Suli, munka, középiskola

#Suli, munka #középiskola

74 db cikk a témában

#színház
2016.01.14.

Tini szerelem Józsefvárosban

Egy finom klasszikus feldolgozás és egy vagány józsefvárosi west side story a Turayban. Mondják, a szerelem ezerarcú, meg azt is, hogy nincs két egyforma érzés. Azonban akadnak hasonló szituációk. Senkinek sem kell bemutatni a tiltott szerelem izgalmát, vagy a barátságból kibontakozó gyengéd érzelmeket. Persze, sosem egyforma, de mégis van benne valami, ami összeköti ezeket a sokrétű helyzeteket.

#őszi érettségi 2015
2015.10.20.

Őszi érettségi: a német feladatsorok és megoldások

Október 19-én a német írásbeli vizsgákkal folytatódott az őszi vizsgaidőszak, ami egészen október 22-ig tart. Ezt követően kezdődnek majd el a szóbeli vizsgák. Lássuk, a német feladatokat!

#suli
2015.08.31.

Vissza a suliba: azért nem dől össze a világ

Újra itt az iskolaidő! Valószínűleg izgatott vagy és lehet egy kicsit szomorú is, hogy vége a nyárnak. Néhány tanuló ideges, vagy egy kicsit fél az iskola első napján, az összes új dolog miatt. Szerencsére ezek az „új” aggodalmak csak kis ideig maradnak meg. Nézzük csak, mit is tartogathat még az iskolakezdés.

#tanul
2015.08.28.

Szeptemberben új suliba kerülsz?

Minden tanévkezdés egy kicsit kalandos. Persze a többségnek nincs kedve tanulni, de az osztálytársak feldobják a napot. Különösen izgalmas, ha új suliba kerülsz, ahol még nem ismered a tanárokat, a többieket. Igazából még azt sem tudod, hogy hol van az osztályterem. Kalandos napok elé nézel.

#gimnázium
2014.11.12.

Irány a középiskola!

A középiskola nagyban más, mint az általános. Az általános iskolában kisebbek az osztályok, barátságosabb légkör.

#cél
2014.08.26.

Iskolaváltás: menjek vagy maradjak?

A tanév elején felmerülhet benned a kérdés, hogy ugyanott folytasd-e a tanulmányaidat, ahol eddig tanultál. Mikor vegyük fontolóra az iskolaváltást? Milyen szempontokat vegyünk figyelembe?

#érettségi
2014.05.27.

KamaszPanasz érettségi-körkép

Hogy sikerült az érettségid? Erre a kérdésre kerestük a választ a KamaszPanasz idén érettségiző tagjai között.

#érettségi
2014.05.09.

Nem kell megismételni a matekérettségit

Mielőtt bárki megijedne: az Oktatási Hivatal elnöke, Pósfai Péter már kedd délután bejelentette, hogy rendben befejeződtek a matekvizsgák, semmilyen fennakadásról nem érkezett jelzés. Vagyis szó sincs arról, hogy meg kell ismételni az érettségit - írta az index.