#Vágyak #terhesség

81 db cikk a témában

+18 Az oldal nyíltan foglalkozik a szexualitással, megtekintése 18 éven aluliaknak nem ajánlott.
#fogamzásgátlás
2015.04.21.

Mennyire biztonságosak a hormonmentes fogamzásgátlók?

Számos egészségügyi oka lehet annak, ha egy nő a hormonmentes védekezést választja. Jó tudni tehát, melyik módszer mennyire hatékony - dr. Hintalan Albert, az Oxygen Nőgyógyászat szakorvosa az ún. Pearl-indexről beszélt.

#terhes
2015.03.10.

Félek elmondani, hogy terhes vagyok - A Szakértő válaszol

18 éves tanuló vagyok, a barátom és én körülbelül 9 hónapja vagyunk együtt és most 2 hónapos terhes vagyok. Ő segítőkész és támogató, az anyukám viszont nagyon szigorú. Szerinte házasság előtt tilos szexelni! Mindig faggat, kérdezget, hogy vajon lefeküdtem-e már a barátommal. Nem tudom, hogyan mondjam el neki, hogy terhes vagyok.

#terhesség
2015.02.17.

Ha teherbe esett a barátnőd...

A szerelem gyönyörű dolog, és tiniként az ember mind a saját, mind pedig a másik testét próbálja megismerni és felfedezni. Ám mi történik akkor, ha a barátnőd közli, hogy teherbe esett? Mit tehet ilyenkor egy fiú? Mik a kötelezettségeid, jogaid?

#terhesség
2015.01.21.

Méhen kívüli terhesség - Mikor komoly veszélyben vagy

Méhen kívüli terhességről akkor beszélünk, ha a megtermékenyített petesejt nem a méh üregébe ágyazódik be. Mivel az anya, aki sokszor még a terhesség fennállásáról sem tud, életveszélyes állapotba kerülhet, fontos, hogy tisztában légy a veszélyekkel, annak ellenére, hogy ez csak az összes terhesség 0.8-1 százalékában fordul elő.

#terhes
2014.07.20.

Hogyan mondd el a barátodnak, hogy terhes vagy?

Amikor rájössz, hogy véletlenül teherbe estél, azonnal rengeteg stressz és idegesség jelenik meg az életedben. A sokk feldolgozása után lehet, hogy el akarod kerülni, hogy a barátoddal közösen hozzatok döntést. Ezt a hibát nem szabad elkövetned, és természetesen minél hamarabb tájékoztatnod kell őt a kialakult helyzetről.

#terhességi teszt
2014.03.15.

Terhességi teszt: a középkorban is voltak pisijósok

A mai nők számára könnyen elérhető és egyszerűen használható terhességi teszt története évezredekre nyúlik vissza, hiszen a nők mindig is tisztán akartak látni a terhességükkel kapcsolatban. A tesztek fejlődését azonban nemcsak a tudomány, hanem varázslatok, mítoszok, sőt még a politika is befolyásolták.

#terhesség
2013.11.19.

Terhes vagyok az exemtől, elmondjam neki?

Körülbelül 4 hete szakítottam egy sráccal, aki számomra a nagy ő volt. Ő vette el a szüzességem is, mert tényleg őt gondoltam erre alkalmasnak. Miután azonban lementek az érettségik, ő elém állt és azt mondta, hogy nem akar többé látni engem.

#terhes
2013.11.14.

Terhesség: egyetlen döntés megváltoztathatja az életedet

Cikkünkben a 15 évesen teherbe esett Sáráról olvashattok, közvetlenül azelőtt, hogy világra hozta kisfiát. A tinimami megpróbál megbirkózni a jelenével és a múltjával, és továbbra is próbál a jövőre tervezni. Megrázóan tanulságos az esete!

#fogamzásgátlás
2013.05.17.

Orális fogamzásgátlás: az elhízástól félnek legjobban a magyar lányok

A fogamzásgátlók alkalmazásával kapcsolatos spontán aggodalmak jellemzően nem a tabletta hatékonyságára vagy a szedés körülményességére fókuszálnak, hanem sokkal inkább a testre gyakorolt közvetlen hatásokra. Ennek ellenére a fiatal lányok 15%-ának van környezetében olyan ismerőse, akinél a fogamzásgátló tabletta rendszertelen szedése okozhatott nem kívánt terhességet – derül a Szinapszis Kft. kutatásából, amelyet a cég orális fogamzásgátlót szedő vagy annak alkalmazását a közeljövőben tervező 16-24 éves lányok körében végzett.

#szexuális
2012.11.12.

Ne ess pánikba: Ha hiba csúszott a védekezésbe

Amikor már azt hiszed, nincs megoldás. (x) A szexuális együttlét a megfelelő védekezés mellett örömteli emlék is lehet, következménye nem feltétlenül a nem kívánt terhesség vagy abortusz. Az idén is útjára indul az elsősorban tinédzsereket megszólító „Ne ess pánikba” kampány, amely az abortuszok számának visszaszorítását, a védekezés jelentőségét tűzte ki célul.

#abortusz
2012.03.27.

Az abortusz tönkreteheti a kapcsolatunkat?

Nemrég a barátnőm és én elvégeztünk egy otthoni terhességi tesztet, és pozitív lett. Négy nappal később már egy klinikán ültünk, és vártuk, hogy a barátnőmet szólítsák abortuszra. A barátnőm hallani sem akart más megoldásról, csak minél hamarabb túl akart esni a dolgon.

Szájon át ugye nem lehet teherbe esni?
#szex
2011.11.19.

Szájon át ugye nem lehet teherbe esni?

Kedves Szerkesztőség! A gimiben hallottam ezt a szexuális neveléssel foglalkozó órán a tanáromtól, és kíváncsi vagyok, vajon igaza van-e. Tényleg teherbe eshet attól a lány, hogy sperma van a szájában?

#esemény utáni tabletta
2011.11.02.

Biztonságos az esemény utáni tabletta többszöri használata?

Kedves Szakértő! Ma reggel szexeltem és a kondom sajnos kiszakadt, ezért szeretném megtudni, hogy érdemes-e bevenni az esemény utáni tablettát, ha körülbelül két hónapja vettem be utoljára egyet, és erre a hétvégére várom a menstruációmat?