#Suli, munka #középiskola

86 db cikk a témában

#okj bizonyítvány
2017.01.03.

Csak ezekért az OKJ-s bizonyítványokért jár többletpont!

Milyen OKJ-s szakképesítésért kaphattok többletpontokat a 2017-es felvételin? Jó hírünk van azoknak, akik OKJ-s szakképesítéssel vágnak neki a 2017-es felsőoktatási felvételinek: az idén már 32 pont jár azoknak, akik szakképesítésüknek megfelelő szakon tanulnának tovább. - olvasható az eduline.hu-n.

#iskola
2016.09.01.

Lehet szeretni a szeptemberi iskolakezdést?

Általában kétféleképpen szoktunk hozzáállni a szeptemberi tanévkezdéshez: egyesek örülnek neki, mások azt érzik, hogy vége a boldog, nyugodt időknek. Lássuk, miért szeretheti valaki ezt az időszakot?

#érettségi 2016
2016.05.03.

Matek érettségi 2016: a vizsga feladatai

A szokásoknak megfelelően idén is a matematika vizsgával folytatódik az írásbeli érettségi második napja. 8 órától 11 óráig tart a vizsga, melyben két feladatlapot kapnak a diákok, az elsőre 45 perc, a másodikra pedig 135 perc áll rendelkezésre.

#színház
2016.01.14.

Tini szerelem Józsefvárosban

Egy finom klasszikus feldolgozás és egy vagány józsefvárosi west side story a Turayban. Mondják, a szerelem ezerarcú, meg azt is, hogy nincs két egyforma érzés. Azonban akadnak hasonló szituációk. Senkinek sem kell bemutatni a tiltott szerelem izgalmát, vagy a barátságból kibontakozó gyengéd érzelmeket. Persze, sosem egyforma, de mégis van benne valami, ami összeköti ezeket a sokrétű helyzeteket.

#őszi érettségi 2015
2015.10.20.

Őszi érettségi: a német feladatsorok és megoldások

Október 19-én a német írásbeli vizsgákkal folytatódott az őszi vizsgaidőszak, ami egészen október 22-ig tart. Ezt követően kezdődnek majd el a szóbeli vizsgák. Lássuk, a német feladatokat!

#suli
2015.08.31.

Vissza a suliba: azért nem dől össze a világ

Újra itt az iskolaidő! Valószínűleg izgatott vagy és lehet egy kicsit szomorú is, hogy vége a nyárnak. Néhány tanuló ideges, vagy egy kicsit fél az iskola első napján, az összes új dolog miatt. Szerencsére ezek az „új” aggodalmak csak kis ideig maradnak meg. Nézzük csak, mit is tartogathat még az iskolakezdés.

#tanul
2015.08.28.

Szeptemberben új suliba kerülsz?

Minden tanévkezdés egy kicsit kalandos. Persze a többségnek nincs kedve tanulni, de az osztálytársak feldobják a napot. Különösen izgalmas, ha új suliba kerülsz, ahol még nem ismered a tanárokat, a többieket. Igazából még azt sem tudod, hogy hol van az osztályterem. Kalandos napok elé nézel.