Szülőknek, apa

#Szülőknek #apa

342 db cikk a témában

#iskolakezdés
2016.08.23.

Iskolakezdés mint krízishelyzet

Az iskolakezdés, a teljesítmény-centrikusság, a kortársaknak és az otthoni elvárásoknak való megfelelés – egyebek mellett ezek is hozzájárulnak ahhoz, hogy még az óvatosabb becslések szerint is csaknem minden negyedik-ötödik gyermek küzd valamilyen pszichés problémával.

#egyetem
2016.08.22.

Túlélő csomagok kollégista diákoknak

Azzal, hogy a gyermeke egyetemre megy, a szülői felügyeletnek még nincs vége. A kollégium nehéz időszak, még a legérettebb és jól nevelt 18 éves számára is. Adunk néhány tippet, hogy mi mindent érdemes összecsomagolni az első kolis időszak megkönnyítésére.

#nyár
2016.07.31.

Hogyan előzze meg a nyári táborok alatti honvágyat?

Még a kiskamaszok és a tinik is érezhetnek erős honvágyat az otthonuktól távol. Ám szülőként jó, ha tudja, mindez megelőzhető anélkül, hogy elrontanák egy egyébként nagyszerű nyári tábor élményét. Ha úgy érzi, hogy a kiskamasz elég érett és felkészült egy ottalvós nyári táborra, akkor az alábbi tanácsok betartásával megelőzheti gyermeke esetleges honvágyát. Így mind Önnek, mind gyermekének könnyebb lesz a külön töltött idő.

#mentális betegség
2016.07.28.

Kapcsolat van tinédzserkori agyfejlődés és a mentális betegségek között

Kapcsolat áll fenn az agy tinédzserkori fejlődése és a mentális betegségek kialakulása között - állítják brit szakemberek, akik azt is megállapították, hogy az összetett gondolkodással és a döntéshozatallal összefüggő agyterületek változnak a legtöbbet a kamaszévek alatt.

#nyaral
2016.07.19.

7 tipp a kamaszokkal való utazáshoz

A tinikkel való utazás nem túl egyszerű: gondoljunk csak az unatkozó kamasz megjegyzéseire vagy a véget nem érő, testvérekkel való veszekedésekre. Hogyan mehet simábban a kirándulás, ha a serdülő gyermekével indul útnak?

#program
2016.07.11.

10 nyári szórakoztató program

A házi feladat és a korán kelés nyomása nélkül a vakáció gyakran azt jelenti, hogy az együtt töltött idő sokkal felszabadítóbb. Alakítson ki a gyerekével a nyár folyamán egy egészséges kapcsolatot.

#tetoválás
2016.06.27.

Hogyan beszélje le a gyermekét a tetoválásról?

A kamaszok imádják a tetoválásokat, még akkor is, ha tisztában vannak azzal, hogy a szülők nem díjazzák még a tetoválások gondolatát sem. Mit tehetünk, ha a gyerek a fejébe vette, hogy tetováltatni szeretne?

#napégés
2016.06.24.

A felnőttkor előtt a legveszélyesebb a napégés

Becslések szerint az egész élet alatt történő napozás 50 százaléka a gyermekkorra esik. Az éveken át tartó napfénybehatás öregíti a bőrt, és feltehetően 18 éves kor előtt a legkárosabb a bőrt érő sugárzás. Dr. Pellion Szilvia, bőrgyógyász a megelőzésről és lehetséges kezelésről beszélt.

Beszélgetés a drogokról
#drog
2016.06.11.

Beszélgetés a drogokról

Amikor a drogok veszélyeiről szeretne beszélgetni kamasz gyermekével, a szülők nagy része a fiatal korukban hallott felvilágosító órák tananyagát mondja el. Azonban a többség meg is áll ennél a pontnál, és úgy véli, ha átadja gyerekének azt, amit ő tanult, az elegendő is lesz. Biztos benne, hogy a mai generáció esetén is megállják a helyüket az évekkel ezelőtti intelmek, kommunikációs eszközök?

#diabétesz
2016.06.09.

Kevés szülő ismeri a gyermekkori diabétesz jeleit

A cukorbetegek száma évről-évre nő, ezt azonban nem feltétlenül követi a betegség korai jobb felismerése. Az Egyesült Királyság területén készült felmérés szerint a szülők mindössze 14%-a képes beazonosítani a betegség tüneteit.

#szülő
2016.05.29.

Kamaszkor: hogyan kezelje a nehéz helyzeteket?

Egy szülőnek a gyereknevelés során folyamatosan egyensúlyoznia kell a gyermekéről való a gondoskodás és az önállóságra nevelés között. Egyszerre kell segíteni, és hagyni, hogy gyermekünk a saját hibáiból tanuljon.

#szülő
2016.05.27.

Mindig jó őszintének lenni a kamasz gyermekkel?

Mit tesz, amikor kamasz gyermeke odamegy Önhöz, és megkérdezi, hogy hogyan néz ki. Az igazság az, hogy Ön nem teljesen elégedett azzal a szereléssel, amit gyermeke visel. De mit mondjon neki?