Suli, munka, középiskola

#Suli, munka #középiskola

74 db cikk a témában

#kötelező olvasmány
2019.03.27.

Olvasási kedv: ha nem kötelező, máris érdekesebb

Több tinédzser olvas, mint régebben, bár nem a klasszikus műveket. A fantasy műfajú könyvekre rákaptak a fiatalok - ezt tapasztalja Schiller Mariann, aki 30 éve tanít magyart középiskolásoknak. - olvasható a hirado.hu oldalon.

#Dél-Korea
2019.01.02.

Dél-Korea diákszemmel

A mai napig nem hiszem el, hogy Dél-Koreában jártam. A világ másik részén és egy teljesen másik világban. A nyíregyházi Cantemus kórus tagjaként azon szerencsések közé választottak, akik 2 fantasztikus hetet tölthettek el Koreában.

#pótfelvételi 2017
2017.07.28.

A legfontosabb kérdéseket és válaszokat a pótfelvételiről

A ponthatárok kihirdetése után elkezdődik a pótfelvételi eljárás is. Ha esetleg nem kerültetek be egyik megjelölt egyetemre sem, ne csüggedjetek, semmi sincs még veszve, hiszen pótfelvételizhettek. Itt elolvashatjátok, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnetek. - olvasható az eduline.hu-n.

#vakáció
2017.06.16.

Véget ért a tanév, elkezdődött a vakáció

Kicsöngetnek az iskolákban, befejeződik a 2016/17-es tanév és kezdetét veszi a két és fél hónapos nyári szünet több mint 1,2 millió általános iskolás és középiskolás számára. A diákok idén is számos tábor és programlehetőség közül választhatnak a szünidő tartalmas eltöltésére, és a diákmunkákat tekintve is széles a választék.

#történelem érettségi
2017.05.11.

Történelem érettségi 2017: itt vannak a hivatalos megoldások

Megjelentek a tegnapi történelem vizsga javítási útmutatói, amelyből kiderül, hogy mik a helyes válaszok. Cikkünkben megtekintheted a közép- és emelt szintű feladatlapokat, illetve a hozzájuk tartozó megoldásokat.

#magyar érettségi
2017.05.08.

Elkezdődött a magyar érettségi, olvasd az első infókat

Egy Petőfi-kötettel kapcsolatos interjút kell értelmezniük a magyarból középszinten érettségizőknek, majd egy humorról szóló érvelés és egy motivációs levél írása a feladat az írásbelin.- olvasható az eduline.hu.

#önkéntesség
2017.04.20.

Önkéntesség személyre szabva projekt fiataloknak

Önkéntességről szóló új európai uniós projekt indul fiataloknak, a programban részt vevők a szociális, egészségügyi, honvédelmi és katasztrófavédelmi közfeladatokat ellátó állami, egyházi és civil szervezetek munkájába kapcsolódhatnak majd be.

#matek érettségi
2017.04.10.

Hogyan készülj a matek érettségire?

A matek érettségire készülni rémesen unalmas dolog. A tanulás ugyanis úgy működik, hogy amit érdekesnek találunk, azt gyorsabban, amit viszont kevésbé érdekesnek találunk, azt lassabban tanuljuk meg.

#felvételi
2017.02.10.

Felvételizők! Hamarosan lejár a jelentkezési határidő!

Még öt napig - február 15-én éjfélig - lehet jelentkezni az egyetemek, főiskolák szeptemberben induló felsőoktatási képzéseire. Díjmentesen három helyet jelölhetnek meg a diákok. - olvasható az eduline.hu-n.

#iskola
2016.09.01.

Lehet szeretni a szeptemberi iskolakezdést?

Általában kétféleképpen szoktunk hozzáállni a szeptemberi tanévkezdéshez: egyesek örülnek neki, mások azt érzik, hogy vége a boldog, nyugodt időknek. Lássuk, miért szeretheti valaki ezt az időszakot?

#érettségi 2016
2016.05.03.

Matek érettségi 2016: a vizsga feladatai

A szokásoknak megfelelően idén is a matematika vizsgával folytatódik az írásbeli érettségi második napja. 8 órától 11 óráig tart a vizsga, melyben két feladatlapot kapnak a diákok, az elsőre 45 perc, a másodikra pedig 135 perc áll rendelkezésre.