Szülőknek, apa

#Szülőknek #apa

342 db cikk a témában

#negatív kritika
2016.02.22.

Mit tesz a negatív kritika a tinivel?

Ha egy tinit folyton csak negatív kritika ér a szülei részéről, akkor idővel azonosul a negatív jellemzőkkel és el is hiszi azokat - akár igazak, akár nem.

#randizás
2016.02.14.

A tinik és a randizás

A tiniknek rengetegféle dolgot kell megtanulniuk a felnőtté válás útján, hogy könnyebben vehessék az előttük lévő akadályokat. Többek között az első randevúk időszaka is a kamaszkor. Ismerje meg a tinik randizási szokásait.

#drog
2016.01.27.

Drogveszély: a köhögéscsillapító szirupok

Mivel az alkohol, a dohány és a tiltott drogok fogyasztásáért egyre szigorúbban vonják felelősségre őket, a tinédzserek új kábítószert találtak maguknak, mégpedig a szüleik gyógyszeres szekrényében.

#apa
2016.01.15.

Az apamodell fontos a serdülők számára

A kamaszkor feladata, hogy a fiatal önálló személyisége kialakuljon, és hogy képessé váljon a legfontosabb kérdés megválaszolására: Ki vagyok én? A tinédzserek ezt úgy valósítják meg, hogy elmélyítik a kapcsolataikat a barátaikkal, míg a családjukhoz is szorosan kötődnek. Milyen szerepe van az apamodellnek a kamaszok életében?

#mobil
2016.01.11.

Hogyan szocializálódik a mobiltelefonnal felnövő nemzedék?

A szülők számára igen sok aggodalmat tud okozni a mai gyerekek technikához való hozzáállása, annak esetleges helytelen használata: mennyire veszélyezteti a gyerekeket az online zaklatás? Milyen más veszélynek teszik ki magukat a neten? Mennyire befolyásolja tanulmányi előrehaladásukat az intenzív üzenetküldözgetés, netes ismerkedés? Vajon szextingelnek is?

#idegesség
2016.01.10.

Legyen nyugodtabb szülő!

Kiabált már a gyermekére úgy, hogy azt később komolyan megbánta? Hasznos tanácsokkal szolgálunk arról, hogy ez miként kerülhető el, illetve ha már megesett a baj, hogyan lehet jóvátenni a történteket.

#szülő
2016.01.08.

A 14 évesek napi szükségletei

14 éves gyermeke hamarosan új iskolát kezd, új barátokat szerez, és elkezd hasonlítani arra a fiatal felnőttre, akivé válni fog. Ebben az életkorban a kamaszoknak nagy szükségük van a szüleik segítségére: meg kell alapozniuk a későbbi életüket, meg kell tanulniuk a felelősségvállalást, erőssé, magabiztossá kell válniuk.

#nő
2015.12.26.

Növekedési fájdalom

Kamasz gyermeke arról panaszkodik, hogy fáj, görcsöl, remeg, lüktet a lába? Valószínűleg a növekedési fájdalom okozza, mely jelenség a gyerekek 25-40 százalékánál fordul elő. Általában kicsi gyermekkorban, (3-5 éves kor között), illetve kamaszkorban (8-12 éves kor környékén) jelentkezik.

#karácsony
2015.12.25.

Hogyan élje túl a karácsonyt válás után?

Egy friss válás nagy eséllyel kihat arra, hogy gyermeke mennyi varázslatot, ünnepi hangulatot, csodát érzékel karácsonykor. Ám a válás ellenére is megőrizheti a karácsonyi hangulatot és boldoggá teheti gyermekeit! Az alábbi cikkben néhány tanáccsal igyekszünk segíteni Önnek abban, hogy hogyan élje túl a karácsonyt válás után.

#karácsony
2015.12.18.

Hogyan éljük túl a Karácsonyt tinikkel?

Ahhoz, hogy az ünnepek meghitten teljenek, nem kevés kompromisszumra van szükség a szülők és a kamasz részéről egyaránt. Ennek oka, hogy bár a karácsony családi ünnep, nem reális elvárás egy tinivel szemben, hogy négy napon át otthon ülve, vagy vendégségből vendégségbe járva a rokonokkal töltse a szünidejét.

#internetes zaklatás
2015.12.16.

5 stratégia az internetes zaklatás ellen

Régebben elég egyszerű formában történt a zaklatás, a piszkálódás. Egy vagy több gyerek kiszemelt valakit, és rendszerint agresszív fellépéssel, fenyegetéssel próbálták megfélemlíteni a másikat - vagy azért, mert el akartak venni valamit tőle, vagy egyszerűen csak unaloműzésből.

#szexualitás
2015.12.12.

Egy friss felmérés szerint a tinédzser fiúk 86%-a látott már pornófilmet

Bár tízből hét kamasz a szüleitől várná el, hogy felvilágosítsák a szexuális életről, kérdéseikre mégis inkább az interneten keresnek választ, vagy a barátaikhoz fordulnak. A fiatalok 72%-a látott már pornót, sőt a fiúknál ez az arány eléri a 86%-ot – derül ki az Iskolamarketing és a Free Association 14–19 éves fiatalokkal készített legfrissebb online felméréséből. A szexuálpszichológus szerint a pornográf tartalom rombolja a tinédzserek valós önképét, és torzítja a szexuális viselkedési normákat.