sport
#Mozgás

Tanuld meg a sporttól az élet leckéjét!

2018.12.13.
1 perces olvasási idő

Mindennap iskola után elterülsz a TV előtt, mint egy zsák krumpli? Kelj fel, és fedezd fel a sport szépségeit!

A sport segít elfogadni másokat

Sohasem értettem a bátyámat, aki minden nap együtt kosarazott egy olyan sráccal a csapatban, akit nem is szeretnek a társai. Egyszer megkérdeztem tőle, hogy miért játszanak együtt ezzel a fiúval, ha közben mindig csak panaszkodnak miatta. Azt válaszolta, hogy azért mert „szükségünk van rá”.

Megfigyelt tény, hogy a diákok a sport révén szocializálódnak csak igazán. A csapat győzelme érdekében a személyes különbségeket is félreteszik, ha valaki jó játékos. A sportban megtanulják azt, hogy mi is az az egészséges verseny, mi a stratégia, mi a csapatmunka és melyek azok a dolgok, amelyek segítségükre lehetnek a csapatban, az iskolában, a karrierben, a kapcsolatokban.sport

Légy része egy csapatnak!

Ne félj csatlakozni, mondjuk egy focicsapathoz! Vagy attól félsz, hogy az edzések túlságosan sok idődet fogják elvenni? A sport nemcsak a társasági életednek, de az egészségednek is jót tesz! Gazdagabb lesz tőle az életed és megtanít pár fontos feladatra, amely egész életed során a hasznodra fog válni. Az időbeosztásodat pedig át lehet úgy szervezni, hogy mindenre maradjon elég időd. Ha ez az, amit igazán szeretnél, hát rajta, vágj bele!

Fejleszti a képességeidet az életben

A nyugati társadalom mindig is versengett. Vannak nyertesek, vesztesek, szerencsés dobások, rossz rúgások. A lényeg, hogy a sport megtaníthat arra, hogy hogyan fogadj el helyzeteket, hogyan ünnepeld meg a megérdemelt győzelmet, és hogyan fogadd el, hogyan tűrd méltósággal a vereséget. Másodsorban a sportolással akár 300-500 kalóriát is elégethetsz egy edzés során. Erősíti a szív- és érrendszert, és javítja az izomtónust.

Ha csapatban sportolsz, azzal nemcsak a te, hanem a sporttársaid személyisége is fejlődik, ami végül mély kötődésekhez és barátságos, egymást támogató légkörhöz vezethet a sportpályán. Szóval, gyerünk, próbáld ki, mindent bele, a sport értékes leckéket adhat neked az életről!

(KamaszPanasz - M. T., beinggirl.com)

Kapcsolódó címkék

sport