Mozgás, sport

#Mozgás #sport

238 db cikk a témában

#Kapás Boglárka
2016.06.06.

Kapás Boglárka: Az úszás megtanít az életre

Lassan az egész világ olimpia-lázban ég, hiszen néhány hónapon belül kezdetét veszi a riói olimpia, ahol Magyarország csapatát erősíti Kapás Boglárka, Európa-bajnok úszónk is. A sportolás fontosságáról, a felkészüléséről, valamint a sport és a táplálkozás egyensúlyáról beszélgettünk vele.

#fogyj a kamaszpanasszal
2016.05.31.

Fogyj a KamaszPanasszal! 11. hét

Hatalmas hurrá, hiszen elértél a 11. hétig! Egy igazi sztár vagy! Gratulálunk! Azért még erre a hétre is maradtak feladatok, amelyeket teljesítened kell. Kezdj is neki!

#edzés
2016.04.17.

Megéri éhgyomorra edzeni!

Ha megfelelően edzel, akkor ráléptél a zsírégetés felé vezető útra. Ha mindezt szeretnéd a maximumig fokozni, időzítsd a testmozgást közvetlenül az ébredés utáni időszakra. Hogy miért?

#edzés
2016.03.12.

Biztonsági tanácsok focizáshoz

A foci az egyik legnépszerűbb sport Európában - okkal. Könnyű már fiatalon megtanulni a szabályait, és nagyszerű módja a mozgásnak. Ráadásul egy izgalmas, gyors játék, ezért élvezetes is.

#hoki
2016.01.28.

Biztonsági tanácsok hokizáshoz

A hokiban a legtöbb időt a jégen töltöd, ezért fontos, hogy megtanulj jól korizni mielőtt belevetnéd magad a játékba. Fontos a meccs előtti alapos bemelegítés és a megfelelő védőfelszerelés is.

#úszás
2016.01.20.

Extrém zsírégető sport: az úszás - Edzésterv tippek

Az úszás az egyik legjobb módszer az anyagcsere fokozására és a kalóriaégetésre. Mivel a legkevesebb megterhelést jelenti az ízületeknek és a csontoknak, ezért sérülések esetén is folytatható. Hatalmas előnye, hogy időjárástól, évszaktól függetlenül végezhető, így csakis a saját kitartásodon múlik, hogy hányszor mész el mozogni.

#hoki
2015.12.13.

Milyen a jó hokifelszerelés?

A lendületes és akciódús csapatjátékával nem véletlenül a jégkorong az egyik legizgalmasabb sport. Nagyszerű módja a testedzésnek és emellett remek ifjúsági és felnőtt program. Viszont bármennyire is szórakoztató, a hoki elég nagy kockázattal jár, könnyen végződhet sérüléssel. Ahhoz, hogy minél jobban bebiztosítsd magad a sérülések ellen, kövesd a következő javaslatokat!

#mozgás
2015.12.07.

Kocogás: 6 évet ad az életedhez!

Egy tanulmány eredményeiből arra lehet következtetni, hogy a rendszeres kocogás átlagosan hat évvel hosszabbíthatja meg az életedet.

#lapos has
2015.12.02.

Lapos has 30 nap alatt: harmadik hét

Már a program felén túl vagy, jöhet a harmadik hét. Már biztosan látod és érzed a pozitív változást. Ismét bebizonyosodott, hogy az erőfeszítéseidért megkapod a méltó jutalmadat.

#lapos has
2015.11.25.

Lapos has 30 nap alatt: második hét

Ha az első hetet sikerült teljesítened, ideje belevágnod a második hét haspróbáiba. Bizonyára érzed a változást, ha nem, akkor se csüggedj, eddz kitartóan! Ne félj, az erőfeszítéseidért hamarosan megkapod a méltó jutalmadat.

#sport
2015.10.27.

Súlyemelés 13 évesen?

Tizenhárom éves vagyok és súlyemelő szeretnék lenni. Nem túl korai elkezdeni? Mire kell figyelnem?

#kardio
2015.09.25.

A kardiomozgás a kamaszokat is védi

Egyre riasztóbb méreteket ölt a fiatalok körében is terjedő mozgásszegény életmód és az elhízás, valamint az ezek talaján kialakuló betegségek, mint például a magas vérnyomás és a cukorbetegség. Dr. Babai László, életmód orvos a megfelelő életmódról és a kardiomozgás jelentőségéről beszélt.

#mozgásforma
2015.09.12.

Mozogj! A szakaszokra épülő edzésterv előnyei

A leghatékonyabb edzésforma az, amely során a rövid, de megerőltető szakaszokat kisebb-nagyobb pihenéssel töltött időszakok követik váltakozva, ez a legtermészetesebb, legősibb edzésterv.

#sportolás
2015.08.24.

Sportolj hetente háromszor egy órát!

A Sportolj hetente 3x1 órát! szlogennel a rendszeres testmozgás fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet a Médiaunió idei kampánya.