Suli, munka, koncentráció

#Suli, munka #koncentráció

44 db cikk a témában

Tippek a vizsgák előtti idegesség leküzdéséhez
#idegesség
2022.12.27.

Tippek a vizsgák előtti idegesség leküzdéséhez

Talán nem vigasztal, de jó, ha tudod, mindenki feszültté válik számonkérések előtt, kivétel nélkül. A különbség abban keresendő, hogy ki hogyan tudja kezelni ezeket a kellemetlen érzéseket. Tanácstalannak érzed magad? Nem tudod, hogy hogyan tudnád leküzdeni a vizsgák előtt rád törő elviselhetetlen idegességet? Segítünk.

Tanulási tippek otthonra: hogyan lehetsz hatékonyabb?
#tanulás
2022.10.31.

Tanulási tippek otthonra: hogyan lehetsz hatékonyabb?

Hazaérsz, lehajítod a táskád, beülsz a tévé elé, megnézed a kedvenc sorozatod. Majd elkezdesz chatelni, és elrepül 3-4 óra. Végül hazaér apa és anya, kezdődnek este a jó filmek. "Hoppá, mikor is tanultam?" - merül fel a kérdés. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tanulási tippet, hogy hatékonyabbá tudd tenni az otthoni tanulást.

Állásinterjú: kényes kérdések
#állásinterjú
2022.07.20.

Állásinterjú: kényes kérdések

Ha az önéletrajzunkban valótlan dolgokat állítottunk, az állásinterjú könnyen olyan kínvallatássá válhat, amelyben csapdába esve teljesen betekeredünk a saját magunk szőtte ellentmondásaink hálójába.

5 tipp a lámpaláz leküzdésére
#lámpaláz
2022.05.26.

5 tipp a lámpaláz leküzdésére

Sok ember retteg attól, amikor az egész osztály előtt kell beszélnie, fél, hogy kineveti a hallgatóság, ha valamit elhibáz. A lámpaláz megjelenésekor a szervezet felkészül a megmérettetésre, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújthassuk.

#okos
2020.10.19.

Így növeld a teljesítményedet napról napra

Mindnyájan szeretnénk okosabbak lenni, így ahelyett, hogy a genetikát okolnád, próbáld ki az általunk javasolt 5 módszert, amivel fejlesztheted a teljesítményedet. Egyszerűek, mókásak és egyikük még a TV nézést is magába foglalja.

#képregény
2020.04.21.

Képregénnyel csak nyerhetsz!

A képregények minden korosztályt szórakoztatnak, de amit nem mindenki gondol: segíthetnek kezelni depressziót, poszttraumás stressz-zavart és szorongást is. És ami a hab a tortán: most még értékes ajándékokat is lehet nyerni vele!

#érettségi
2019.04.27.

Érettségi: siker vagy kudarc?

Az érettségi már nem is tűnik olyan távolinak. Megindult a visszaszámlálás, már csak néhány nap van hátra a vizsgákig. A tudatos tanulást vagy a halogatást választottad? Félsz a kudarctól, vagy a sikerért küzdesz?

#tanulás
2019.03.08.

6 lépés a könnyebb tanulásért

Hogy tanultál meg bicajozni? Úgy, hogy valaki adott neked néhány jó tanácsot, azután pedig sokat gyakoroltál. Ugyanezzel a módszerrel tudsz tanulni is. Senki sem születik úgy, hogy tudja, hogyan kell elsajátítani az anyagot. Van néhány tanácsunk, amely segíthet tanulni.

#tanul
2016.07.19.

Okosodj a szünetben is: szórakoztató online lehetőségek tanulásra

Tombol a nyári szünet, de gondoltál már arra, hogyan okosodj a szünet alatt is? Bár ez az időszak a pihenés és feltöltődés ideje, arra is tökéletes, hogy az agyadat végre kedved szerint is megtornáztasd. Nem mellesleg, remek időtöltési lehetőség az esős napokra, amikor nem tudsz kimozdulni otthonról.

#szóbeli
2016.05.24.

Segítség a szóbeli érettségihez

Végre itt az év vége. Ez az, amire már olyan rég vártunk, végre lehet pihenni. De a tanév végével jön a bizonyítványosztás és az érettségi is. Az érettségizőknek a szóbeli vizsgákra kell hangolódniuk és készülniük.

#egyetem
2015.07.29.

Készülj fel a kollégiumi évekre!

Az egyetemi felvételi sok tini számára fordulópontot jelent. Kiszakadni az otthon biztonságából és egyedül döntéseket hozni - sok hibával, de egyben sok tapasztalattal is járhat.

#intelligencia
2015.06.23.

Az intelligencia mérése

Kíváncsi voltál már arra, hogy vajon neked mekkora az IQ-d? Hogyan lehet megállapítani valakinek az intelligenciáját?

#vizsga
2015.05.02.

Tippek, hogy ne szúrd el a vizsgát

Ha elolvasod, megtudod, hogy miért nem megy át sok ember a vizsgákon, még ha készül is rá. Mikor veheted biztosra, hogy rossz jegyet kapsz?

#fontossági sorrend
2015.04.20.

Fontossági sorrend: hol is kezdjem?

Hogy is van? Bevezetés, tárgyalás, befejezés? Vagy fordítva? Tényleg, és miért nem jó, ha a végéről kezdjük? Egyszerűbb lenne úgy olvasni egy könyvet, ha a befejezéstől kezdenéd? Vagy megoldani egy számtanpéldát úgy, hogy tudod a megoldást?