Vágyak, terhesség

#Vágyak #terhesség

78 db cikk a témában

+18 Az oldal nyíltan foglalkozik a szexualitással, megtekintése 18 éven aluliaknak nem ajánlott.
#terhes
2015.07.31.

Tini terhesség: mit tehetsz?

Tizenévesen az ember azt gondolja: a világ csak arra vár, hogy meghódítsa. S bár mindenki hallott teherbe esett tinikről, azt gondoljuk, velünk ez soha nem történik meg. De mi a teendő akkor, ha mégis?

#fogamzásgátlás
2015.04.21.

Mennyire biztonságosak a hormonmentes fogamzásgátlók?

Számos egészségügyi oka lehet annak, ha egy nő a hormonmentes védekezést választja. Jó tudni tehát, melyik módszer mennyire hatékony - dr. Hintalan Albert, az Oxygen Nőgyógyászat szakorvosa az ún. Pearl-indexről beszélt.

#terhes
2015.03.10.

Félek elmondani, hogy terhes vagyok - A Szakértő válaszol

18 éves tanuló vagyok, a barátom és én körülbelül 9 hónapja vagyunk együtt és most 2 hónapos terhes vagyok. Ő segítőkész és támogató, az anyukám viszont nagyon szigorú. Szerinte házasság előtt tilos szexelni! Mindig faggat, kérdezget, hogy vajon lefeküdtem-e már a barátommal. Nem tudom, hogyan mondjam el neki, hogy terhes vagyok.

#terhes
2014.07.20.

Hogyan mondd el a barátodnak, hogy terhes vagy?

Amikor rájössz, hogy véletlenül teherbe estél, azonnal rengeteg stressz és idegesség jelenik meg az életedben. A sokk feldolgozása után lehet, hogy el akarod kerülni, hogy a barátoddal közösen hozzatok döntést. Ezt a hibát nem szabad elkövetned, és természetesen minél hamarabb tájékoztatnod kell őt a kialakult helyzetről.

#terhesség
2013.11.19.

Terhes vagyok az exemtől, elmondjam neki?

Körülbelül 4 hete szakítottam egy sráccal, aki számomra a nagy ő volt. Ő vette el a szüzességem is, mert tényleg őt gondoltam erre alkalmasnak. Miután azonban lementek az érettségik, ő elém állt és azt mondta, hogy nem akar többé látni engem.

#terhes
2013.11.14.

Terhesség: egyetlen döntés megváltoztathatja az életedet

Cikkünkben a 15 évesen teherbe esett Sáráról olvashattok, közvetlenül azelőtt, hogy világra hozta kisfiát. A tinimami megpróbál megbirkózni a jelenével és a múltjával, és továbbra is próbál a jövőre tervezni. Megrázóan tanulságos az esete!

#fogamzásgátlás
2013.05.17.

Orális fogamzásgátlás: az elhízástól félnek legjobban a magyar lányok

A fogamzásgátlók alkalmazásával kapcsolatos spontán aggodalmak jellemzően nem a tabletta hatékonyságára vagy a szedés körülményességére fókuszálnak, hanem sokkal inkább a testre gyakorolt közvetlen hatásokra. Ennek ellenére a fiatal lányok 15%-ának van környezetében olyan ismerőse, akinél a fogamzásgátló tabletta rendszertelen szedése okozhatott nem kívánt terhességet – derül a Szinapszis Kft. kutatásából, amelyet a cég orális fogamzásgátlót szedő vagy annak alkalmazását a közeljövőben tervező 16-24 éves lányok körében végzett.

#szexuális
2012.11.12.

Ne ess pánikba: Ha hiba csúszott a védekezésbe

Amikor már azt hiszed, nincs megoldás. (x) A szexuális együttlét a megfelelő védekezés mellett örömteli emlék is lehet, következménye nem feltétlenül a nem kívánt terhesség vagy abortusz. Az idén is útjára indul az elsősorban tinédzsereket megszólító „Ne ess pánikba” kampány, amely az abortuszok számának visszaszorítását, a védekezés jelentőségét tűzte ki célul.

#abortusz
2012.03.27.

Az abortusz tönkreteheti a kapcsolatunkat?

Nemrég a barátnőm és én elvégeztünk egy otthoni terhességi tesztet, és pozitív lett. Négy nappal később már egy klinikán ültünk, és vártuk, hogy a barátnőmet szólítsák abortuszra. A barátnőm hallani sem akart más megoldásról, csak minél hamarabb túl akart esni a dolgon.

Szájon át ugye nem lehet teherbe esni?
#szex
2011.11.19.

Szájon át ugye nem lehet teherbe esni?

Kedves Szerkesztőség! A gimiben hallottam ezt a szexuális neveléssel foglalkozó órán a tanáromtól, és kíváncsi vagyok, vajon igaza van-e. Tényleg teherbe eshet attól a lány, hogy sperma van a szájában?

#esemény utáni tabletta
2011.11.02.

Biztonságos az esemény utáni tabletta többszöri használata?

Kedves Szakértő! Ma reggel szexeltem és a kondom sajnos kiszakadt, ezért szeretném megtudni, hogy érdemes-e bevenni az esemény utáni tablettát, ha körülbelül két hónapja vettem be utoljára egyet, és erre a hétvégére várom a menstruációmat?

#abortusz
2011.10.18.

Ne ess pánikba: az abortuszmentes Magyarországért

A Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság (MCSNTT) tovább folytatja a „Ne ess pánikba” elnevezésű ismeretterjesztési kampányát, amelynek célja a fogamzásgátlással kapcsolatos tájékozottság növelése és ez által a nem kívánt terhességek számának csökkentése.

#terhes
2011.08.12.

A tini terhesség „ragályos”

A tini terhesség ragályos is lehet, legalábbis testvérek esetén gyakoribb jelenség, hogy akarva vagy akaratlanul követik egymás példáját – állítják brit és norvég kutatók.