Mozgás

#Mozgás

337 db cikk a témában

Milyen mozgásforma illik hozzád?
#sport
2023.02.19.

Milyen mozgásforma illik hozzád?

Ha még nem sportolsz valamit, vagy már nem szívesen űzöd jelenlegi mozgásformádat, akkor mindenképpen olvasd el ezt a cikket. Segítünk megtalálni a hozzád leginkább illő sportot!

5 km-es futóterv kezdőknek is
#futás
2023.02.16.

5 km-es futóterv kezdőknek is

A legtöbb futóedző egyetért abban, hogy az 5 km nagyszerű kezdőlöket lehet a futással ismerkedőknek, hiszen egy kis gyakorlással és kitartással könnyen teljesíthető. Külön motiváció lehet, hogy 5 km-es futóversenyeket rendszeresen rendeznek a nagyobb városokban, amire akár te is benevezhetsz. Megmutatjuk neked, hogyan láss hozzá, és hogyan kerüld el a buktatókat. Célvonalba juttatunk 8 hét alatt.

9 tévhit a fitnessről
#fitnesz
2023.02.11.

9 tévhit a fitnessről

Manapság rengeteg tényt hallhatunk a fitness titkairól, viszont semmiképpen se gondolnánk azt, hogy ezek nagy része fikció. Pedig a tények mást mutatnak!

Mikor kell nemet mondani a testedzésre?
#edzés
2023.02.08.

Mikor kell nemet mondani a testedzésre?

Betegnek, fáradtnak érzed magad vagy egyszerűen csak lusta vagy elmenni sportolni? A mozgás általában jót tesz a szervezetnek, mégis, bizonyos betegségek, fájdalmak esetén határozottan ellenjavallt. Mikor érdemes elnapolni az edzést?

Ne add fel! 10 indok, hogy miért eddz!
#testedzés
2023.02.04.

Ne add fel! 10 indok, hogy miért eddz!

A naponta végzett edzéstől erősebbnek fogod érezni magad. Valójában ténylegesen több energiád lesz, és egészségesebb is leszel, mint valaha. Nem beszélve arról, hogy a napi edzés által egyre magabiztosabban fogod magad érezni a bőrödben.

A fogyókúrás gyaloglásról
#fogyókúra
2023.01.24.

A fogyókúrás gyaloglásról

A fogyókúrás gyaloglásról szeretnék kérdezni valamit. A társam, akivel együtt gyalogolunk, abban hisz, hogy minél nagyobb távot tesz meg, annál több kilót adhat le, míg az én elméletem szerint a gyaloglási sebesség a fontos. Végül is melyik a fontosabb a fogyás szempontjából: a sebesség vagy a távolság?

Mozogj a téli depresszió ellen!
#életmód
2022.12.21.

Mozogj a téli depresszió ellen!

Itt a hideg, a sötétség, ami könnyen szorongáshoz, sőt akár depresszióhoz vezethet. Darabos Balázs, az Oxygen Wellness Indoor Cycling üzletágvezetője a mozgás antidepresszáns hatására hívta fel a figyelmet.

Elektromos kerékpár: jó hatással van-e az egészségre?
#kerékpár
2022.12.14.

Elektromos kerékpár: jó hatással van-e az egészségre?

Egy korábbi kutatás kimutatta, hogy a középiskolás korú lányok még a fiúknál is kevesebbet mozognak és ez károsan hathat az egészségükre. Figyelve az elektromos roller és kerékpár piacának rohamos bővülését, jogos a kérdés: vajon a kényelem oltárán feláldozzuk-e a napi (legalább) 5-8 ezer lépés megtételét, amelyet minden eddigi kutatás alapvetőnek tart az egészségünk megőrzéséhez?

Stresszoldás futással
#futás
2022.11.13.

Stresszoldás futással

A legtöbben nem fordítanak elég figyelmet a mentális és fizikai egészségükre. Akár egyedül, akár barátokkal futunk, zenét hallgatva vagy csendben, a mozgás mindenképpen segít abban, hogy közben átértékeljük az aznapi gondokat és megtaláljuk a megoldást. A futás és más kardio edzések a nap végén segíthetnek abban, hogy jobb legyen a közérzetünk és ilyenkor csak magunkra figyeljünk.

Miért épp a futás?
#futás
2022.10.20.

Miért épp a futás?

A rendszeres testmozgás fontosságát nem lehet eleget hangoztatni. Ha másra nincs is időnk, lábaink mindig "kéznél vannak": a futás az egyik legegyszerűbben végezhető testmozgás, ám van néhány, a köztudatban tévesen élő hiedelem vele kapcsolatban. Tényleg okosabbak is lehetünk általa? A szex komolyan elnehezíti lábainkat, és a futás nem biztos, hogy fogyást is eredményez? Nézzük szépen sorban...

Ha nem szeretsz sportolni...
#sport
2022.09.16.

Ha nem szeretsz sportolni...

Nem mindenki szereti a szervezett vagy a csapatsportokat. Ha te is így érzel, akkor sem kell izgulnod! Van megoldás arra, hogy aktív és egészséges maradj.

Hogyan tedd kellemesebbé a nyári sportolást?
#mozgás
2022.08.05.

Hogyan tedd kellemesebbé a nyári sportolást?

A nyári időszakban sokan azzal az indokkal (egyesek szerint kifogással) hagyják ki a sportolást, hogy a nagy meleg ellehetetleníti testmozgásukat. Nem kell lemondani a szabadtéri sportolásról extrém hőség esetén sem, minden csak a megfelelő hűtés kérdése. Egy tanulmány arra a kérdésre kereste a választ, hogyan hűthetjük magunkat a leghatékonyabban.