Mozgás, sport

#Mozgás #sport

238 db cikk a témában

#olimpikon
2021.10.06.

6 dolog, amit megtanulhatunk az olimpikonoktól

Az olimpiai atléták inspirálhatnak bennünket megszállott fegyelmezettségükkel, és természetes tehetségükkel, amint rekordokat döntögetnek, egyre gyorsabban, magasabban és távolabb jutva. Lelki bátorítást nyújthatnak mindannyiunknak, hogy újabb kihívások elé nézzünk. Mi az a 6 dolog, amit biztosan megtanulhatsz tőlük?

#sport
2021.07.12.

Sportolj nyáron is!

Július, augusztus hónapokban is sportoljunk, élvezzük a testedzéses szórakozást, akár az úszást kint a természetben vagy a strandon, akár a kirándulást a hegyekben, árnyékos utakon, vagy esténként a táncolást.

#úszás
2021.07.06.

Az úszás jót tesz az egónknak is

Az úszás nem csak az egyik legegészségesebb mozgásforma, hanem számos egyéb pozitív hatása van. Egy norvég tanulmány arra a megállapításra jutott, hogy az úszás a kondin felül az önbizalmat és a koordinációs képességet is jelentősen javítja.

#fitnesz
2021.04.27.

Létezik helyes edzésterv?

Ahhoz, hogy a testmozgás hatékony legyen - legyen a célod akár a fogyás, az erőnlétjavítás vagy az egészséged megőrzése -, oda kell figyelned néhány alapvető tényezőre. Hogyan kell helyesen edzeni?

#kifulladás
2021.03.18.

Miért fulladok ki egy kis mozgástól?

Kedves Szakértő! Úgy döntöttem, hogy most egy kicsit változtatok az életemen, és elkezdek mozogni. Kis biciklizés, görkorizás és egy kis futás. Azonban hamar észrevettem, hogy egyik sem tart túl sokáig, ugyanis nagyon hamar elfáradok, és nem kapok levegőt, továbbá szörnyen érzem magam.

#sport
2021.02.11.

A világ legkülönösebb sportjai

Az olyan sportokat, mint a futball, már megszoktuk és normálisnak tartjuk, de vannak olyan versenyek és sportok, amikről ritkán hallunk, ezért őrültebbnek tűnnek az eddig megszokottnál. Hallottál már a sakkbokszról, a sajtgurításról vagy például a mocsári snorkelingről?

#edzés
2021.02.04.

Fogyj az otthonodban: trükkök a motiváció megtartásához

Sokan vagyunk úgy, hogy szeretnénk többet mozogni, de nem jutunk el az edzőteremig, esetleg nem áll módunkban oda járni. A jó hír, hogy a fogyás nem ezen múlik. Néhány fontos alapszabályt kell betartani, emellett pedig a saját otthonunkban és környezetünkben is megteremthetjük a megfelelő és hatékony testedzés, valamint az egészséges életmód körülményeit. Lássuk, hogyan!

#sport
2020.11.16.

Mire figyelj, amikor sportcipőt választasz?

A sportcipő igazi alapdarab, ami mindenki cipősszekrényében megtalálható. Nem véletlen, hiszen az egyik legkényelmesebb lábbeli, szuper tulajdonságokkal, és persze sokféle designnal. Utóbbi nagyon jó dolog abból a szempontból, hogy mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább passzoló sportcipőt, azonban a bőség zavara meg is nehezíti néha a döntést. (x)

#sport
2020.08.07.

A sportolás minden életkorban fontos egészségünk megőrzéséhez

A sportolás nem csupán futópados vagy edzőtermi munkát jelent. Az olyan sportok, mint a tenisz, a kosárlabda, a futball, amik a kézügyességet és a szem egészségéért is felelnek. A motorozás pedig az egyensúlyérzéket és a finom mozgások összehangolását fejleszti.

#sportsérülés
2020.07.31.

A sérülésmentes sportolásért

Itt a nyár, a strandszezon, és sokan kezdenek el valamit sportolni, hiszen végre van rá idejük, vagy csak egyszerűen jól akarnak kinézni. Ám ha nem vigyázol, könnyen megsérülhetsz, ami aztán az egész vakációdat tönkreteheti. Mire kell vigyáznod, hogy elkerüld a sérüléseket?

#hó
2020.01.13.

Hóra fel!

A hideg időjárás is rengeteg mókával járhat, akár valami szabadtéri dolgot csinálsz, akár csak egy könyvet olvasol otthon egy pokrócba bugyolálva magad. De van néhány dolog, amire fel kell készülnöd!

#életmód
2019.12.27.

Sportolj a téli szünetben is!

Vége a karácsonyi lakomáknak, és szembesültél az eredményével? Hogy könnyen leadhasd a felszedett kilókat, sportolj a téli szünetben is!

#edzés
2019.11.24.

Testmozgás egyszerűen, könnyen

Ha tehetnéd, akkor az idő nagy részében inkább a kanapén feküdnél? Vagy túl elfoglalt vagy ahhoz, hogy mozgásra gondolj? Mint a legtöbb tini, valószínűleg te sem mozogsz eleget.

#bodyart
2019.11.18.

BodyArt, egy különleges edzésforma

A mai világban szinte természetes, hogy egyre céltudatosabban keresünk lehetőséget az ellazulásra, a stressz leépítésére és a nyugalomra. Egyszóval módot arra, hogy a testüket és lelküket harmóniába hozzuk. Milyen módszerek léteznek erre?