smink
#Szülőknek

Hasznos sminkelési tanácsok kamaszoknak

2014.07.31.
1 perces olvasási idő

Sok apukának és anyukának kell hosszú ideig veszekednie a tini lányával a túlzott sminkelés miatt. Néhány ilyen kamaszoknak szóló sminkelési tanács segítségével a gyermeke tündöklően, de egyszerre teljesen természetesen nézhet ki.

Fiatalos, üde bőr

A kamaszkornak megvan az az előnye, hogy teljesen természetes, fiatalos a kamaszok bőre. Tehát ha a tinik sminkelik magukat, annak is ezt a természetességet kellene hangsúlyozniuk - a lehető legkevesebb sminkterméket használva. Számtalan sminkelési tanácsot találhat tinik számára, ami segíthet abban, hogy a kamasz lánya a természetes szépségétől, és ne egy csomó sminktől ragyogjon! Jobb, ha óvatosan közelíti meg a kérdést.

Először is az alapozás következik. Az alapozót a hibák eltüntetésére használják, csúnya pattanások, sötét karikák, satöbbi. A korrektornak elég világosnak kell lennie ahhoz, hogy passzoljon az arcbőrhöz, de elég sötétnek ahhoz, hogy ellássa a feladatát. A korrektor után egy egyszerű alapozó használata javasolt. A kamaszok esetében ez valószínűleg nem igazán szükséges, mivel sok tinédzser bőre egyenletes. Egy tizenötös, vagy magasabb faktorszámú napvédő krémmel ellátott alapozó szintén ajánlott lehet, mert segít megóvni a bőrt a veszélyes napsugaraktól. A következő lépés egy leheletnyi púder felhelyezése. Az egyik legjobb sminkelési tanács tiniknek, hogy nagyon óvatosan, vékony rétegben vigyék fel a púdert, ha nem akarnak túlzottan művi, mesterkélt hatást kelteni. smink

A szemek és a szemöldök

Használjon egy régi fogkefét, hogy a szemöldököt a helyére igazítsa! Szedje ki a nem odaillő, kósza szálakat! Használjon egy puha szemceruzát, hogy kitöltse a ritkább részeket a szemöldökön, habár a tiniknél, lehet, hogy ez a lépés nem szükséges! Azután egy kicsit másféleképpen használja a szemceruzát, mégpedig a felső szemhéjnál, pontosan a pillák fölött, és szépen satírozza el! Tehet egy keveset az alsó szemhéjra is, de vigyázzon, nehogy olyan legyen, mint egy mosómedve. Végül jöhet egy kis szempillaspirál, csak egy párszor húzza át a pillákat fekete vagy barna festékkel.

Az utolsó sminkelési tipp tiniknek pedig az, hogy használjanak egy kevés világos pirosítót, szépen, egyenletesen eloszlatva mindkét orcán, hogy egy kis pír is kerüljön rá. Tekintettel a bőrtónusra, lehet, hogy világos, de talán kissé sötétebb szín lesz a megfelelő. Fejezze be egy kevés szájfénnyel, és már készen is van! A kamasz lányok lehet, hogy még egy kevés csillámport is hozzáadnak a sminkhez, ha a városban töltik az estét, táncolni, vagy ünnepelni mennek.

(Sz. D. L.)