Mozgás

#Mozgás

337 db cikk a témában

#zumba
2019.01.20.

Mi történik egy Zumba órán?

A Zumba jellegzetessége, hogy latin elemeinek köszönhetően erőteljesen használod a törzsedet és a csípődet, a mozgás alatt észrevétlenül formálod ezeket a testrészeket.

#konditerem
2019.01.10.

Új kihívások felé a konditeremben

Mindegy, hogy csak egyszerűen unod már az ezerszer ismételt mozdulatsort, vagy újabb csúcsokra törsz, az alábbi öt módszer segítségével villámgyorsan magasabbra emelheted az edzéseid szintjét a jobb általános eredmények és egy új, fittebb közérzet érdekében.

#lapos has
2018.06.17.

7 gyakorlat a szuper-szexi lábakért

Tudtad, hogy a legtöbb kalóriát akkor égeted el, amikor a lábaidat tornáztatod? Ez azért van, mert a tested legnagyobb izomcsoportja található itt. A KamaszPanasz összegyűjtött hét szuper gyakorlatot, amit akár otthon is könnyedén végezhetsz - és az eredmény sem marad el.

#sport
2017.11.10.

A biztonságos sportfelszerelésről

Tudtad, hogy egy rosszul húrozott teniszütő vagy egy elhasznált cipő ugyanolyan veszélyes lehet, mint amerikai focit játszani vállpárna nélkül? A rossz felszerelés a legtöbb sérülés oka.

#sport
2017.06.23.

Ideális mozgásformák gyerekeknek

Az egészséges életmód elengedhetetlen része a rendszeres testmozgás. Pozitív hatással van testi és lelki egészségünkre, emellett nevelési szereppel is bír, és az sem elhanyagolható szempont, hogy programot teremthet az egész család számára.

#popsitorna
2017.02.19.

Popsitorna: a még feszesebb fenékért!

A tökéletes fenék nem elérhetetlen álom! Ha Te is formásabb popsira vágysz, nyugodtan kezdd el farizom-erősítő tornánkat. Listánkon minden gyakorlatból csinálj meg három 15 ismétléses sorozatot. Ez a mennyiség kezdők számára is könnyen teljesíthető. Lehetőleg próbáld meg mindegyik gyakorlatot egy héten háromszor elvégezni.

#foci
2016.10.25.

Focizol? Vigyázz, memóriaproblémákat okozhat a fejelés!

A focilabdába fejelés hatással van a futballjátékosok agyi funkcióira és memóriájára. Skót tudósok kutatásai szerint apró, de jelentős változás következik be a játékosok agyában, miután húszszor a labdába fejelnek, memóriateljesítményük 41-67 százalékkal csökken, a hatás a fejelés után 24 óráig megfigyelhető.

#sport
2016.10.18.

Mi az a Hot Iron edzés?

Idegenkedsz a fitnesztermek bonyolult gépeitől, nem szereted a hatalmas súlyzókat emelgetni, ráadásul mindent egyedül? A hatása viszont nagyon tetszik, hiszen látványos eredményeket lehet elérni vele, formás, feszes izomzatra, lapos hasra tehetsz szert?

#sérülés
2016.09.06.

Sérülés nélkül az edzőteremben és a pályán

Figyeljünk az edzés előtti bemelegítésre, majd a nyújtásra, valamint a megfelelő öltözék viselésére, illetve a helyes táplálkozásra a sérülések elkerülése érdekében. A fokozatosság elvét kövessük - tanácsolja az általunk megkérdezett személyi edző. Összeszedtük, mely sérülések veszélyeztetik a sportolókat.

#gamer
2016.08.09.

Tévhit, hogy a gamerek nem mozognak eleget

Szemben azzal, amit a társadalom gondol róluk, a számítógépes játékok kedvelői az átlagnál gyakrabban végeznek testmozgást – derül ki a Chio Mozdulj Gamer felméréséből. Míg a magyarok 38 százaléka sportol legalább hetente egyszer, addig a gamerek körében ez az arány magasabb, mint 60%.

#sport
2016.08.05.

A valaha volt 10 legfurább olimpiai sportág

A mai napon kezdetét veszi a XXXI. nyári olimpiai játékok Rio de Janeiroban. Az olimpia lázában égve összegyűjtöttük a 10 legfurább sportágat, amely valaha szerepelt a repertoárban, ám ma már nem találkozhatunk vele. Egyesek meglepődhetnek ezeken a kissé értelmetlennek tűnő tevékenységeken.

#Balázs Panni karatebajnok
2016.08.04.

A kicsi lány, aki a sport sikereiben óriás lett

Balázs Panni második éve osztálytársam a debreceni Tóth Árpád Gimnáziumban. Amikor először megláttam a törékeny, alacsony, de nagyon kedves, és természetes szépséggel megáldott lányt, meg sem fordult a fejemben, hogy tíz éves korától Kyokushin karate élsportoló. A hamarosan 17. születésnapját ünneplő Pannival, a nyári szünidő, tikkasztó hőségében beszélgettünk egy-egy nagy adag jégkása mellett.