séta
#Mozgás

A 6 legjobb testgyakorlat

2023.04.29.
1 perces olvasási idő

Ez a hat gyakorlat hozni fogja a várt eredményeket, függetlenül attól, hogy otthon vagy az edzőteremben csinálod őket. Ügyelj a megfelelő testtartásra, mert ez elengedhetetlen a biztonságod és a gyakorlat hatékonysága érdekében!

Ha még nem csináltál ilyen feladatokat, egészségügyi problémád van, vagy rendszeres gyógyszerkezelésekre jársz, akkor konzultálj az orvosoddal, hogy elkezdheted-e ezt a programot.

1. Séta

Miért jó: Bárhol és bármikor sétálhatsz, utcán vagy a plázában, és csak egy pár jó cipő kell hozzá.

Hogyan? A kezdők fél órás edzésekkel kezdjenek! Később növelheted az időt és a sebességet egyaránt.

fekvőtámasz

2. Intervall edzés

Miért jó: Ha a programodhoz hozzáadod ezt az edzésfajtát, akkor több kalóriát égethetsz és gyorsabban lefogyhatsz. Az ötlet: módosítsd az intenzitását az aerob edzésednek, hogy beindítsd a tested számára előnyös folyamatokat!

Hogyan? Nyomd fel a sebességet egy-két percre és utána csökkentsd vissza annyi időre, amennyi a regerenálódáshoz szükséges. Ezt ismételd az edzés alatt.

3. Guggolás

Miért jó: A guggolással több izomcsoportot is megmozgatsz egyszerre, de a leghatásosabb a kerek popsi és a formás lábak eléréséhez.

Hogyan? Tartsd a lábaid és a vállaid egy vonalban, és a hátad legyen egyenes.

4. Kitörés

Miért jó: Mint a guggolással, úgy a kitöréssel is szinte minden izomcsoportot megmozgatsz meg, és az egyensúlyodat is javítja.

Hogyan? Tegyél egy nagy lépést előre egyenes gerinccel. A másik lábadat hajlítsd be 90 fokos szögben. A hátsó lábujjaidon legyen a súlyod, de ne hagyd, hogy a térded a földhöz érjen.

5. Fekvőtámasz

Miért jó: A fekvőtámasz a mellkast, a vállakat és a deltaizmokat mozgatja meg.

Hogyan? Arccal lefelé tedd a kezeidet a vállaidnál kicsit szélesebbre. A lábujjaidat helyezd a földre, és legyen a tested egyenes a vállaidtól a lábaidig. Ezután hajlítsd be a kezeidet kilencven fokos szögben, majd nyújtsd ki.

6. Felülés

Feküdj a hátadra, és kulcsold a kezeidet a tarkódra, felhúzott térdekkel. Ezután emeld fel először a fejed, utána a nyakadat, aztán a vállaidat, majd végül a mellkasodat és feküdj vissza! Nem kell nagy kitéréseket produkálni, kicsi mozdulatok is elegendőek, csak arra figyelj, hogy a gyakorlat közben hasizmaid feszesek maradjanak, mert így dolgozik a leghatékonyabban ez az izomcsoport. Fontos, hogy ne a nyakad és hátad erőltesd meg!

(KamaszPanasz - Gy. Z.)