popsitorna
#Mozgás

Popsitorna: a legegyszerűbb fenékformáló tippek

2016.04.24.
2 perces olvasási idő

Az alábbiakban megtalálod a farizom-erősítés legegyszerűbb módszereit, melyek célzott tornával párosítva garantáltan meghozzák a kívánt eredményt! Majd megmutatjuk, hogyan formáld megfelelően az izmaidat. Hozd ki magadból a maximumot!

Hegymászás

A sétálás egy egyszerű, természetes, bárhol végezhető edzés. Gyűrd le a hegyeket a maximális farizom-formáló hatásért – égesd a kalóriákat és szabadulj meg a feleslegedtől! Futópadon állíts be 5-7%-os lejtőt, hogy fokozd az edzésed hatékonyságát!

Kardio edzés

Az edzőteremben a különböző fitneszgépek számos lehetőséget nyújtanak a kardio edzéshez, ami elengedhetetlen a problémás testrészek formálásához, miközben a szívednek és a tüdődnek is jót tesz. Ha nem szeretnél terembe járni, inkább kihasználnád a jó időt, a görkorcsolyázás és a biciklizés szintén remek opciók erre a célra.

Erősödj és szálkásodj!

Néhány ember izomzata a folyamatos edzésnek köszönhetően feltűnően gömbölyűvé, nagyobb méretűvé válik. Ha genetikailag beléd is ezt kódolták, de te nem szereted ezt a „túledzett” kinézetet, koncentrálj inkább a szálkásító aerobicra vagy a kardioedzésekre! Ne növeld túl nagyra a súlyt az edzőgépen sem! És hagyd a súlyokat, amikor farizom-erősítő tornát végzel!

Karcsúsíts!

A célzott gyakorlatok önmagukban nem csökkentik hátsód méretét, csak formálják. A drasztikusabb változásért: diétázz, égess több kalóriát és veszíts a súlyodból! Ez a stratégia segít csökkenteni a zsírpárnákat a farizmok körül, ezzel még csinosabb és feszesebb popsit érhetsz el.

Növeld az izmot!

Ha igaz a mondás, miszerint minél nagyobb, annál jobb, edzésed során a farizomcsoportot kell megcéloznod. Fejleszd az izmaidat a szobabiciklin vagy más kardio gépen! Az erősítő edzés alatt törekedj még több súlyra, még több ismétlésre és még rövidebb szünetekre a gyakorlatok között! Egy jó étrend szintén fontos az izomtömeg növelésében.

Domborítsd ki a formád!

A női magazinokban sokat emlegetik a kerek, úgynevezett „brazil-stílusú” feneket. Célzott gyakorlatokkal még a lapos fenék is kicsit közelebb kerülhet ehhez a szépségideálhoz. Az edzés azonban legtöbbször a már meglevő formádat emeli ki, például szív alakú, körte vagy buborék.

Alakformáló bugyik, minden mennyiségben

Manapság hatalmas a választék fehérneműk terén is, így a kívánt cél eléréséig segítségedre lehetnek a push-up bugyik, fenékkerekítő bugyik, valamint elasztikus zsírpárna-leszorító bugyik. Sőt, a push-up, valamint párnázott megoldás már bizonyos farmerekben is megtalálható!

Hangsúlyozd idomaidat!

Edzésedet egészítsd ki a megfelelő stílussal! A trapéznadrágok kihangsúlyozzák a csípőt, és karcsúsító hatásuk van. A hosszabb nadrágok a hosszabb lábak illúzióját keltik. A farzsebek is megtévesztő látszatot kelthetnek: gondolj csak a nagyon hosszú zsebekre, melyek laposnak és petyhüdtnek mutatják popsidat, ahelyett, hogy kidomborítanák idomaidat, melyekért megdolgoztál. Kerüld a nyolcvanas években népszerű halász- és bokanadrágokat, melyek eltorzítják a csípődet, és amelyekben tested úgy néz ki, mint egy fagylalttölcsér egy nagy, kerek gombóccal a tetején. Ennél sokkal jobb választás alakod kihangsúlyozására a szuperszűk, feszülős naci és legging, melyek garantáltan vonzzák a tekintetet!

(B.K. - medicinenet.com)