jó benyomás
#Lélek

6 tipp a jó első benyomáshoz

2021.06.29.
1 perces olvasási idő

Ismered a régi igazságot, miszerint nem kapsz második esélyt az első benyomásra. Ez kifejezetten igaz, amikor potenciális új barátokkal találkozol. Ha kellemetlen első benyomást teszel, akkor talán sosem tudnak már rád úgy nézni, mint egy lehetséges jó barátra. Miután megvolt az első benyomás, még mindig a legjobb arcodat kell mutatnod. Az új barátságok könnyen elromolhatnak, hiszen a másik személy még nem tudja a megfelelő perspektívából látni a jó és a rossz dolgaidat. Hogy könnyen menjenek az első lépések, itt van néhány tanács.

Használd a testbeszéded

Tudasd az emberekkel, hogy szívesen kötnél új barátságokat. Alakíts ki szemkontaktust, és a karodat tartsd a tested mellett! Ne kulcsold össze a karjaidat, vagy bámuld a padlót, mert ez senkit sem bátorítana beszélgetésre. A nyílt testbeszéddel automatikusan beengeded az embereket a személyes teredbe.

Légy jó hallgatóság

Hallgasd meg az embereket. Elég gyakori, hogy egy ilyen helyzetben csak addig figyelünk az illetőre, amíg véleményt mondunk a témáról. Ahelyett, hogy 100%-ban a figyelmedet szentelnéd valakinek, inkább itt-is, ott-is megejtesz egy apró csevelyt. Ha ezt teszed, azzal nem engeded, hogy elmélyüljön köztetek a kötelék.

Ez azért is lehet, mert félünk, hogy nem hallgatnak meg minket, de egy új baráttal ez már esélytelen. Meg fog hallgatni, amikor eljön az ideje. Ha majd kibontakozik köztetek a barátság, vissza fogod kapni a sok megértő, empatikus beszélgetést, amit adtál neki.

Dicsérd meg az embereket

Keress olyan dolgokat, amik tetszenek egy adott emberen. Tudasd vele, hogy értékeled őt, és ezt nyugodtan mondhatod mások előtt is. Ha így közeledsz mások felé, automatikusan vonzani fogod az embereket, hiszen csupa szépet mondasz róluk, ahelyett, hogy a rossz tulajdonságokat pletykálnád ki.

Ajánld fel a segítséged

Ha megismersz egy új embert, próbálj segíteni neki, figyeld, hogy mit tehetsz érte. Tudnál neki ajánlani egy remek bébiszittert? Tudnál neki segíteni az álláskeresésben? Ha ilyesmit teszel valakiért, egyből elnyered a bizalmát, ezzel is segítve a barátság kialakulását. Akárhogy is, ne gondold, hogy ha segítesz neki, máris barátok vagytok. Inkább légy vele segítőkész azért, mert az akarsz lenni, és ha kibontakozik a barátság, azt tekintsd bónusznak!

Kezdeményezz beszélgetést

Hogyha sorban állsz valahol, például a boltban, akkor használd ki az időt, és chatelj vele. Túl gyakran érezzük frusztrálva magunkat egy kis csúszás miatt, és nem használjuk ki az elénk tárt lehetőséget.

Légy pozitív, és hozd ki a helyzetből a legjobbat! Talán ezzel egy barátot nyerhetsz.

Közeledj a csendes, visszahúzódó emberekhez is a társaságban

Fordíts figyelmet a félénk emberekre, akik nem beszélnek valami sokat. Minden összejövetelen van olyan, aki csak csendben hallgatja a többiek beszédét. Talán introvertált, vagy félős, ezért nem kapja meg a kellő figyelmet, mert azt inkább a nyitottabb emberek élvezik. Hogyha találkozol egy ilyen emberrel, légy kezdeményező, kezdj el vele beszélgetni! Nagyon boldog lesz, hogy megtetted.

(KamaszPanasz – R.P.)