Mozgás

#Mozgás

337 db cikk a témában

#fogyókúra
2021.06.29.

Fogyni szeretnél? Segítünk!

Elhatároztad, hogy megszabadulsz a felesleges kilóidtól? Összeszedtük a legfontosabb tanácsokat, amelyeket érdemes megfogadnod, ha szeretnéd átformálni a tested.

Mi is az a Zumba?
#zumba
2021.06.25.

Mi is az a Zumba?

A teremben pörgős zene, latin tánclépések, fergeteges bulihangulat, mosolygós arcok, csillogó szemek. Ha ezt látod, akkor biztos, hogy egy Zumba órának lehettél a szemlélője, ahol egy hatalmas latin party és a hatékony alakformálás keveredik tökéletes harmóniában.

Érvek az úszás mellett
#úszás
2021.06.09.

Érvek az úszás mellett

Az úszás során gyakorlatilag az összes izomcsoport dolgozik anélkül, hogy ízületeinket vagy ínszalagjainkat túlterhelnénk. Ha tehát van pár kilód, amit szívesen izomra cserélnél, ám viszonylag kevés, de annál kímélőbb edzésre vágysz, az úszást pontosan neked találták ki.

#sport
2021.06.06.

A legijesztőbb fitness trendek

Egyre többet hallani a rendszeres testmozgás fontosságáról, egészségvédő hatásáról. Azonban a mai felgyorsult, inger-gazdag világban sokan úgy érzik, hogy számukra már nem elég a hagyományos edzésmódszer, egyre őrültebb tempóban vágynak gyors sikerre. Összeszedtük a 3 legijesztőbb fitness-trendet, és azt is hangsúlyozzuk, hogy ezek miért veszélyesek.

#fitnesz
2021.04.27.

Létezik helyes edzésterv?

Ahhoz, hogy a testmozgás hatékony legyen - legyen a célod akár a fogyás, az erőnlétjavítás vagy az egészséged megőrzése -, oda kell figyelned néhány alapvető tényezőre. Hogyan kell helyesen edzeni?

#kifulladás
2021.03.18.

Miért fulladok ki egy kis mozgástól?

Kedves Szakértő! Úgy döntöttem, hogy most egy kicsit változtatok az életemen, és elkezdek mozogni. Kis biciklizés, görkorizás és egy kis futás. Azonban hamar észrevettem, hogy egyik sem tart túl sokáig, ugyanis nagyon hamar elfáradok, és nem kapok levegőt, továbbá szörnyen érzem magam.

#fogyókúra
2021.03.05.

Hogyan kezdj bele a fogyókúrába?

A túlsúly nemcsak nem túl esztétikus látvány, de tudományosan bizonyított, hogy számos betegség kiváltója is, többek között a cukorbetegség okozója is lehet. A jó hír az, hogy a lapos has könnyebben elérhető, mint azt sokan gondolják. Hogyan kezdj neki az életmódváltásnak?

#sport
2021.02.11.

A világ legkülönösebb sportjai

Az olyan sportokat, mint a futball, már megszoktuk és normálisnak tartjuk, de vannak olyan versenyek és sportok, amikről ritkán hallunk, ezért őrültebbnek tűnnek az eddig megszokottnál. Hallottál már a sakkbokszról, a sajtgurításról vagy például a mocsári snorkelingről?

#edzés
2021.02.04.

Fogyj az otthonodban: trükkök a motiváció megtartásához

Sokan vagyunk úgy, hogy szeretnénk többet mozogni, de nem jutunk el az edzőteremig, esetleg nem áll módunkban oda járni. A jó hír, hogy a fogyás nem ezen múlik. Néhány fontos alapszabályt kell betartani, emellett pedig a saját otthonunkban és környezetünkben is megteremthetjük a megfelelő és hatékony testedzés, valamint az egészséges életmód körülményeit. Lássuk, hogyan!

#sport
2020.11.16.

Mire figyelj, amikor sportcipőt választasz?

A sportcipő igazi alapdarab, ami mindenki cipősszekrényében megtalálható. Nem véletlen, hiszen az egyik legkényelmesebb lábbeli, szuper tulajdonságokkal, és persze sokféle designnal. Utóbbi nagyon jó dolog abból a szempontból, hogy mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább passzoló sportcipőt, azonban a bőség zavara meg is nehezíti néha a döntést. (x)

#nátha
2020.11.14.

A nátha eddigi legjobb ellenszere

Többen átestek már rajta, de sokan még csak most küzdenek az idei szezon első megfázásával. Szinte törvényszerű, hogy az ősz minden évben náthával kezdődjön. Vajon létezik biztos módszer a megelőzésre?

#sport
2020.08.07.

A sportolás minden életkorban fontos egészségünk megőrzéséhez

A sportolás nem csupán futópados vagy edzőtermi munkát jelent. Az olyan sportok, mint a tenisz, a kosárlabda, a futball, amik a kézügyességet és a szem egészségéért is felelnek. A motorozás pedig az egyensúlyérzéket és a finom mozgások összehangolását fejleszti.

#sportsérülés
2020.07.31.

A sérülésmentes sportolásért

Itt a nyár, a strandszezon, és sokan kezdenek el valamit sportolni, hiszen végre van rá idejük, vagy csak egyszerűen jól akarnak kinézni. Ám ha nem vigyázol, könnyen megsérülhetsz, ami aztán az egész vakációdat tönkreteheti. Mire kell vigyáznod, hogy elkerüld a sérüléseket?

#edzőterem
2020.06.09.

6 edzőterem a világban, amitől eláll a lélegzeted

Autóroncsok között súlyzózni Kijevben? Agancsok között falat mászni Japánban? Vagy éppen gyárak tetején jógázni? A testmozgás formában tart és feltölt, a legextrémebb helyszínekkel viszont még különlegesebb lehet az edzés. Ha igazi sportőrült vagy, akkor ezekre a helyszínekre érdemes egyszer ellátogatnod!

Mire jó a Callanetics?
#edzés
2020.04.10.

Mire jó a Callanetics?

A 1990-es években az Egyesült Államokból Európába érkezett Callanetics az utóbbi években valóságos reneszánszát éli.