#Suli, munka #memória

42 db cikk a témában

#memória
2016.05.11.

Memória trükkök a hétköznapokra

Nem emlékszel hova raktad a szemüveged? Nem emlékszel az új osztálytársad nevére? Ilyenkor látszik, hogy mennyire sokféle dolgon jár az agyunk. Hogyan érheted el, hogy a fontos dolgok rögzüljenek az agyadban?

ADHD-diéta: étrend figyelemzavaros gyerekeknek
#szülő
2015.12.17.

ADHD-diéta: étrend figyelemzavaros gyerekeknek

Vannak olyan ételek, amelyek ajánlottak a számodra, és olyanok, amelyeket jobb, ha elkerülsz. Cikkünkből mindenre megkapod a választ az ADHD-diétával kapcsolatban, valamint többet tudhatsz meg a diétáról, az étrend-kiegészítőkről, és azokról az ételekről, amelyek javíthatják a tüneteidet.

#intelligencia
2015.06.23.

Az intelligencia mérése

Kíváncsi voltál már arra, hogy vajon neked mekkora az IQ-d? Hogyan lehet megállapítani valakinek az intelligenciáját?

#iq
2015.02.22.

Az IQ tinikorban változhat

A tinédzserek mentális képessége gyorsabb ütemben javulhat vagy gyengülhet, mint azt eddig gondolták - mutatta ki egy kutatás. Egészen eddig az volt az általános nézet, hogy az IQ-nk szintje statikus, nem változik az élet folyamán.

#érettségi
2014.05.30.

Érettségi Angliában

Kamasz szerkesztőnk, Gyarmati Anna jelenleg Angliában tanul, és éppen a magyar érettségihez hasonló, úgynevezett A-level vizsgáival "küzd". Élményeiről és tapasztalatairól kérdeztük.

#nyelv
2013.06.28.

Hogyan tanulhatsz angolul ingyen?

Nem feltétlenül kell pénzt kiadnod egy-egy nyelvi kurzusért, az interneten ma már számos oldal kínál ingyenes nyelvórákat. Játszva is fejlesztheted a nyelvtudásod. Összeszedtük a legnépszerűbb oldalak listáját.

#tanulási zavarok
2011.02.22.

Ha nehezen megy a tanulás

Régen lustasággal vagy butasággal vádolták az iskolában rosszul teljesítő diákokat. Időközben kiderült, hogy a lustaság mellett a kamaszok tanulási nehézségei is okolhatók a nem megfelelő teljesítményért.

#diszpraxia
2010.04.11.

Ügyetlengyerek - szindróma

Ügyetlenkedő, sete-suta mozdulatok? Jobb és bal irány rendszeres tévesztése? Tájékozódási zavar? Gyakori kisebb-nagyobb sérülések, balesetek? Az értelem zavarára semmi sem utal? A nem mindennapi furcsaságokat a diszpraxia okozhatja.

#tanulás
2009.10.30.

Tanulással a feledékenység ellen

A hosszú éveken át tartó tanulás csökkentheti a demencia (elbutulás) kialakulásának valószínűségét az idősebbeknél – derült ki a Cambridge-i Egyetem egyik tanulmányából.

#memórianövelők
2009.10.03.

Titkos memórianövelők

Habár a jövő orvostudománya talált gyógymódokat az Alzheimer és a demencia más fajtáinak is a kezelésére, az emberek magukra lesznek hagyva. Szóval, hogy a memóriádat és elmédet élesebbé tehesd az AskMen összeállított neked egy listát a legjobb memórianövelőkről. Kétségtelenül jól jöhetnek.