MOZGÁS kategória (355)

Szükséged van testmozgásra, hogy megtartsd az egészséged. De mi történik akkor, ha figyelmen kívül hagyod a testmozgás fontosságát, s még nyáron is a számítógép előtt ülsz, és játszol a barátaiddal?
2011-04-20

- hirdetések -

Valószínűleg már számtalanszor hallottad, hogy az aktív élet jót tesz a szervezetednek, de azt is, hogy segít, hogy jól is érezed magad? A megfelelő mennyiségű és minőségű mozgás nem csak a testednek jó, hanem a hangulatodat is feldobja.
2011-03-30
Egyes tanulmányok szerint a magasabb BMI (testtömegindex) értékkel rendelkező gyerekek élvezik legjobban az aktivitást kiváltó játékokat.
2011-03-21
Több felmérés is egyértelműen kimutatta, hogy ma már igencsak nagy az igény valódi és hatásos fitnesz-programokra, edzésekre vagy tanácsokra. Nos, most következő írásunkban a 2011-es trendeket mutatjuk meg.
2011-02-18
A hideg szauna, vagy más néven a krioterápia, egy új módszer, mellyel szervezetünk fittségét, általános jó közérzetünket, immunrendszerünket erősíthetjük.
2011-01-06
A következő 7 gyakorlat mindenképpen hatásos, végezd azokat otthon, vagy a konditeremben. De ahhoz, hogy tényleg biztonságos és hatásos legyen az edzésed, mindenképpen alaposan figyelj oda a tanácsainkra! Ha először kezdesz el edzeni, ha egészségügyi problémáid vannak, vagy pedig rendszeresen gyógyszert szedsz, mindenképpen beszélj az orvosoddal, mielőtt neki látsz!
2010-11-27
Nincs még programod a háromnapos hétvégére? Böngéssz az ajánlataink között, hátha találsz valami érdekeset!
2010-10-29
Az erőedzés a kiegyensúlyozott edzésterv alapvető részét képezi. Ide tartoznak az aerobik gyakorlatok és a nyújtó gyakorlatok. A rendszeres aerobikos gyakorlatok (mint a futás vagy kerékpározás) hatására az izmok hatékonyabban használják föl az oxigént, és erősítik a szívet és a tüdőt. Amikor súlyokkal végzel erőedzést, akkor az izmaiddal dolgozol a többlet kilók ellen (ezt hívják ellenállásnak). Ez erősíti és növeli a test izomtömeg mennyiségét azáltal, hogy keményebben dolgoztatja az izmaidat a szokásosnál.
2010-09-23
Biztos sokakban merült már föl ez a kérdés. Főleg a nyári szünet beköszöntével, mérhetetlenül sok szabadidőd van, amelyet szeretnél hasznosan eltölteni.
2010-09-18
A legújabb – és 2009-ben Nobel-díjjal jutalmazott - kutatások szerint létezik bennünk egy genetikai óra, amely nem más, mint a kromoszómák vége, az úgynevezett teloméra régió. Az ehhez kapcsolódó öregedési teória a teloméra-elmélet, ami német kutatások által egy újabb aspektussal gazdagodott. A teloméra, a mozgás és a fiatalság megőrzésének titkairól dr. Babai László, az Oxygen Medical prevenciós szakértője beszélt.
2010-09-06
A sportolók attól függetlenül, hogy sportolnak, szeretnek divatosan kinézni. Gyakran mindenképpen össze akarják hozni egymással a kettőt, a saját kárukra. Míg a szemvédő viselése tenisz és baseball közben teljesen logikus, gondolkozzunk el azon, vajon megéri-e kockáztatni egészségünket a divat miatt?
2010-07-25
Azt már tudjuk, hogy a bokszolók közül sokan szenvednek demenciában (elbutulásban), a fejet ért ismételt ütések miatt. Felmerül a kérdés, hogy a focizás során oly gyakran használt fejelés okoz-e hasonló tüneteket?
2010-07-08
A legújabb kutatások szerint a futball világbajnokság az egyik legegészségtelenebb sportesemény – legalábbis, ami a szurkolókra vonatkozó hatását illeti.
2010-06-28
Az intenzív, rendszeres testmozgás fontos a szervezet számára. Elkezdeni azonban csak körültekintően, bizonyos szabályok betartása mellet szabad ... Maratoni futás
2010-06-21
Az intenzív, rendszeres testmozgás fontos a szervezet számára. Elkezdeni azonban csak körültekintően, bizonyos szabályok betartása mellet szabad ...
2010-06-02
<<  1 ... 21 22 23 24  >>