Mozgás, sport

#Mozgás #sport

238 db cikk a témában

Stresszoldás futással
#futás
2022.11.13.

Stresszoldás futással

A legtöbben nem fordítanak elég figyelmet a mentális és fizikai egészségükre. Akár egyedül, akár barátokkal futunk, zenét hallgatva vagy csendben, a mozgás mindenképpen segít abban, hogy közben átértékeljük az aznapi gondokat és megtaláljuk a megoldást. A futás és más kardio edzések a nap végén segíthetnek abban, hogy jobb legyen a közérzetünk és ilyenkor csak magunkra figyeljünk.

Miért épp a futás?
#futás
2022.10.20.

Miért épp a futás?

A rendszeres testmozgás fontosságát nem lehet eleget hangoztatni. Ha másra nincs is időnk, lábaink mindig "kéznél vannak": a futás az egyik legegyszerűbben végezhető testmozgás, ám van néhány, a köztudatban tévesen élő hiedelem vele kapcsolatban. Tényleg okosabbak is lehetünk általa? A szex komolyan elnehezíti lábainkat, és a futás nem biztos, hogy fogyást is eredményez? Nézzük szépen sorban...

Ha nem szeretsz sportolni...
#sport
2022.09.16.

Ha nem szeretsz sportolni...

Nem mindenki szereti a szervezett vagy a csapatsportokat. Ha te is így érzel, akkor sem kell izgulnod! Van megoldás arra, hogy aktív és egészséges maradj.

Hogyan tedd kellemesebbé a nyári sportolást?
#mozgás
2022.08.05.

Hogyan tedd kellemesebbé a nyári sportolást?

A nyári időszakban sokan azzal az indokkal (egyesek szerint kifogással) hagyják ki a sportolást, hogy a nagy meleg ellehetetleníti testmozgásukat. Nem kell lemondani a szabadtéri sportolásról extrém hőség esetén sem, minden csak a megfelelő hűtés kérdése. Egy tanulmány arra a kérdésre kereste a választ, hogyan hűthetjük magunkat a leghatékonyabban.

Miért és hogyan fuss?
#futás
2022.06.29.

Miért és hogyan fuss?

Azért, mert formába hozod magad vagy mert nő a teherbíró képességed? Mindkettő igaz. A futást mégse ezért válaszd! Nem az a lényeg, hogy jó formában leszel, hanem, hogy egészséges, laza és vidám leszel utána!

A nyár 10 legizgalmasabb sportja
#nyári
2022.06.12.

A nyár 10 legizgalmasabb sportja

Unalmassá váltak a hagyományos edzések? Izgalmat keresel? Akkor a lehető legjobb helyen jársz! Természetesen azokkal a sportokkal sincs semmi baj, amiket eddig űztél, de teljesen természetes, ha egy kicsit több adrenalinra vágysz, mint amit például egy kocogás nyújthat.

20 érv a biciklizés mellett
#bicikli
2022.05.26.

20 érv a biciklizés mellett

Még kisgyerekként megtanultál biciklizni, de talán néhány év után abba is hagytad. Talán késlelteted a szabadságod azzal, hogy csak azt várod, meglegyen a jogosítványod (vagy talán már meg is szerezted, de utálsz állandóan tankolni és a szüleiddel veszekedni azon, hogy ki használja az autót).

Agysérülést, leépülést, tragédiát okozó sportok
#sport
2022.05.24.

Agysérülést, leépülést, tragédiát okozó sportok

Sok sportrajongóban kelthet rossz érzést, sőt vált ki aggodalmat, ha túl sokszor lát durva ütést, ütközést egyes sportágakban, amikor a sértett földre kerül, esetleg eszméletét is veszti egy időre. A lehetséges súlyos egészségügyi következményekkel foglalkozik egy orvosi cikk, amelyben a megkérdezett szakemberek nagy jelentőséget tulajdonítanak az ütések következtében kialakuló úgynevezett mikro-agysérüléseknek.

#mozgásforma
2022.03.26.

Az 5 legnépszerűbb mozgásforma: jógától a crossfitig

A rendszeres testmozgás kiemelt szerepet játszik egészségünk megőrzésében, de legalább olyan fontos alakunk formálásában is. Ma már sportágak széles kínálatából válogathatunk és a mozgáshoz megfelelő ruházat kiválasztásában is egyre könnyebb a dolgunk. De melyek azok a mozgásformák, amiket egyre többen választanak, ha a mindennapi testmozgásról esik szó?

Ha elszakad az Achilles-ín, az nem jelenti a sportkarrier végét
#Achilles-ín
2022.02.18.

Ha elszakad az Achilles-ín, az nem jelenti a sportkarrier végét

Az Achilles-ín a test legnagyobb ína, amely a vádli izmait a sarokcsonttal köti össze. Ennek az elszakadása a leggyakoribb sérülések közé tartozik, amely évente körülbelül 30 000 amerikait érint, elsősorban a 30 és 49 év közötti szabadidősportolókat.

A sportolás lassítja az öregedést
#sportolás
2022.01.16.

A sportolás lassítja az öregedést

A rendszeres sportolásnak köszönhetően nemcsak fiatalosnak érezzük magunkat, de sejtjeink valóban fiatalabbak is, ha rendszeresen sportolunk ellentétben azokkal, akik esetében a távirányító emelgetésében kimerül a fizikai aktivitás.

Tedd hatékonyabbá az edzést!
#edzés
2021.12.12.

Tedd hatékonyabbá az edzést!

A fogyáshoz nélkülözhetetlen a rendszeres mozgás. A séta vagy a pilates különösen jó kezdet lehet. Ám a legtöbben nem is sejtik, hogy mi minden rejlik a pozitív gondolkodásban, és az apró részletekben.