#Suli, munka #koncentráció

48 db cikk a témában

#intelligencia
2015.06.23.

Az intelligencia mérése

Kíváncsi voltál már arra, hogy vajon neked mekkora az IQ-d? Hogyan lehet megállapítani valakinek az intelligenciáját?

#vizsga
2015.05.02.

Tippek, hogy ne szúrd el a vizsgát

Ha elolvasod, megtudod, hogy miért nem megy át sok ember a vizsgákon, még ha készül is rá. Mikor veheted biztosra, hogy rossz jegyet kapsz?

#fontossági sorrend
2015.04.20.

Fontossági sorrend: hol is kezdjem?

Hogy is van? Bevezetés, tárgyalás, befejezés? Vagy fordítva? Tényleg, és miért nem jó, ha a végéről kezdjük? Egyszerűbb lenne úgy olvasni egy könyvet, ha a befejezéstől kezdenéd? Vagy megoldani egy számtanpéldát úgy, hogy tudod a megoldást?

#dolgozat
2015.04.13.

Tuti tippek a dolgozatok sikeres megírásához

Izzadsz, a ceruzád végét rágod, remeg a gyomrod, miközben a tanár a feladatlapokat osztja? Rengetegen (köztük a felnőttek is) izgulnak, ha tudásukról kell számot adniuk.

#iq
2015.02.22.

Az IQ tinikorban változhat

A tinédzserek mentális képessége gyorsabb ütemben javulhat vagy gyengülhet, mint azt eddig gondolták - mutatta ki egy kutatás. Egészen eddig az volt az általános nézet, hogy az IQ-nk szintje statikus, nem változik az élet folyamán.

#középiskola
2014.09.09.

Sokkol a középiskola? Túlélési tippek

Nincs mindenki felkészülve a középiskola kihívásaira. Valójában a legtöbb diák nagyon is elbátortalanítónak találja a sok házi feladatot, a sokkal nehezebb tantárgyakat, a felsőoktatásra felkészítő tanfolyamok, és a magasabb elvárások kombinációját, különösen az iskola kezdetekor. Ha ebben a helyzetben találod magad, jó, ha tudod, hogy semmilyen értelemben nem vagy egyedül és tenni is tudsz ellene! Számos olyan tanulási trükk és lehetőség létezik, amely segít, hogy a jegyeidet az eddigi szintre hozd és ott is tartsd őket!

#tanulási zavar
2013.10.09.

Tévhitek a tanulási nehézségekkel kapcsolatban

Az autisták korlátozott képességekkel rendelkeznek? A figyelemhiányos hiperaktivitás zavarban szenvedő diákoknak tanulási nehézségeik vannak? Aki egyszer speciális oktatásban vesz részt, abban is marad? A sajátos nevelési szükségletű gyerekek által tanult tananyag sokkal egyszerűbb? Most kiderül!

#suli
2012.11.26.

Dolgozatírási tippek

Ülsz, rágod a ceruzádat, miközben pillangók repkednek a hasadban mikor a tanárod elkezdi osztani a dolgozatkérdéseket? Sok ember - természetesen a felnőtteket is beleértve - rettegnek a dolgozatírástól. Az alábbi cikkben igyekszem olyan tanácsokat, tippeket adni, amik segítségével sikeresen megírhatsz egy dolgozatot úgy, hogy nem rettegsz közben.

#kötelező olvasmány
2012.10.02.

Kötelező olvasmányok: emlékszel?

Elolvastad nyáron a kötelező olvasmányokat? Emlékszel még arra, hogy mi történik bennük? Vészesen közeleg a számonkérés és ellenőrzés időszaka. Segítünk felkészülni.

#tanulás
2012.05.05.

Hangulat és fittség: ez is fontos az érettségi előtt

A tanuláshoz és a jó teljesítményhez testi és lelki felkészültségre van szükség. Az érettségi és az év végi vizsgák idején érdemes erőt gyűjteni és átgondolni, hogy hogyan is tudunk hatékonyan tanulni.

#matematika
2011.11.18.

Félsz a matektól?

A matektól való félelem legyőzésének kulcsa nem feltétlenül a számolási képességek fejlesztésében, hanem inkább a negatív érzések kezelésében rejlik. Egy új tanulmány szerint a legtöbb rossz érzés (szorongás, félelem, aggodalom, teljesítménykényszer) gyakran eltereli a koncentrálóképességet a konkrét feladatról.

#tanulási zavarok
2011.02.22.

Ha nehezen megy a tanulás

Régen lustasággal vagy butasággal vádolták az iskolában rosszul teljesítő diákokat. Időközben kiderült, hogy a lustaság mellett a kamaszok tanulási nehézségei is okolhatók a nem megfelelő teljesítményért.