Suli, munka, memória

#Suli, munka #memória

39 db cikk a témában

#e-book
2021.11.06.

Olvasás: könyv vagy e-book?

Naponta tapasztaljuk, kutatások mutatják ki, láthatjuk a saját szemünkkel, hogy a fiatal korosztály egyre kevesebbet olvas. Azt is tudhatjuk, hogy kevesebb könyv fogy, és látjuk, hogy az Y és Z generáció tagjai inkább a telefonjaikkal játszanak, mint hogy egy könyvet vegyenek elő. Aggódjunk?

#érettségi
2021.04.11.

Érettségi tippek egy tinitől

Tanulás szempontjából az emelt szintűekre fektettem a hangsúlyt. Az utolsó hajrában az írásbelik előtt reggeltől estig bújtam a könyveket és minden apró betűs részt elolvastam.

#okos
2020.10.19.

Így növeld a teljesítményedet napról napra

Mindnyájan szeretnénk okosabbak lenni, így ahelyett, hogy a genetikát okolnád, próbáld ki az általunk javasolt 5 módszert, amivel fejlesztheted a teljesítményedet. Egyszerűek, mókásak és egyikük még a TV nézést is magába foglalja.

#nyelvtanulás
2020.10.11.

6 tipp a sikeres, önálló nyelvtanuláshoz

Állítólag egy idegen nyelv elsajátítása az egyik leghatásosabb módja annak, hogy fiatalon tartsd az elméd. Emellett persze számos oka lehet, hogy valaki belevág, és sokan kedvtelésből, autodidakta módon ismerkednek meg egy újabb szakterülettel. Íme, néhány tipp, hogy neked is minél könnyebben menjen az idegen nyelvek elsajátítása! (x)

#képregény
2020.04.21.

Képregénnyel csak nyerhetsz!

A képregények minden korosztályt szórakoztatnak, de amit nem mindenki gondol: segíthetnek kezelni depressziót, poszttraumás stressz-zavart és szorongást is. És ami a hab a tortán: most még értékes ajándékokat is lehet nyerni vele!

#tanulás
2019.11.29.

Nem csak legenda! Alvás közben is tanulunk

Bármilyen meglepő, az agyad alvás közben is teljes gőzzel dolgozik. A tanulás szempontjából a mélyalvás szakasza tűnik döntő jelentőségűnek – állapította meg egy tanulmány.

#érettségi
2019.05.05.

Szóbeli érettségire fel

Pár hét és végre az ország legfiatalabb felnőttjei túl lesznek az érettségi megmérettetésein. Hogyan használjuk ki az időnket? Hogyan készüljünk a szóbelire? Ne csináljunk mást csak egész álló nap magoljunk? Ugyan dehogy! Lássuk, mit kell tenni a hatékony tanuláshoz!

#tanul
2019.05.01.

23 tipp a gyorsabb tanuláshoz

Legyen szó egy új tananyag vagy nyelv elsajátításáról, az elménk folyamatosan új információt szív fel, minden nap tanulunk valamit. Egy kis karbantartással az elméd borotvaélessé válhat, és kész lesz bármilyen kihívással megbirkózni, és magáévá tenni az új információt. Tartsd az elméd csúcsformában, és kövesd tippjeinket!

#kötelező olvasmány
2019.03.27.

Olvasási kedv: ha nem kötelező, máris érdekesebb

Több tinédzser olvas, mint régebben, bár nem a klasszikus műveket. A fantasy műfajú könyvekre rákaptak a fiatalok - ezt tapasztalja Schiller Mariann, aki 30 éve tanít magyart középiskolásoknak. - olvasható a hirado.hu oldalon.

#agy
2018.01.29.

A gondolatolvasás nem csak sci-fi?

Nemrégiben angol kutatók eredményes kísérletekről számoltak be a gondolatolvasás kapcsán végzett kísérleteik alapján. Speciális műszerekkel el tudták olvasni a térben testet öltött, agyban megfogalmazódott memóriaképet. Ezek szerint a gondolatolvasás hamarosan már nem csak a mozifilmeken lesz lehetséges...

#nyelv
2016.10.21.

Tanulj nyelvet gyorsan!

Ha eddig úgy gondoltad, hogy nyelveket tanulni hosszú és fáradságos munka, és emiatt mindig csak halogattad a nyelvtanulást, akkor a következő tippektől majd biztosan megjön a kedved hozzá!

#tanul
2016.07.19.

Okosodj a szünetben is: szórakoztató online lehetőségek tanulásra

Tombol a nyári szünet, de gondoltál már arra, hogyan okosodj a szünet alatt is? Bár ez az időszak a pihenés és feltöltődés ideje, arra is tökéletes, hogy az agyadat végre kedved szerint is megtornáztasd. Nem mellesleg, remek időtöltési lehetőség az esős napokra, amikor nem tudsz kimozdulni otthonról.

#szóbeli
2016.05.24.

Segítség a szóbeli érettségihez

Végre itt az év vége. Ez az, amire már olyan rég vártunk, végre lehet pihenni. De a tanév végével jön a bizonyítványosztás és az érettségi is. Az érettségizőknek a szóbeli vizsgákra kell hangolódniuk és készülniük.

#tanul
2016.05.17.

5 tipp, amivel felgyorsíthatod a tanulást

A gyors tanulás nagyszerű adottság. Akik képesek gyorsan elsajátítani és alkalmazni az új ismereteket, és az új információkat gyorsan értelmezik, hatalmas előnnyel rendelkeznek azokkal szemben, akik eme képességeket nem birtokolják.