popsitorna
#Mozgás

Popsitorna: a még feszesebb fenékért!

2017.02.19.
1 perces olvasási idő

A tökéletes fenék nem elérhetetlen álom! Ha Te is formásabb popsira vágysz, nyugodtan kezdd el farizom-erősítő tornánkat. Listánkon minden gyakorlatból csinálj meg három 15 ismétléses sorozatot. Ez a mennyiség kezdők számára is könnyen teljesíthető. Lehetőleg próbáld meg mindegyik gyakorlatot egy héten háromszor elvégezni.

Lábemelés – a gimnasztikai labdán

A gimnasztikai labdán egyensúlyozva végzett lábemelések nemcsak a popsidat, hanem a vállaidat és a hasizmodat is erősítik. Ha már hozzászoktál a gyakorlathoz, kipróbálhatod mindkét lábadat egyszerre emelni, ami még nehezebb, a fenekedet még inkább formáló mozdulatot eredményez.

Gyakorlat: Feküdj hason a gimnasztikai labdán. Feszítsd be a hasad és húzd ki a hátad. Feszítsd be a farizmodat miközben felemeled az egyik lábad. Elég csak pár centi magasra emelni, különösen kezdőknek! Ügyelj arra, hogy a hátad végig egyenes legyen!

Combemelés – a gimnasztikai labdán

torna Ügyelj rá, hogy ne a hátizmod végezze a gyakorlatot – most a farizmodat kell edzened!

Gyakorlat: Hassal lefelé feküdj a gimnasztikai labdára úgy, hogy az megtartsa a medencédet és combjaidat a padlóval párhuzamosan, miközben a labda előtt két karodra támaszkodsz. Hajlítsd be a térdeidet 90 fokban - a sípcsontod a padlóra merőleges legyen, lábaid összezárva. Feszítsd be a farizmod, majd lassan emeld fel a combjaidat a 5 centiméterre a labdáról.

Talajtorna: híd

Ez a klasszikus gyakorlat meglepően jól edzi a farizmokat, valamint a térdinakat és a medencét.

Gyakorlat: Kezdd a gyakorlatot háton fekve, hajlított térdekkel. Lábaid legyenek medence-szélességnyire egymástól. Lassan kezdd el a padlóról felemelni a gerinced, a farokcsonttól kezdve, csigolyáról csigolyára haladva, miközben a farizmot és a térdinakat feszíted. Végül lassan ereszkedj le, csigolyáról csigolyára haladva.

Talajtorna: lábemelés

Ez a gyakorlat a két kisebb farizmot célozza, elég csak pár centire emelned a lábad az edzésükhöz.

Gyakorlat: Feküdj oldalra és emeld fel a felül lévő lábad. Ne hagyd, hogy a medencéd és a törzsed elmozduljon! A térdeid nézzenek előre. Egy variáció, ami hasonló izmokat mozgat meg: a felső lábad medencéből fordítsd ki.

Talajtorna: négykézláb

Ez a ’70-es évek aerobic videóiból ismert farizom-erősítő mozdulat két farizomcsoportot is megcéloz.

Gyakorlat: Helyezkedj az egymástól medencényi távolságra levő térdeidre, két karod a padlóra merőleges legyen, egyenes könyökkel. Finoman feszítsd be a hasizmodat, közben a hátad tartsd egyenesen. Lassan húzd fel az egyik térdedet a törzsedig, majd vissza.

Talajtorna: futórajt

A futórajt nemcsak a farizmodat, de a vállakat, csípőt és hasizmokat is edzi. Csináld gyorsabb tempóban, hogy izomépítés közben a kalóriákat is égesd!

Gyakorlat: Helyezkedj egy szabályos fekvőtámasz pozíciójába. Először egyik lábadat tedd hajlítva előre, miközben a másik hátul nyújtva marad, majd válts lábat. Közben végig feszítsd be a hasizmodat, az ujjaidat pedig távolítsd el egymástól, hogy ezzel megvédd a csuklódat az esetleges sérülésektől.

(B.K. - medicinenet.com)