Szülőknek, apa

#Szülőknek #apa

342 db cikk a témában

#szülő
2017.02.23.

Ha a kamasz elalszik az órán

Kamaszkorban gyermekének különböző iskolai vagy iskolán kívüli problémákkal kell szembenéznie. Ám szülőként Ön is rengeteget segíthet gyermekének azzal, ha aktívan támogatja és kiáll mellette.

#magánszféra
2017.02.11.

A tini magánszférájának tiszteletben tartása

Ahogy a gyerekek nőnek, egyre nehezebb a biztonságukról gondoskodni. Meg kell adni nekik a személyes szabadságot, de nem szabad hagyni, hogy túlságosan eltévelyedjenek. A szülők legszívesebben mindentől óvnák csemetéiket, ők azonban nagyobb személyes teret és szabadságot szeretnének.

#felsőoktatás
2017.02.09.

Segítsen gyermekének felsőoktatási intézményt választani!

Az iskolaválasztás nem csak a gyerek, hanem az ön életében is egy komoly, kihívásokkal teli fontos mérföldkövet jelent. Ezért fontos, hogy a lehető legjobb tudása szerint segítsen neki, a gyermeke érdekeit, szempontjait szem előtt tartva, hiszen az ő életéről van szó.

#szülő
2017.01.20.

Hogyan segítsünk a gyermekünknek a vizsgák alatt?

A tizenévesek nagy stressznek vannak kitéve az iskolai megmérettetések, felvételi vizsgák miatt. Manapság többet kell tanulniuk, mint a korábbi generációknak, és nagyobb hangsúly van az osztályzatokon, különösen a felvételi vizsgák idején. Így nem csoda, hogy állandó nyomás alatt érzik magukat a tanulás, a céljaik elérése és a teljesítménykényszer miatt.

#szülő
2017.01.14.

7 mókás programötlet kamasz lányával

Nem tudja, hogy milyen szórakoztató programokat csinálhat kamasz lányával együtt? A közös időtöltés nagyon fontos, hiszen így a kapcsolatuk még szorosabbá válhat. Fontos, hogy minél korábban alakítsanak ki bensőséges viszonyt lányával, és tudassa vele, hogy Ön mindig ott van a számára. Az alábbi programötletek tökéletes lehetőséget biztosítanak arra, hogy még közelebb kerüljenek egymáshoz lányával.

#szülő
2016.12.29.

Tippek szilveszteri buli szervezéséhez

A szilveszter családi ünnep is lehet, ilyenkor összejönnek a rokonok, amit a fiatalok ugyanúgy élveznek, mint a felnőttek. Az otthoni mulatás mellett szórakozásra adnak lehetőséget a különféle rendezvények, utcabálok, ahol mindenki extrém viseletbe öltözhet és kedvére ehet-ihat.

#karácsony
2016.12.20.

Karácsonyi túlélő tippek szülőknek

Ahhoz, hogy az ünnepek meghitten teljenek, nem kevés kompromisszumra van szükség a szülők és a kamasz részéről egyaránt. Ennek oka, hogy bár a karácsony családi ünnep, nem reális elvárás egy tinivel szemben, hogy négy napon át otthon ülve, vagy vendégségből vendégségbe járva a rokonokkal töltse a szünidejét.

#passzív
2016.11.20.

Hogyan tanítható a problémamegoldás?

A szülőknek kötelességük megtanítani gyermeküknek, hogyan oldják meg a felmerülő problémákat. Létfontosságú, hogy később önállóan is helyt tudjanak majd állni, akkor is, ha a szülők már nem lesznek mellettük, hogy segítsenek nekik.

#vesekő
2016.11.03.

A vesekövesség a gyermekeket is veszélyezteti!

Magyarországon mintegy 1200 gyermeket érint a vesekövesség, amelynek gyakorisága az elmúlt 20 évben 10-15 százalékkal emelkedett, a 18 éven aluliak körében évente közel száz új beteget diagnosztizálnak – mondta Dr. Szabó Attila, a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának igazgatója.

#hazudik
2016.10.21.

Hogyan ismerheti fel, hogy gyermeke hazudik?

A mimika és a testbeszéd elárulja a füllentő gyermeket. Bizonyos technikák elsajátításával könnyebben és biztosabban felismerhetjük, hogy mikor hazudik gyermekünk.

#szülő
2016.10.16.

Ha a kamasz szétszórt

Kamaszkorban gyermekének különböző iskolai vagy iskolán kívüli problémákkal kell szembenéznie. Ám Ön, mint szülő rengeteget segíthet gyermekének azzal, ha aktívan támogatja és kiáll mellette. Tippjeinket alkalmazva segíthet gyermekének iskolai előmenetelében és céljai megvalósításában.

#túlaggódó
2016.10.09.

Tippek aggódó szülők számára

A túlságosan aggódó szülők által nevelt gyerekek gyakran félénkek, a szorongás és az önbizalomhiány jellemző rájuk. Annak ellenére, hogy a szülők csupán szeretetből teszik azt, amit, mégis a cselekedeteik gyakran a saját félelmükből, aggódásukból, érzéseikből fakadnak, és nem a gyerek szempontjából fontos dolgokra irányulnak. Amennyiben a gyerek nem tud átélni és megoldani bizonyos kihívásokat a saját erejéből, akkor soha sem fogja megtanulni, hogy mire is képes, mit tud elérni önmagától.

#szülő
2016.09.29.

Viselkedés és szokások: a 18 évesek

A 18 éves tinédzserek egy igazán izgalmas fejezetet kezdenek el az életükben, több szabadsággal és sok új felelősséggel kell megbirkózniuk. Ilyen korban kezdik el igazán megismerni önmagukat a fiatalok, és nagyon fontosak számukra azok a hatások, amelyek a felnőttek felől érkeznek.

#házimunka
2016.08.29.

Hogyan spóroljon gyermeke iskolai ruháin?

Minden évben a nyár utolsó napjait azzal töltik a szülők és a kamaszok, hogy felkészülnek az iskolára. Elérkezik az idő arra is, hogy új ruhákkal szerelje fel gyermekét az iskolakezdésre - ám ennek nem feltétlenül kell drágának lennie.

#iskolakezdés
2016.08.27.

Ne a trendi iskolatáskát válasszák!

Sokan esnek abba a hibába, hogy a gyermek ízlése alapján választanak iskolatáskát, holott a külcsínnel szemben vannak sokkal fontosabb szempontok is. Az ortopéd szakorvos szerint egy fejlődésben lévő szervezet esetében különösen fontos, hogy milyen kialakítású táskát cipel a hátán.