program
#Szülőknek

10 nyári szórakoztató program

2016.07.11.
2 perces olvasási idő

A házi feladat és a korán kelés nyomása nélkül a vakáció gyakran azt jelenti, hogy az együtt töltött idő sokkal felszabadítóbb. Alakítson ki a gyerekével a nyár folyamán egy egészséges kapcsolatot.

Tanuljanak valami újat együtt

Minden bizonnyal szoros kötelék alakul ki, ha együtt tanulnak meg valamit, főleg, ha ez kívül esik a komfort zónájukon. Akár közösen vesznek részt egy tortadíszítő tanfolyamon, vagy egy madárházat építenek, mindketten tanulhatnak a másiktól, és kialakul a problémamegoldó készségük.

Menjenek a szabadba

Amikor félreteszik a technológiát, és kimennek a szabadba, akkor sokkal többet fognak beszélgetni. Hagyják otthon a telefont, és menjenek sétálni az erdőbe. Akár játszhatnak is valamit együtt, ugyanis akkor is tudnak beszélgetni. A tinik sokkal beszédesebbek, ha nincs rajtuk nyomás, hogy most nekik kötelező beszélni.

Kezdjenek közösen egy üzletbe

Egy üzlet indítása olyan kaland a tiniknek, amik által számos új készséget elsajátíthat, ami a való életben nélkülözhetetlen. Dolgozhatnak azon is, hogy nyissanak egy egyszerű üzletet, amit a gyereke majd irányíthat, amit felügyelhet anélkül, hogy túl sok idejébe kerülne. Rengeteg ingyenes és alacsony költségvetésű üzleti lehetőség van, kezdve a kutyasétáltatástól a webdesignon át.

Legyenek önkéntesek együtt

Önkénteskedéssel is szorosabbra fűzhetik a kapcsolatukat. Nem kell, hogy nagy elkötelezettséget jelentsen, és nem is kell, hogy egy szervezett esemény legyen. Bár önkénteskedhetnek konyhán, vagy dolgozhatnak egy jótékonysági szervezetnek, de akár olyan embereket is kereshetnek, akiknek szüksége van némi segítségre.

Szervezzenek egy családi estét

Tegyék hagyománnyá egyszer egy héten. Míg egyes családok szeretik a játékestéket, addig mások szeretnek minden héten mást csinálni. A kulcs az, hogy találjanak olyan dolgot, ami az egész családot bevonja, beleértve a gyerekeket.

Hagyja, hogy megtervezze a kirándulást

Néha nehéz megfelelő programot találni a tiniknek, mert sok esemény vagy csak gyerekeknek vagy pedig felnőtteknek szól. Hagyja, hogy a gyereke szervezze meg a kirándulást, és hogy találjon valamit, amit közösen csinálhatnak. Határozzák meg a költségkeretet, és időkorlátot, aztán hagyja, hogy elkészítse a tervet. Akár ez egy nap a parkban, vagy egy koncert, legyen nyitott, és hagyja, hogy a gyereke vezessen.

Dolgozzanak közösen az otthon felújításon

Egyfajta befejezés érzést nyújthat, ha közösen teljesítenek egy projektet. Fessenek le egy szobát, rakjanak össze egy asztalt, vagy cseréljék le az ajtót. Nem kell nagy dolognak lennie, hanem legyen egyszerű, amit mindketten szívesen csinálnak együtt. Ha azt szeretné, hogy a gyereke tényleg be legyen vonva, akkor válasszanak egy olyan projektet, ami a gyereke szobáját érinti - csináljanak egy fejtámlát, fessenek a falra, vagy építsenek egy új polcot.

Hagyja, hogy tanítson valamit a gyereke

Lépjen be a gyereke világába, és hagyja, hogy tanítson valami újat. Legyen jó tanuló, és nyitott. Tanuljon a videojátékról, számítógépes programokról, vagy egy könyvről, ami érdekli őt. Ha érdeklődést mutat a kedvelt tevékenységei iránt, akkor sokkal nyíltabb lesz.

Tartsanak garázsvásárt

Takarítsák ki a gyereke szobáját, valamint gyűjtsék össze a nem használt dolgokat az egész házból, és csináljanak garázsvásárt. Hagyja, hogy megtartsa azt a pénzt, amit az ő holmijáért kapott. Sokat tanulhat a gyereke abból, ahogy együtt dolgoznak, pénzt keresnek, és a vevőkkel üzletel, ráadásul így együtt vannak.

Kertészkedjenek

Akár úgy dönt, hogy virágokat vagy zöldségeket ültet, a kertészkedés egész nyárra feladatot ad számára. Locsolják és gyomláljanak együtt. A zöldségtermesztés szuper program, ugyanis segít betakarítani, majd előkészíteni az ebédhez azokat, amiket segített növekedni a kertben.