Mozgás

#Mozgás

337 db cikk a témában

Miért és hogyan fuss?
#futás
2022.06.29.

Miért és hogyan fuss?

Azért, mert formába hozod magad vagy mert nő a teherbíró képességed? Mindkettő igaz. A futást mégse ezért válaszd! Nem az a lényeg, hogy jó formában leszel, hanem, hogy egészséges, laza és vidám leszel utána!

A nyár 10 legizgalmasabb sportja
#nyári
2022.06.12.

A nyár 10 legizgalmasabb sportja

Unalmassá váltak a hagyományos edzések? Izgalmat keresel? Akkor a lehető legjobb helyen jársz! Természetesen azokkal a sportokkal sincs semmi baj, amiket eddig űztél, de teljesen természetes, ha egy kicsit több adrenalinra vágysz, mint amit például egy kocogás nyújthat.

20 érv a biciklizés mellett
#bicikli
2022.05.26.

20 érv a biciklizés mellett

Még kisgyerekként megtanultál biciklizni, de talán néhány év után abba is hagytad. Talán késlelteted a szabadságod azzal, hogy csak azt várod, meglegyen a jogosítványod (vagy talán már meg is szerezted, de utálsz állandóan tankolni és a szüleiddel veszekedni azon, hogy ki használja az autót).

Agysérülést, leépülést, tragédiát okozó sportok
#sport
2022.05.24.

Agysérülést, leépülést, tragédiát okozó sportok

Sok sportrajongóban kelthet rossz érzést, sőt vált ki aggodalmat, ha túl sokszor lát durva ütést, ütközést egyes sportágakban, amikor a sértett földre kerül, esetleg eszméletét is veszti egy időre. A lehetséges súlyos egészségügyi következményekkel foglalkozik egy orvosi cikk, amelyben a megkérdezett szakemberek nagy jelentőséget tulajdonítanak az ütések következtében kialakuló úgynevezett mikro-agysérüléseknek.

A kevés mozgás álmatlanságot okozhat
#mozgás
2022.05.14.

A kevés mozgás álmatlanságot okozhat

A sportolás és az alvás egymást kölcsönösen támogató dolgok: a rendszeresen sportolók sokkal jobban alszanak, s általa javul általános közérzetük. Ezzel az eredménnyel zárult a Baseli Egyetem egyik kutatása.

#mozgásforma
2022.03.26.

Az 5 legnépszerűbb mozgásforma: jógától a crossfitig

A rendszeres testmozgás kiemelt szerepet játszik egészségünk megőrzésében, de legalább olyan fontos alakunk formálásában is. Ma már sportágak széles kínálatából válogathatunk és a mozgáshoz megfelelő ruházat kiválasztásában is egyre könnyebb a dolgunk. De melyek azok a mozgásformák, amiket egyre többen választanak, ha a mindennapi testmozgásról esik szó?

Ha elszakad az Achilles-ín, az nem jelenti a sportkarrier végét
#Achilles-ín
2022.02.18.

Ha elszakad az Achilles-ín, az nem jelenti a sportkarrier végét

Az Achilles-ín a test legnagyobb ína, amely a vádli izmait a sarokcsonttal köti össze. Ennek az elszakadása a leggyakoribb sérülések közé tartozik, amely évente körülbelül 30 000 amerikait érint, elsősorban a 30 és 49 év közötti szabadidősportolókat.

A sportolás lassítja az öregedést
#sportolás
2022.01.16.

A sportolás lassítja az öregedést

A rendszeres sportolásnak köszönhetően nemcsak fiatalosnak érezzük magunkat, de sejtjeink valóban fiatalabbak is, ha rendszeresen sportolunk ellentétben azokkal, akik esetében a távirányító emelgetésében kimerül a fizikai aktivitás.

Tedd hatékonyabbá az edzést!
#edzés
2021.12.12.

Tedd hatékonyabbá az edzést!

A fogyáshoz nélkülözhetetlen a rendszeres mozgás. A séta vagy a pilates különösen jó kezdet lehet. Ám a legtöbben nem is sejtik, hogy mi minden rejlik a pozitív gondolkodásban, és az apró részletekben.

#mozgás
2021.10.11.

Hogyan mozogj hatékonyan?

A mozgás bármely formában hasznos a szervezet számára, a legtöbben mégis valamilyen célt szeretnének elérni a sportolás segítségével.

#olimpikon
2021.10.06.

6 dolog, amit megtanulhatunk az olimpikonoktól

Az olimpiai atléták inspirálhatnak bennünket megszállott fegyelmezettségükkel, és természetes tehetségükkel, amint rekordokat döntögetnek, egyre gyorsabban, magasabban és távolabb jutva. Lelki bátorítást nyújthatnak mindannyiunknak, hogy újabb kihívások elé nézzünk. Mi az a 6 dolog, amit biztosan megtanulhatsz tőlük?

#fullad
2021.09.30.

Egy kis futás miatt is levegő után kapkodsz?

Nem biztos, hogy csak a rossz kondíció az oka, ha fizikai terhelés hatására rövid időn belül levegő után kapkodunk. A légutak beszűkülése miatt jelentkező zihálás betegség jele is lehet.

#sport
2021.07.12.

Sportolj nyáron is!

Július, augusztus hónapokban is sportoljunk, élvezzük a testedzéses szórakozást, akár az úszást kint a természetben vagy a strandon, akár a kirándulást a hegyekben, árnyékos utakon, vagy esténként a táncolást.

#úszás
2021.07.06.

Az úszás jót tesz az egónknak is

Az úszás nem csak az egyik legegészségesebb mozgásforma, hanem számos egyéb pozitív hatása van. Egy norvég tanulmány arra a megállapításra jutott, hogy az úszás a kondin felül az önbizalmat és a koordinációs képességet is jelentősen javítja.