Mozgás, sport

#Mozgás #sport

238 db cikk a témában

#fitt
2019.09.14.

A fittebb diákok jobban teljesítenek

A testmozgás nem csak a túlsúly ellen ajánlott, de egyes kutatások szerint az állóképességi felmérésen jobban teljesítő diákok tanulmányi eredménye is jobb.

#testmozgás
2019.08.30.

Testmozgás: barátokkal jobban esik

Testmozgással számos betegség kialakulásának vehetjük elejét, ám a megelőzés gondolatánál, vagy akár az anyagi ellentételezésnél fontosabb szempont is létezik: a társaság – derült ki abból a német tanulmányból, amely 2500 német állampolgár egészségi állapotát, mindennapi szokásait volt hivatott felderíteni.

#kövérség
2019.04.19.

Az örökölt kövérség lesétálható?

A gyaloglás gátolja a kövérségre hajlamosító géneket - állapították meg amerikai kutatók két nagyszabású amerikai vizsgálat eredményeit összegezve.

#sport
2017.11.10.

A biztonságos sportfelszerelésről

Tudtad, hogy egy rosszul húrozott teniszütő vagy egy elhasznált cipő ugyanolyan veszélyes lehet, mint amerikai focit játszani vállpárna nélkül? A rossz felszerelés a legtöbb sérülés oka.

#sport
2016.10.18.

Mi az a Hot Iron edzés?

Idegenkedsz a fitnesztermek bonyolult gépeitől, nem szereted a hatalmas súlyzókat emelgetni, ráadásul mindent egyedül? A hatása viszont nagyon tetszik, hiszen látványos eredményeket lehet elérni vele, formás, feszes izomzatra, lapos hasra tehetsz szert?

#sérülés
2016.09.06.

Sérülés nélkül az edzőteremben és a pályán

Figyeljünk az edzés előtti bemelegítésre, majd a nyújtásra, valamint a megfelelő öltözék viselésére, illetve a helyes táplálkozásra a sérülések elkerülése érdekében. A fokozatosság elvét kövessük - tanácsolja az általunk megkérdezett személyi edző. Összeszedtük, mely sérülések veszélyeztetik a sportolókat.

#gamer
2016.08.09.

Tévhit, hogy a gamerek nem mozognak eleget

Szemben azzal, amit a társadalom gondol róluk, a számítógépes játékok kedvelői az átlagnál gyakrabban végeznek testmozgást – derül ki a Chio Mozdulj Gamer felméréséből. Míg a magyarok 38 százaléka sportol legalább hetente egyszer, addig a gamerek körében ez az arány magasabb, mint 60%.

#sport
2016.08.05.

A valaha volt 10 legfurább olimpiai sportág

A mai napon kezdetét veszi a XXXI. nyári olimpiai játékok Rio de Janeiroban. Az olimpia lázában égve összegyűjtöttük a 10 legfurább sportágat, amely valaha szerepelt a repertoárban, ám ma már nem találkozhatunk vele. Egyesek meglepődhetnek ezeken a kissé értelmetlennek tűnő tevékenységeken.

#Balázs Panni karatebajnok
2016.08.04.

A kicsi lány, aki a sport sikereiben óriás lett

Balázs Panni második éve osztálytársam a debreceni Tóth Árpád Gimnáziumban. Amikor először megláttam a törékeny, alacsony, de nagyon kedves, és természetes szépséggel megáldott lányt, meg sem fordult a fejemben, hogy tíz éves korától Kyokushin karate élsportoló. A hamarosan 17. születésnapját ünneplő Pannival, a nyári szünidő, tikkasztó hőségében beszélgettünk egy-egy nagy adag jégkása mellett.

#focimeccs
2016.06.24.

Focimeccsek és kalóriák: meglepő tények a mérkőzésekről

Fantasztikus teljesítménnyel csoportelsőként zárt a magyar válogatott a franciaországi Európa-bajnokságon, így tovább izgulhatunk értük Belgium ellen, vasárnap este a nyolcaddöntőben. A meccsek sok év után ismét milliókat ültetnek le a képernyők vagy a szabadtéri kivetítők elé, és ilyenkor bizony jól esik néhány finom falat. Megnéztük, hizlal-e a meccsnézés.

#foci
2016.06.22.

A foci nem veszélytelen sport

Nem véletlenül a futball a világ egyik legnépszerűbb sportja, hiszen könnyen tanulható és kiváló módja az erőnlét fejlesztésének. Plusz egy érdekes, pörgős játék, amit valódi élvezet játszani. Azonban számos sérülést is tartogathat, akár akkor is, ha körültekintően, odafigyelve játsszuk.

#EB
2016.06.16.

Foci Eb: ilyen teszteken kell átmennie egy játékvezetőnek

Testi fittség, gyors elme, kiváló látás - ezek azok a nélkülözhetetlen elemek, amelyekkel egy top európai focibírónak rendelkezniük kell. Manapság már nem csak arról van szó, hogy jó döntéseket hoznak-e, 100 százalékig biztosnak kell lenniük számos más területen is.

#edzés
2016.06.13.

Edzés alma alkattal - Szakértő válaszol

Tisztelt Doktornő! 18 éves fiú vagyok, és az a problémám, hogy nem vagyok megelégedve a testalkatommal. Igaz, a két nagypapám és azok felmenői is majdhogynem úgy néztek ki, mint én, szóval, lehet, hogy csak genetika.