Szülőknek, apa

#Szülőknek #apa

342 db cikk a témában

#barát
2016.05.21.

Ismerje meg a kamaszok titkait!

A kamaszok szeretnek titkolózni, és szeretik a barátaikkal megbeszélni a problémáikat. Jó azonban, ha a szülők is tudják, milyen titkaik lehetnek gyermekeiknek.

#túlhajszolt
2016.05.17.

Túlhajszolt a gyermeke?

Az ébresztőóra reggel hat harminckor csörög, a gyerek ébredés után végigpörgeti a fejében, hogy mi mindent kell megtennie az első tanítási óra kezdetéig. Az esti házi feladat elkészítése és a másnapi órákra való készülődés sokáig tartott, emiatt a tini még álmos, de már próbálja összeszedni a gondolatait, számba veszi a napi teendőit. Végiggondolja, hogy hogyan tud majd megfelelni az aznapi röpdolgozatnál, feleletnél, témazárónál.

#elkényeztetett
2016.05.15.

Hogyan bánjon egy elkényeztetett tinivel?

Egy elkényeztetett kamasz nevelése igen nehéz feladat lehet, még a legfelkészültebb szülők számára is. Íme, néhány egyszerű lépés, hogy hogyan lehet megbirkózni egy problémás gyermekkel.

#barát
2016.05.14.

Ha nem szimpatikusak gyermeke barátai

A barátságok rendkívül fontosak, különösen azok a kamasz évek alatt. Annak ellenére, hogy a tinik barátságai igen fontosak, erről beszélgetni a tinikkel érzékeny téma lehet.

#szülő
2016.05.06.

Rossz társaságba keveredett gyermeke?

Gyakran hallani: Az én gyerekem nem ilyen, csak rossz társaságba keveredett. Míg az Ön célja az, hogy megvédje gyermekét mindentől, addig az övé az, hogy olyanok társaságában legyen, akik szeretik.

#érettségi
2016.04.26.

Készülődés az érettségire: hogyan segíthet a szülő?

Az érettségire való készülés sok szorongást, izgalmat és idegeskedést okozhat a középiskolásoknak. Habár a kamasz saját felelőssége, hogy megfelelően felkészüljön a vizsgáira, ám a szülő is sokat segíthet gyermekének, hogy eredményes legyen a tanulás.

#szexting
2016.04.20.

Ismertető szülőknek a szexting veszélyeiről

Egyes tanulmányok szerint a tinik közel 10%-a küld vagy fogad kétes tartalmú, szexuális jellegű üzeneteket. A cikkben fény derül arra, hogy pontosan mi is az a szexting, és hogy miért kockázatos. Vajon hogyan érdemes a szülőnek erről a kényes témáról beszélni?

#szigorú
2016.04.14.

Lehet, hogy túl szigorú a gyermekével? 8 jel, ami erre utal

A nevelési és fegyelmezési problémák szinte állandó fejfájást okozhatnak a legtöbb szülő számára. Honnan tudhatja Ön, hogy nem lépi-e át az ésszerűség határát a gyereknevelés során, vagy épp ellenkezőleg, túl lazán fogja-e a gyeplőt? Mindkét esetben a nevelés hatásossága, eredményessége válik kérdésessé. Kulcskérdés, hogy mennyire szabad fizikailag vagy verbálisan fegyelmezni, elnyomni, korlátozni egy gyereket.

#szülő
2016.04.01.

Kamaszkor pszichológiája: a 17 évesek

17 évesen a kamaszok bontogatják a szárnyaikat, és egyre inkább megismerik a körülöttük lévő világot. Mivel mindeközben még elég fiatalok, időnként hibákat is vétenek, amelyeket saját maguknak kell kijavítaniuk. Ez is fontos része gyermeke sikeres önállósodásának. Ha ezt most nem tanulja meg gyermeke, akkor még felnőttként is Öntől várja majd a problémái megoldását.

#zaklatás
2016.03.11.

Honnan tudhatja, hogy a gyermekét zaklatják?

A fiatalok körében nem ritka jelenség a zaklatás és a kiközösítés. Rendszerint olyanokra telepednek rá a többiek, akik kicsit kilógnak a sorból, valamiben eltérnek az átlagostól, túlzottan félénkek vagy visszahúzódóak, ezért célpontjai lesznek másoknak.

#szűz
2016.02.27.

Hogyan beszéljen gyermekével a szexualitásról?

Szavak nélkül is számos dolgot közölhet gyermekével. Ha a szexualitás kérdéséről van szó, sokat üzenhet gyermekének azzal is, ahogyan gyermeke magánéletét és a testével kapcsolatos kérdéseket kezeli. Ha úgy érzi, nehézséget okoz a nemiségről és a fogamzásgátlásról beszélni csemetéjével, nyugodjon meg, hiszen nincs ezzel egyedül!

Öt veszélyes kamasz szokás
#higiénia
2016.02.25.

Öt veszélyes kamasz szokás

Ugye, emlékszik arra, amikor gyermeke még egészen kicsi volt, és a földön mászva vagy totyogva próbált elérni mindenféle, általa érdekesnek vélt dolgot, és minden erejével azon volt, hogy belegyömöszölje azt a szájába? Ez jelentette számára a világgal való ismerkedés egyik formáját.