sport
#Mozgás

Mi az a Hot Iron edzés?

2016.10.18.
1 perces olvasási idő

Idegenkedsz a fitnesztermek bonyolult gépeitől, nem szereted a hatalmas súlyzókat emelgetni, ráadásul mindent egyedül? A hatása viszont nagyon tetszik, hiszen látványos eredményeket lehet elérni vele, formás, feszes izomzatra, lapos hasra tehetsz szert?

A fogyáshoz és az izmok erősítéséhez elengedhetetlen a komolyabb súlyzós edzés. ha a fenti gondokkal küzdesz, de mégis szívesen kipróbálnád a súlyzókat, keress fel egy Hot Iron órát!

A Hot Iron aerobiktermekben elérhető óratípus, komoly súlyzós edzés. Személyre szabott edzés, amelyet az edző egész idő alatt felügyel, így biztos, hogy egy órán keresztül figyelnek rád, javítják a mozdulataidat és csak akkora súlyokkal dolgozol, amekkorára szükséged van.

Mi is pontosan a Hot Iron?

A Hot Iron edzést súlyzórúddal kell végezniEgy olyan egyedülálló edzésmódszer, mely súlyzórúddal, csoportosan történik. Német sporttudósok, testépítők, természetgyógyászok és gyógytornászok közreműködésével fejlesztették ki sok év alatt, és hosszú időn keresztül tesztelték különböző egyetemeken és főiskolákon, így hatékonysága és biztonsága garantált. Arra törekedtek, hogy az eredmény gyorsan jöjjön, de ugyanakkor tartós is legyen. A végeredményt magad is tesztelheted.

Mozgásanyaga, zenéje semmilyen formában nem hasonlít a hagyományos aerobik órákra, ne is keresd ezeket az élményeket az ilyen típusú órákon. Lendületes zenéje van, amely mindig az oktató stílusát tükrözi, így számíthatsz a rocktól az aktuális slágerekig mindenféle zenére, de egy biztos, minden esetben illenek a gyakorlatokhoz és hatalmas motiváló erejük van. Gyakorlatai, mivel súlyzó rudakkal történnek, sokkal inkább emlékeztetnek a fitnesztermekben végzett mozdulatokra, mégsem kell a bonyolultnak tűnő gépekkel bajlódni.

Mit kell csinálni a Hot Iron edzésen?

Súlyzórúddal bánni csak első ránézésre könnyű, de rengeteg apró dolog van, amire már az elején mindenképpen figyelni kell, ezzel is törekedve ízületeink megóvására. Nagyon fontos a helyes testtartás, amire sajnos a hétköznapi életben kevés figyelmet fordítunk. Ezért szokatlan lesz az első néhány alkalommal, hogy folyamatosan egyenes háttal, számodra szokatlan testtartásban kell állni. A mozdulataidat is végig kontrollálni kell, ezért sokkal lassabban történnek a gyakorlatok kivitelezései is, mint egy hagyományos aerobik órán.

Az óra mindig bemelegítéssel kezdődik, majd elkezdődik a munka. A rúddal végigdolgoztatjuk a felsőtestet, a vállat, a bicepszet, a tricepszet, a mellizmokat, a hátizmot, majd jönnek a lábizmok, a farizom és végül a hasizom. Majd egy alapos nyújtás, és vége is a kemény munkának.

(Szerző: Kálmánczhey Emőke, edző)