#Mozgás #téli sport

22 db cikk a témában

#hoki
2016.01.28.

Biztonsági tanácsok hokizáshoz

A hokiban a legtöbb időt a jégen töltöd, ezért fontos, hogy megtanulj jól korizni mielőtt belevetnéd magad a játékba. Fontos a meccs előtti alapos bemelegítés és a megfelelő védőfelszerelés is.

#hoki
2015.12.13.

Milyen a jó hokifelszerelés?

A lendületes és akciódús csapatjátékával nem véletlenül a jégkorong az egyik legizgalmasabb sport. Nagyszerű módja a testedzésnek és emellett remek ifjúsági és felnőtt program. Viszont bármennyire is szórakoztató, a hoki elég nagy kockázattal jár, könnyen végződhet sérüléssel. Ahhoz, hogy minél jobban bebiztosítsd magad a sérülések ellen, kövesd a következő javaslatokat!

#jégkorong
2015.11.09.

A jégkorongozás veszélyei

Megállás nélküli, gyors és akciódús csapatjáték: a hoki az egyik legizgalmasabb sport. Országszerte léteznek ligák fiataloknak és felnőtteknek egyaránt, szóval nem számít, hogy milyen szinten vagy, a közeledben biztosan van egy csapat, amiben játszhatsz.

#sport
2015.01.21.

Így úszhatod meg a téli sportbaleseteket

Síelés, korcsolyázás, snowboard-ozás, sőt szánkózás közben is érhetnek balesetek, különösen, ha felkészülés nélkül érkezünk a pályákra. Dr. Dobos Márta, az Oxygen Fájdalomcentrum ortopéd orvosa a felkészülés fontosságára hívta fel a figyelmet.

#szán
2014.12.28.

Szánkózás közben is vigyázz magadra!

A szánkózás már-már szinte rituálénak számít generációk óta. Bárhol, ahol egy parányi hó található, és esetleg egy nagyobb domb, ott biztosan láthatsz szánkózókat.

#síelés
2014.12.27.

Biztonsági tanácsok síeléshez

Könnyedén siklani le egy hóval fedett lejtőn, érezni a szél simogatását az arcodon, miközben magadba szívod a hegyi táj szépségeit – több mint elég indok ahhoz, hogy valaki beleszeressen a síelésbe.