Szülőknek, apa

#Szülőknek #apa

342 db cikk a témában

#internetfüggőség
2015.12.03.

Internetfüggőség: Mit tehetnek a szülők?

A 8 és 18 év közötti tinédzserek átlagosan hetente 44,5 órát töltenek el a képernyő előtt, így a szülők egyre inkább (és jogosan) aggódnak amiatt, hogy az internetezéssel eltöltött idő megfosztja a gyerekeket a valós élményektől.

#tini alkoholizmus
2015.11.13.

Tini alkoholizmus: 4 módja annak, hogy megelőzzük

A tini alkoholizmus sok szülő rémálma. Az a kor, amikor a tinédzserek először fogyasztanak alkoholt egyre korábbra és korábbra tolódik. Éppen ezért minél hamarabb meg kell tennünk a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy elkerüljük ezeket a következményeket.

#szülő
2015.11.08.

ADHD, a láthatatlan betegség

A „láthatatlan betegség” kifejezés gyakran használatos az ADHD (attention deficit or/and hyperactivity disorder; figyelemhiányos/hiperaktivitás zavar) meghatározására a tudáshiány és a betegség körül kialakult tévhitek miatt. A mentális egészségi rendellenességek között az ADHD a leginkább aluldiagnosztizált és félreértett betegség.

#dohányzás
2015.10.17.

10 jel, ami arra utal, hogy gyermeke dohányzik

Gondolta volna, hogy a gyermeke valószínűleg fogékonyabb a dohányzásra, mint a többi szenvedélybetegségre? Lehet, hogy a tini nem úgy viselkedik, mint aki dohányzik, de ez nem jelenti azt, hogy a szülő ne figyeljen az árulkodó jelekre. Íme, a 10 legelterjedtebb jel, ami felélesztheti a gyanút.

#gyerek
2015.10.12.

Hogyan tanítsa gyermekét tiszteletre?

Manapság - sokkal inkább, mint bármikor ezelőtt - a jómodor kulcsfontosságú az életben való érvényesüléshez. Tanítsa meg gyermekét a mások iránti tisztelet művészetére!

#dohány
2015.10.02.

Beszélgetés a dohányzásról a gyerekkel

„A minap megláttam a 11 éves lányomat, hogy néhány társával együtt szívják-fújják a cigarettát. Semmit nem fognak fel ezen szerek egészségre gyakorolt káros hatásairól?”

#kapcsolat
2015.09.13.

A szülők hatása a gyermekek későbbi kapcsolataira

Amikor a gyermek szorongást él át, keresi a gondozóját, szülőjét. Ahogyan ezeket a pillanatokat kezeljük, megalapozzuk gyermekink önbizalmát, a kapcsolatba vetett hitét. Hiszen ha a gondozó elérhető ezekben a helyzetekben (szülő vagy bármilyen fontos személy, gondviselő), az azt jelenti a gyerek számára, hogy a világ biztonságos és számíthatok másokra. Ez azonban nem minden gyermek számára elérhető és későbbi kapcsolataira is hatással lehet.

#iskolakezdés
2015.09.01.

A szülők 5 legnagyobb aggodalma az iskola miatt

A tanévkezdés nem csak a gyerekeknek stresszes, hanem a szülőknek is. A 2014-es Ebates-i felmérésből kiderült, hogy a felnőttek 96%-a érezte úgy, hogy az iskolakezdés feszültséget és lelki megpróbáltatást okozott számára.

#nyári szünet
2015.08.14.

Biztonsági lista gyermeke hétvégi kirándulásához

A nyári időszak a szabadtéri programok és sportolás végtelen lehetőségeit is jelenti. Habár nem lehet minden betegséget és sérülést megelőzni, tehet pár lépést, hogy gyermeke biztonságban legyen. Itt van egy lista, a legfontosabb dolgokról:

#fogamzásgátlás
2015.08.02.

A fiatalok fogamzásgátlása mindenkinek elérhető

A legfrissebb hazai adatok szerint, a 15 éves lányok hetven százaléka már átélt valamilyen szexuális élményt. Nem csoda, ha a nagyobb városokban működő tini ambulanciák, lányka szakrendelések népszerűsége egyre nő.

#hormonális probléma
2015.07.29.

Hormonális probléma is okozhatja, ha túlsúlyos a gyerek

A testsúly mind a felnőtteknél, mind a gyermekeknél igen kényes téma, hiszen nagy befolyással van az ember egészségére, életkilátására és önbecsülésére. Természetesen azt, hogy valaki túlsúlyos vagy vékony, a genetika, és mellette a mozgás és a táplálkozás befolyásolja. Abban az esetben, ha a gyerek minden igyekezet mellet sem tud lefogyni, akkor az bizony hormonális zavarokra is utalhat.

#iskolai tanszünet
2015.07.26.

Távol a bajtól a szünet alatt

A legtöbb szülőben igen ellentmondásos érzelmek keringenek az iskolai szünet hallatán, legyen az téli, nyári, őszi vagy tavaszi. A szülőknek nem kisebb problémával kell szembenézniük, mint a szórakozásra, lazításra vágyó, kalandot kereső tinik terveivel.