Lélek, önbizalom

#Lélek #önbizalom

355 db cikk a témában

Amikor félsz a nyilvánosságtól: a szociális fóbia
#fóbia
2021.08.11.

Amikor félsz a nyilvánosságtól: a szociális fóbia

Felelés, randizás, nyilvános szereplés előtt izzad a tenyered, torkodban dobog a szíved, görcsöl a gyomrod? Természetes reakció. Mégis vannak, akik számára szinte elviselhetetlen szorongást okoz mások előtt megszólalni, osztálytársak szemébe nézni, mások előtt étkezni vagy ismeretlenekkel beszélgetni.

#pozitív gondolkodás
2021.08.10.

A pozitív gondolkodás előnyei

Az optimizmus bizonyítottan javítja az emberek készségét, hogy felülkerekedjenek az őket ért negatívumokon. A pozitív gondolkodás alapvetően fontos az egészséges élet megteremtése szempontjából.

#döntés
2021.08.09.

Dönts már végre! Az elbizonytalanodás okai

A te életed is döntések sorozata: pirítóst reggelizz vagy lekváros kenyeret, a fekete pólót vedd fel vagy inkább a zöldet, busszal vagy gyalog menj, kérj segítséget a házi dolgozathoz és ha igen kitől?

#zaklatás
2021.08.03.

A zaklatás nem kis probléma

Minden nap kamaszok ezrei ébrednek azzal, hogy félnek iskolába menni. A zaklatás olyan probléma, ami diákok millióit érinti, és amitől mindenki retteg, nem csak az, aki átéli.

Miért kell edzened az önértékelésedet?
#önértékelés
2021.07.29.

Miért kell edzened az önértékelésedet?

Állj meg egy pillanatra! Hogy érzed most magad a bőrödben? Miként vélekedsz saját magadról és mennyire van rád hatással, hogy mások mit gondolnak rólad?

#kudarc
2021.07.24.

Mit tanítanak a kudarcok?

Kudarcot vallani nem a legkellemesebb érzés. Pedig a kudarc ugyanúgy az életed része, mint a siker vagy a győzelem.

17 gyakori kérdés a csókolózásról
#csókolózás
2021.07.20.

17 gyakori kérdés a csókolózásról

A csókolózás az egyik legártatlanabb „bűnös élvezet” a világon. A tinik gondolkodnak rajta, és aggódnak miatta. Vajon jól csinálom? Milyen csókfajták vannak? Kit kellene megcsókolnom, és mikor jön el a megfelelő pillanat? Íme, a 17 leggyakrabban feltett kérdés a csókolózásról!

6 tipp a jó első benyomáshoz
#jó benyomás
2021.06.29.

6 tipp a jó első benyomáshoz

Ismered a régi igazságot, miszerint nem kapsz második esélyt az első benyomásra. Ez kifejezetten igaz, amikor potenciális új barátokkal találkozol. Ha kellemetlen első benyomást teszel, akkor talán sosem tudnak már rád úgy nézni, mint egy lehetséges jó barátra. Miután megvolt az első benyomás, még mindig a legjobb arcodat kell mutatnod. Az új barátságok könnyen elromolhatnak, hiszen a másik személy még nem tudja a megfelelő perspektívából látni a jó és a rossz dolgaidat. Hogy könnyen menjenek az első lépések, itt van néhány tanács.

#szakítás
2021.06.27.

Kapcsolatok: Mit csinálj szakítás után?

Amikor belemész egy kapcsolatba, akkor nem tudhatod, hogy pár hétig, hónapig vagy évig fog tartani. Nem tudhatod biztosan. Azt sem tudhatod, hogyha a kapcsolat véget ér, az hogy fog téged érinteni.

#kapunyitási pánik
2021.06.12.

Félek a nagybetűs élettől!

Most fogok diplomázni, de már teljesen kiborultam. Teljes mértékben elterveztem, hogy a nyáron mit fogok csinálni. Dolgozni, elutazni, jövőt tervezni, esetleg második diplomát szerezni. Most azonban úgy érzem, hogy túl gyorsan történnek körülöttem a dolgok.

#stresszevés
2021.06.08.

Segítség! Stresszevő lettem!

Állandó harc az életed: Te és a testsúlyod folyamatosan hadakozik egymással. Mivel egészséges és vonzó szeretnél lenni, ezért odafigyelsz mit, mikor és mennyit eszel. Pontosan tartod az erre vonatkozó alapszabályokat - aztán …

#mentális egészség
2021.04.02.

Hogyan őrizzük meg mentális egészségünket? – 3 egyszerű tipp a jobb közérzetért

A jelenlegi, több mint egy éve tartó vírushelyzet továbbra sem könnyíti meg egyikünk életét sem. Próbára tesz, és arra ösztönöz, hogy olyan megoldások után kutassunk, melyekkel könnyebben át tudjuk vészelni a nehéz időszakokat. Íme, néhány tipp, mellyel segíthetünk magunknak. Ezeket a tippeket természetesen nem csak a vírushelyzetben, hanem bármikor máskor is alkalmazhatjuk.

#randi
2021.03.17.

Hogyan randizz a barátod testvérével?

Az egyetlen dolog, ami még annál is kínosabb, mint a legjobb barátod exével összejönni, ha a testvérébe szeretsz bele. Még kínosabb, ha fiatalabb testvérről van szó. Különösen, ha még emlékszel arra, mikor ez a kistestvér még csak ovis volt.