Szülőknek, anya

#Szülőknek #anya

486 db cikk a témában

#szakértő válaszol
2011.10.06.

Szexről és lelki problémákról kérdeznek a tinik az interneten

Az intim témák, a szex és az önbizalomhiánnyal összefüggő lelki problémák azok a cikis témák, amikről a tinik inkább interneten kérdeznek – derült ki abból az elemzésből, amelyet a Kamaszpanasz.hu internetes portál orvos és pszichológus szakértőinek válaszai alapján készítettek a szerkesztők.

#szex
2011.08.10.

10 kérdés, amit a tinik föltehetnek a szexről

Amikor a szexről beszélget gyermekével, több kellemetlen kérdésre is fel kell készülnie! Összeszedtük azt a 10 kérdést, mely a fiatalokat leginkább érdekli, leggyakrabban tesznek fel.

Vagdossa magát, hogyan segítsek?
#vagdosás
2011.08.06.

Vagdossa magát, hogyan segítsek?

A tudat, hogy gyermeke szándékosan vagdossa magát, egyszerre sokkoló és kétségbeejtő. Az öncsonkítást komolyan kell venni, mivel hátterében mindig valami lelki baj áll, amit meg kell találni és kezelni kell. Hogyan segíthet gyermekének?

#evés
2011.07.11.

Kényszeresen eszik a lányom?

„Amikor a 14 éves lányom és a barátai nálunk vannak, azt vettem észre, hogy folyamatosan a hűtőt fosztogatják. Nem gondoltam, hogy bármi baj lenne vele, de azóta hallottam a kényszeres evés betegségéről. Mi is ez pontosan? Aggódnom kellene?”

#szex
2011.07.09.

Szüleiktől kérnek szexuális tanácsot a fiatalok

Széles körben elterjedt, hogy szexuális téren a tinik előtt a barátaik és a sztárok állnak példaként, de egy új kanadai tanulmány felveti azt a lehetőséget, hogy akik valójában befolyásolják őket, azok a szülők.