

Kutyasétáltatás

A kutyáknak egész évben szükségük van mozgásra, ám nyáron sokszor a gazdiknak is kevesebb idejük jut rájuk, különösen, ha nem vihetik magukkal a nyaralásra a kedvencüket. A gyermekének ez nagyon jó munkalehetőség, különösen, ha szeretik az állatokat. Mindenképp bizonyosodjon meg róla, hogy az első sétáltatás előtt a gazdi jelenlétében összeismerkedik gyermeke a kutyával, és hogy gyermeke is biztonságban érzi magát mellette.

Háziállatt-szittelés

A szomszéd kutyusának vagy macskájának, esetleg halának etetése naponta párszor egy kifejezetten egyszerű munka. Emellett gyermeke azt is felajánlhatja, hogy minden nap kiüríti a postaládát és beviszi az újságokat, leveleket.

(Gy.A., about.com)