#Suli, munka #tanár

39 db cikk a témában

#gimnázium
2014.11.12.

Irány a középiskola!

A középiskola nagyban más, mint az általános. Az általános iskolában kisebbek az osztályok, barátságosabb légkör.

#ellenőrző
2013.09.30.

Elhagytam az ellenőrzőmet, mit tegyek?

Nemrég vettem észre, hogy nem találom az ellenőrzőmet. Kerestem már mindenhol. A szüleimnek és az osztályfőnöknek sem merem megmondani - Válogatás a Szakértő válaszol rovat kérdéseiből.

#nyelvtanulás
2013.03.13.

Nyelvtanulás - Egyénileg vagy csoportosan?

Vajon létezik ideális nyelvtanulási forma? A válasz egyszerű: létezik, de egyéntől függ, hogy kinek melyiket ajánlják - mondja nyelvi szakértőnk, aki most összeszedte, hogy milyen körülményeket mérlegelve hozhatunk jó eséllyel olyan döntést, amellyel nem foghatunk mellé.

#suli
2012.11.26.

Dolgozatírási tippek

Ülsz, rágod a ceruzádat, miközben pillangók repkednek a hasadban mikor a tanárod elkezdi osztani a dolgozatkérdéseket? Sok ember - természetesen a felnőtteket is beleértve - rettegnek a dolgozatírástól. Az alábbi cikkben igyekszem olyan tanácsokat, tippeket adni, amik segítségével sikeresen megírhatsz egy dolgozatot úgy, hogy nem rettegsz közben.

#sport
2012.06.27.

Minden nap lesz testnevelésóra szeptembertől

A kormány döntött arról, hogy az iskolákban idén szeptembertől bevezetik a mindennapos testnevelésórát. A döntéshozók a változástól a diákok jelenlegi rossz egészségi állapotának jelentős javulását várják.

#ballagás
2012.05.04.

Ballagás 40 év után

A 155 éves debreceni Bethlen Gábor Közgazdasági Szakközépiskola május 4-i ballagásán joggal énekelhetik az egybegyűltek, hogy „ballag már a véndiák”, a fiatalok között ugyanis ott lesz egy 40 évvel ezelőtt elballagott osztály is, nyugdíjasokkal, nyugdíjba készülőkkel.

#elsősegély
2012.01.09.

Tanulj meg életet menteni!

Hazánkban a legtöbb fiatalkorú baleset miatt veszti életét. Évente mintegy 200 iskoláskorú gyermeket veszítünk el és említett korosztály (6-19 év) kórházi ellátásának a száma meghaladja a 15 ezret évente.

#elhízás
2011.12.28.

Iskola, ahol naponta van testedzés és a tanárok lépészámlálót hordanak

Az ötévesek hip-hop táncot lejtenek az ábécére. A harmadikosok geometriai formákba hajladozva tanulják a matematikát, míg az ötödikesek kalóriaszámítással. Mindenki minden nap megfordul a tornateremben egy amerikai elemi iskolában, amelynek oktatói nagy feladatot vállaltak fel: megpróbálják visszafordítani az elhízást.

#internet
2011.12.08.

Közösségi oldalakon zaklatják tanáraikat a diákok

Azokban a családokban, ahol "házirend" szabályaihoz kötik az internet használatát, kisebb arányban érik negatív tapasztalatok a gyermekeket a világháló használatakor - derült ki a Symantec számítástechnikai biztonsági vállalat szerdán bemutatott legújabb tanulmányából.

#suli
2011.11.07.

Benyújtották az új köznevelési törvényt

Benyújtotta szombaton a nemzeti erőforrás miniszter az új köznevelési törvényről szóló javaslatot az Országgyűlésnek, a 104 oldalas dokumentum többi között rögzíti, hogy a tanév végén legalább hatvannapos nyári szünetet kell biztosítani, a tankötelezettség 16 éves korig tart, és tartalmazza a pedagógus-életpályamodellben elérhető fokozatokat. A modell 2013. szeptember 1-én léphet életbe.

#tanár
2011.10.17.

Egy tanárnak bármit lehet…

Bizonyára mindenkinek voltak vagy vannak olyan tanárok az életében, akiket szeretett, és akiket nem. Néha az osztály véleménye megoszlik egy-egy tanárról, de van, amikor egytől egyig mindenki ugyanazt érzi.

#tanár
2011.09.19.

Terrorizál a tanárod?

Egy tökéletes világban a tanárok érdekesek és szórakoztatóak lennének, hogy tanulóik minél jobb eredményeket érjenek el, segítsenek kiválasztani a számukra megfelelő életutat, illetve azon terelgessék őket.

#iskola
2011.04.30.

Igazságtalan a tanárod? Cseréld le egy vizsga erejéig!

Veled is előfordult már, hogy rossz magaviselet miatt egyessel, vagy szinte megoldhatatlan feladatokkal teli röpdolgozattal büntette a tanár az osztályt? Mindez komolyan kihat az év végi jegyedre, s akár a továbbtanulásodra is!